Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julllllkowamamama

czy to normalne ze dziecko prawie nie je w pierwszej dobie zycia?

Polecane posty

Gość julllllkowamamama

mala po porodzie possala troche piersi, pozniej dopiero po okolo 7 h zjadla 20 ml mleka i do teraz nic, choc ja przystawiam to nie chce

Gość usjsd
Moj dwa dni prawie nie jadl,tylko odrobinke, potem masakra,maly glodomorek,poza tym jestes w szpitalu pewnie to skonsultuj sie z pediatra albo pielegniarka

Na początku dziecko pije malutko , w sumie w piersiach jest tylko siara. Gdzieś po dwóch trzech dniach pojawia się normalne mleko. Nie macie poradni laktacyjnej w szpitalu>?

Gość julllllkowamamama
ja juz jestem w domu bo nie mieszkam w polsce... zapomnialam zapytac, mowili zeby tylko dostawiac, ale myslalam ze moze glodna to zrobilam mm, ale malutko wypila. 20 ml jak pisalam wczesniej. czyli na 3. dzien gdzies bedzie jadla?

Nie dawaj jej mm bo to zaburzy tworzenie mleka u ciebie. Przystawiaj jak będzie głodna zacznie ssać.

to prawidłowo, na początku dziecko pije naprawdę mało, moje też potrafiły w pierwszych dniach przespać po 6 godzin między posiłkami, a że dwa razy ściągałam mleko strzykawką, to wiem, ze i 10ml starczyło na drugi posiłek; potem będzie ciągnąć więcej

Gość mamuska dobra rada
a mialas zniecuzelnie? PO znieczulenie dzieci moga byc lekko otepiale. POzatym przez piewsze 3 doby trzba przystawiac do piersi jak sie dziecko tylko obudzi. Nie musi plakac. Po 3 dnichac bedziesz maial melko w piersiach a dziecko bedzei bardziej glodne Jesli chcesz karmic to dostawiaj jak tylko otworzy oczy. Nie podawaj mm, bo nie rozkrecisz lkatacji u siebie. Powodzenia!

Gość julllllkowamamama
nie mialam znieczulenia, narazie 2 razy sie przebudzila ale nie chciala... no dobra, bede probowala

Gość cradlee
Autorko, mi w szpitalu powiedzieli, ze to normalne, ze przez nawet przez pierwsze dwie doby zycie dziecko malo je, albo w ogole. Dali Ci na pewno w szpitalu numer tel do poradni laktacyjnej, jesli masz jakies watpliwosci, to zadzwon o kazdej porze dnia i nocy. Masz tez na pewno polozna, prawda? W razie jakichkolwiek watpliwosci, dzwon do niej i pytaj jej Zycze zdowia i pozdrawiam :)