Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anastazjjja

problem z bioderkami proszę o pomoc

Polecane posty

Gość anastazjjja

witam mam taki problem może któraś mama miała podobnie i się wypowie? Mam synka za kilka dni skończy 6 mcy, po urodzeniu w szpitalu w badaniu stawów biodrowych miał stwierdzone że wszystko ok potem nasza pediatra oglądała i też stwierdziła że wszystko ok ale ja dla samej siebie zrobiłam mu usg jak miał prawie 3 mce - wyszlo 1a na obu bidrach i lekarz powiedział że wszystko ok. Jakiś miesiąc temu zauważyłam że pojawiła się małemu na jednej nodze fałdka nad kolanem a na drugiej jest ale niżej i płytsza pokazałam to pediatrze przy okazji szczepienia zbadała obejrzała wynik z usg powiedziała że wszystko jest w porządku w fałdki o niczym nie świadczą. Wczoraj rehabilitantka na ćwiczeniach- chodzimy raz w tyg ze względu na asymetrię ułożeniową główki w sumie już prawie całkowicie wyprowadzoną- że synek w próbie nie odwodzi bioder prawidłowo że czuje opór zwłaszcza w lewym i kazała zrobić drugie usg -idziemy w piątek. Czy ktoś tak miał że problem z bioderkami pojawił się dopiero w tym wieku? jak to się skończyło? czy to że pierwszy wynik usg był ok to i tak mogło się jeszcze pogorszyć?

Gość jcnbgndclgd.fs
Spokojnie, nie panikuj. Idźcie na drugie usg. jeśli się okaże, ze sytuacja się pogorszyła to najprawdopodobniej będziesz musiała" pieluchować" dziecko. U mojego synka tak było.

Gość anastazjjja
dzięki za odpowiedź:) ale było od początku coś czy najpierw też było ok a potem gorzej? robiłaś usg jaki był wynik? dało się to wyprowadzić samym pieluchowaniem? w jakim wieku zaczęliście?