Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_mloda bo 26latek

drogie mamy potrzebuje lekkostrawnej sałatki na święta!przepis, pomóżcie

Polecane posty

chodzi o sałatkę najlepiej z czyms konkretnym, jakims miesem (kurczak?) na diecie lekkostrawnej (wątrobowej) czyli bez cięzkostrawnych warzyw(jak cebula,kapusta) i bez majonezu i smietany, pomozcie! może macie jakis przepis na pyszna sałatkę?

Gość justyssiia
ale bazar robicie z tego forum. a wiesz co to jest google??? chyba nie, wpisz w wyszukiwarkę sałatki lekkostrawne i znajdziesz tysiace przepsów.

wlasnie nie nie ma!!!!!!!!1

Gość maminka83
ja mam taką: brokuła ugotować al dente,zostawić do ostygnięcia, 2 jaja na twardo pokroić w kostkę,pół cebuli czerwonej w kostkę (możesz pominąć),udko lub pierś z kurczaka wędzona pokrojona w kostkę,natka pietruszki świeża,posiekana,1 czerwona papryka pokrojona w kostkę.Wszystkie składniki do miseczki i zalewamy sosem. Sos to jogurt naturalny + 1 ząbek czosnku = pieprz i sól do smaku.Delikatnie mieszać co by brokuł za bardzo się nie rozleciał. Sama ją skomponowałam pewnego dnia i mnie jak również moim gościom smakuje :) pozdrawiam

Gość roladinia
wejdż niżej na dom ,gotowanie i ogród tam ci pomogą

dzieki:) moze jeszcze cos dodam i bedzie ok

Gość maminka83
proszę,na pewno będzie dobra i lekka :)

Gość zasada- uzywaj jogurtu
lub oliwy z cytyną i ziol do smaku, a jako skladniki wez warzywa nie szkodzace na watrobe.

Gość możesz zrobić każdą!
Wystarczy zastąpić kapustę sałatą lodową,a majonez jogurtem nat. np kurczak kukurydza sałata lodowa marchew sałata rzymska ogórek konserwowy jogurt nat albo marchew, jabłko sałata oliwa+sok z cytryny+woda groszek zielony kapary tuńczyk albo surimi mix sałat-rukola,roszpunka,lodowa kiełki papryka kukurydza groszek jogurt i wiele,wiele innych.