Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stchórzyłem

Czy wędliny, szynki i parówki są zdrowe?

Polecane posty

Gość stchórzyłem

Inne pytania: Czy często jecie szynki, wędliny, parówki? Czy lepiej kupić surowe mięso i podgrzać je na patelni czy kupić wędlinę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hddh
tetaz wdzedzie chemia niewiadomi co jesc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjfd
tak trzeba jesc jak najmniej przetworzonych produktow i chemia jest eszedzie nawet tam gdzie bysmy nigdy nawet nie pomysleli ze tam moze byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stchórzyłem
Kupiłem dzisiaj szynkę, a w składzie min. maltodekstryna, trifosforany, azotyn sodu. Czy taka szynka jest zdrowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość you_are_awesome
Czy azotyn sody jest bardzo szkodliwy, czy jednak w niewielkich ilościach, w takich, w jakich jest dodawany do wędlin, można go zaakceptować i nie przejmować się nim?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No są takie zdrowe i takie niezdrowe. To wszystko zależy od tego między innymi z jakiej hodowli. Czasem trudno na pierwszy rzut oka rozpoznać jedne od drugich dlatego najlepiej nie kupować w marketach tylko sklepach mięsnych. Ja przykładowo kupuję w Kiszeczce www.kiszeczka.pl i tam mają wyroby z właśnie wyselekcjonowanych hodowli. Do tego nie dodają do nich żadnych sztucznych konserwantów czy ulepszaczy. Czasem te wędliny leżące w marketach już od jakiegoś czasu do się do niczego nie nadają a są tak nafaszerowane chemią że sprawiają wrażenie jakby były świeże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×