Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mamaa

biegunka u 3miesieczniaka

Polecane posty

Gość zalamana mamaa

Moj syn po wyleczeniu zapalenia pluc dostal strasznej biegunki. Trwa to juz 4 dzien. Kup jest nawet 18-20 w ciągu doby. Poza tym je i pije bardzo chętnie. Lekarka kazala podawac baktrim 2x3ml, trilac 3x1, marchwianke pól na pól z mlekiem. Zmienilo to lekko konsystencję kup, ale nie ich liczbę. Jutro jeszcze kupie mleko bez laktozy i spróbuję podawac takie. Na pewno nie jest odwodniony, bo kotrolowalam to u lekarza. Kazala notować ile pije i nie moze byc mniej niż 650 ml, czyli 10% wagi. On wypija lekko 1200 ml. Jest ogólnie pogodny, bawi sie i guga, spi tez normalnie. Ktoś mial taka sytuacje? Ile to moze trwac? Jak jeszcze mogę mu pomoc? Mozecie cos poradzic?

Gość sdsdsdsdsdsd
Ło matko, a ja się martwię, jak mój synek zrobi 4 kupy :O

Gość sdsdsdsdsdsd
Ale swoją drogą, jak synek miał ostatnio właśnie 4 kupy dziennie, 3 dni pod rząd to wylądował w szpitalu pod kroplówkę.

Gość raydwa
Dziwie się że lekarka nie wypisała skierowania do szpitala,taka biedunka u 3 miesiecznego dziecka to w sekundzie może być odwodnienie,muszą mu dac cos na biegunke bo przeciez mleko tylko ja wzmaga.

Gość zalamana mamaa
Na biegunkę dostaje bactrim i marchwianke. Nie idzie do szpitala tylko dlatego, ze bardzo dużo je i pije, nie ma objawów odwodnienia.

Gość zalamana mamaa
nikt nie mial takiego przypadku ?? wole uniknac szpitala, bo dopiero co byl tam z zapaleniem pluc. Poza tym skoro nie ma potrzeby podawania kroplowki na odwodnienie.

A dajesz probiotyki? Ja po abtybiotykach (tez bylysmy 2 tyg z zapaleniem pluc) daje dicoflor. Corka miala biegunke 3 dni w szpitalu, minela jak wlaczono probiotyk. Teraz w domu tez podaje.

Gość zalamana mamaa
nie wymiotuje, wiec w sumie nie wiem czy to Rato. Nikt w domu tez nie zalapal po jego powrocie, mam tez 2latke w domu. Dostaje probiotyk Trilac od poczatku dawania antybiotykow i teraz tez.

Gość buyuuuuuy
co by tu poradzić, moje dziecko też w tym wieku miało rota ale częściej przystawiałam do piersi i to uratowało nas przed szpitalem a jak karmisz sztucznie to z mojej rady nie możesz skorzystać. Jak jest temat o kp to wszyscy jadą, po matkach karmiących naturalnie że mm jest lepsze i tak dalej a potem pełno tematów moje dziecko wymiotuje po mm, ma zatwardzenia a co je mm! Ma rotawirusa i odwadnia się albo nic nie chce jeść i pić bo np. ząbkuje a na wszystko pomogłoby karmienie naturalne albo wręcz zapobiegło w większości przypadków.

Gość zalamana mamaa
buyuuuuuy Twoja wypowiedz jest nie na temat, wiec skoro umiesz czytac ze zrozumieniem to nie wiem po co sie udzielasz ?? temat nie dotyczy karmienia!!! Dziecko ma biegunke po antybiotyku, bo mialo zapalenie pluc, a nie przez to w jaki sposob jest karmione.