Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek pyta Was :)

Prezent na komunie dla corki. pytajacy tata

Polecane posty

Co podarować córce na komunie którą ma teraz w maju. Nie mieszkam z córka odkad miala 2 latka. Nie wiem co było by odpowiednim prezentem dla niej. Wybieram się z "nową: zona I nasza wspolna córka tylko na mszę gdyż na przyjecie nie zostalem zaproszony (o żonie ani corce juz nie wspomne). I teraz tak. Myślałem by podarować córce np: a) kolczyki + pamiątkowa kartka komunijna b) biblie w ładnym wydaniu z "dedykacją" od nas + ta wspomniana juz kartka komunijna c) łańcuszek z wisiorkiem Bozi + kartka komunijna, Prosze wypowiedzcie sie co myslicie bedzie lepszym prezentem lub bardzo Was prosze podpowiedzcie może inne pomysły, bo tak myśle że np łańcuszek z Bozią to chyba dostanie od chrzestnego lub chrzestnej. Dziekuje za wszelkie rady

Może ktoś pomoże a z berełem ktoś za mnie wpisał, ale dzięki za podbicie tematu :)

Gość wtyczkadorowera
Kup jej ładne kolczyki, ja do tej pory mam biżuterię z komunii, jest to bardzo fajna pamiątka. Biblia już nie bardzo ;) Oprócz tego pomyśl o dodatkowej drobnej rzeczy, może jakieś fajne kosmetyki, woda zapachowa, akcesoria do włosów czy zabawka :) z tego na pewno ucieszy się w jej wieku bardziej niż z kolczykow czy biblii

Gość aasiulenkaaaa:P
Zaraz te wszystkie bogate mamuśki na Ciebie wjadą ze tylko tyle jesteś w stanie dać córce na komunie. Dziś się daje smartfony, laptopy, kase.... nas tak w ogóle ja byłego też bym nie chciala okładać x jego nową rodzinką.

może ktoś pomoże?

Gość ja ci pomogę
laurkę jej zrób z całą swoją nową rodzinką :P

wiem że laptopy sa na topie itd, stać mnie ale chce coś skromnego dać ale by miala własnie pamiatke na cale zycie, bo zabawke rzuci w kat za 2 lata a wlasnie bizuterie bedzie miala juz na zawsze. A tak juz nawiasem pytajac to czy elegancko ex zona zachowala sie nie zapraszajac mnie na przyjecie po komuni naszego wspolnego dziecka? Córka w kazdej rozmowie mówi ze mam byc, ciocia (czyli moja nowa zona) plus Ola nasza corka. Ex zona nawet do kosciola nas nie zaprosila sami idziemy poniewaz do kosciola kazdemu mozna wejsc, jak moglibysmy nie byc na mszy, ale z tym przyjeciem PO nie wiem czemu ex zona to zrobila córce I nie mozemy być

Gość Nadzieja123321
Kup jej jakieś ładne kolczyki lub łańcuszek - to ponadczasowy prezent i napewno pamiątką do tego kup jej tą biblię w końcu to I komunia. Uważam, że byłby to odpowiedni prezent od ojca.

Gość ja ci pomogę
naprawdę jesteś kretynem czy tylko prowokujesz? :P

Gość Nadzieja123321
Twoja ex popełniła straszny nietakt i uważam, że musi mieć Ci bardzo za złe nową rodzinę...w dodatku musi mieć niskie poczucie wartości i być zazdrosna.

Gość Ja ci odpowiem :-)
Kolczyki lub pierścionek+ jakaś fajna pamiątka. A dlaczego nie idziecie na przyjęcie? Matka córki powiedziała ci,że bylibyście niemile widziani? Mój były mąż nie był na Komunii naszej córki.

Nadzieja ku temu tez sie sklaniam, ku kolczykach wlasnie no I chyba masz racje biblija plus ta oamiatkowa kartka I wystarczy. cenowo nie bedzie to wiecej noz 500zł. Ex żona przez najbliższe lata bedzie zionac ogniem na mój widok z tego powodu ale nie przejmuje sie gdyz to ma byc pamiatka komuni a nie wyscig co kto lepszego I drozszego kupi

Nie idziemy na przyjecie, ponieważ nie jestemy zaproszeni wogóle!! tzn zaproszenia ani do kosciola ani na przyjecie nie dostalismy. Do kosciola idziemy bo dowiedzialem sie kiedy jest masza I do kosciola na msze kazdy moze przyjsc, a na przyjecie do wynajetego lokalu już nie bardzo, wiec nie idziemy. Córka bardzo by chciala byśmy wszyscy byli ale niestety nie pójdziemy bo ex zona mówi " że ani moi rodzice, rodzeńtwo ani ja nie jestemy już JEJ rodziną" :)

Gość taa jakie to szlachetne
z twojej strony, córka taką pamiątkę po tatusiu powinna w oszklonej szkatule przechowywać :)

,,Nadzieja123321 Twoja ex popełniła straszny nietakt i uważam, że musi mieć Ci bardzo za złe nową rodzinę...w dodatku musi mieć niskie poczucie wartości i być zazdrosna." Ja mojemu ex zaproszenia nie wysłałam , bo za przeproszeniem było dla mnie jasne, że jego obowiązkiem było przyjść.

Gość only you A.
A dołożyłeś się do przyjęcia? Może gdybyś partycypował w kosztach to zostałbyś zaproszony. Daj jej kolczyki i kartkę.

Ja ci odpowiem :-) A zaprosilas ojca swojej corkki na komunie, zarówno na msze jak I na poczestunek po?

Ja ci odpowiem :-) Juz wiem, więc nawet na msze nie przyszedł?

partycypuję w kosztach utrzymania mojego dziecka to chyba oczywiste I pytanie uwazam za nie na miejscu. Widzisz jak pisze, nie jestem chłopaczkiem co szuka rady jak ukryc zarobki by ex nie podniosła mi alimentów o 100zł

Gość serio-serio
Właśnie nie wiesz ile teraz kosztuje przyjęcie komunijne?? Prawie jak wesele! A ty chciałeś się zwalić z żonką i córeczką za darmoche.

Gość marika99999
Nie wiem jak wyglądają twoje relacje z mamą córki, ale o takich rzeczach jak komunia trzeba omawiać wcześniej. I nie alimenty tylko szczerze o kosztach talerzyka w restauracji. Szczególnie, że chciałeś przyjść ze swoimi rodzicami i swoją nową rodziną.

Gość maniana 11
moim zdaniem.. napisz kartkę wyłącznie w swoim imieniu podaruj np. medalik może laptop i jak najszybciej sie zmyj..ulotnij...

czemu kartkę wylącznie w swoim imieniu? O_o

,,tomek pyta Was :) Juz wiem, więc nawet na msze nie przyszedł? " Nie przyszedł, ani on, ani rodzice i rodzeństwo. Zaproszenia mu osobnego nie wysłałam, bo uważałam,że jako ojciec go nie potrzebuje. Wysłałam rodzicom jego i jego bratu (chrzestny). Mieszkają razem, więc wiedział.

A czemu kartkę tylko w swoim imieniu? Jesteście nienormalne?

marika wiem ile kosztuje telerzyk I za talerzyk swój jak I całej tej zgraii obcych 4 osób jakie by ze mna przyszły zaplaciłem dziesięciokrotnie gdyż pokryłem ponad 70 kosztów całej "imrezy" z czego 25 osób bedzie ze strony ex. żony z mojej raptem pięcioro. Dodatkowo na poczatku marca zabralem córke I ubralem od stop do głów na komunie. Czy to jeszcze mało, by nie załapac sie na ten "talerzyk"?

Gość maniana 11
ja ci powiem,byłam na ślubie.. i córka ! nie życzyła sobie owej pani z tatą... a tata finansował wesel, siedział sam w..y... dlatego..byłabym ostrożna nie zaprosili, to się nie pchać na siłę! a ty , jako ojciec, idź na mszę, złóż życzenia..i uciekaj po angielsku... jak cie zatrzymają, podziękuj i odejdź z honorem ..jak kiedys córka zrozumie..sama do ciebie przyjdzie...

Gość Byłam jako gość
Na prezent komunijny możesz kupić złote kolczyk albo ,konsole do gier.Twoja ex musi mieć głęboki żal do Ciebie skoro nawet nie zostałeś powiadomiony o komunii dziecka.Z pewnością dziecku będzie przykro bez taty, no cóż, takie jest życie.

Szkoda że jednak nie wyslalas, jak siadalas z dzieckiem do wypisywania zaproszń ciężko Ci było wypisac jendno wiecej dla ojca swojego dziecka? Niezła klase pokazalas :)

Po kosciele jak najszybciej chyba bedziemy musieli stamtad poprostu jechac bo nie wiem jak córka przezyje moment że nie jedziemy na przyjecie, gdyz według niej ciocia (moja żona) bedzie zaraz za mną kolo niej siedzieć. To takie dwie funfelki ostatnio, skacza razem na wii itd, nasza wspolna córka ma dopiero 2 latka wiec jeszcze za wczesnie by była jej malym kompanem