Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilonka21

Nieznosny, niegrzeczny kot!!!

Polecane posty

Gość ilonka21

Cześć, opiszę tu zachowanie mojego kota. jak myślicie to normalne??? Doprowadza mnie do szaleństwa, codziennie jest bity (klaps). Nie wytrzymuję ja ani moja rodzina. Mój kot gryzie firanki, zasłony, ludzi. Miauczy z byle powodu, codziennie miauczy i miauczy podchodząc np do mnie i drąc się mi w morde ;/ Rozpędza się po czym wbiega w ściany (wszędzie na ścianach odbite jego łapy), sika i sra do doniczek, kiedyś srał na nasze łóżka ale na szczęście już nie..., wchodzi na meble w kuchni i żre co na nich tylko jest, ciągle czycha pod drzwiami bo ma zakaz wstępu do 1 pokoju a na wszelką siłę chce w nim być, rozparpuje ziemię w doniczkach, łamie i je kwiaty, rzyga po całym domu, wchodzi do wiaderek i je katurla, wchodzi do reklamówek po zakupach, gryzie kable, wchodzi do szafy ciągle, otwiera wszystkie meble, drzwi. Mamy go dość, jest wiele innych których nie pamiętam jak przypomne sobie to napiszę. Co robić????

Gość ilonka21
aaa jeszcze wchodzi na sedes codziennie wycieram po nim odbite slady!!

Gość ilonka21
a przed chwilą ugryzł mnie w piczkę, co robić? ?

Gość Romea
Jak mozna trzymac kota 24h w chacie!? Kot to drapieznik, musi polowac, lowic myszy, miec swoj teren! Jemu sie nudzi i odbija z nudow a ty go lejesz!!!!

Gość Jedno mnie ciekawi
Co to znaczy katurlać wiaderka???

Gość ilonka21
to istny czort :( każdy go leje, on nie uczy się na błedach a nawet na złość robi! A teraz np chodzi i biega jak debil po całym domu, skacze do góry aż pod sufit ;/ jest hałaśliwy :(( jak go uspokoic???

Gość parkoty
trzeba go ugryz w ucho wtedy zrozumie kto rzadzi i sie podporządkuje :D zaznaczam że gryzienie musi być konkretne :)

Gość też mam kota. może pomogę.
ile ma lat? skąd go macie? z kim mieszkasz?

Gość gtyuuu
A wypuszczany jest na dwor? Jezeli nie to masz juz odpowiedz.

Gość ilonka21
nie wiesz co znaczy katurlac???? Ja bym go na dwor wypuscila ale zaraz auto go zabije bo jestesmy przy ruchliwej ulicy :(

bo jak się chce mieć zwierzę to trzeba je najpierw umieć odpowiedzialnie wychować.... Ty się jeszcze żalisz? Kot jak kot , robi to na co mu musieliście kiedyś pozwolić... Jedyna wina leży w Tobie skoro go nauczyć niczego nie umiałaś:( a klapsy nic nie dadzą .... sorry ale sobie daj klapsa a kota oddaj komuś bardziej cierpliwemu i odpowiedzialnemu...::P

Gość ilonka21
ma pół roku, w domu jestem ja brat rodzice i babcia

Gość cool story, bro
Komentarz "Wyprowadźcie się od niego." absolutnie wygrał :D:D A kot słodki ❤️, tylko jakiś chyba sfrustrowany trochę

wiesz, niektóre koty są bardzo energiczne. nie wiń go za to, że skacze i lata po chałupie. potrzebuje ruchu, aktywności. ma jakieś zabawki? nakręcane myszki, wełniany kłębuszek, piłeczkę?

Gość ilonka21
chcesz to oddam go tobie :O wypchaj sie z takimi tekstami ;/

Gość ilonka21
ma piłeczki z kuleczkami, czaem robię mu też z sreberka

nie słuchaj ich. też mam kota niewychodzącego i jakoś mu nie odbija z braku możliwości zapolowania na gołębia. po prostu musisz go odpowiednio stymulować. dać zabawki, pobawić się chwilę. był wysterylizowany?

Gość ilonka21
za pol godziny wracam, proszę wpisujcie sie z checią poczytam pozniej :D kotek się połozył i chyba bedzie spac achhhh to jest piękny moment dnia :D

ja od urodzenia mialam 7 kotów i zawsze bede miala kota, zaden nie wychodzil na dwór, nie liczac aktualnego który dwa razy skakal z balkonu po wróbla i nie wyrabiał sie zeby wrocic. z pierwszego pietra lądował w ogrodku i byl przerazony. i zaden tak nie odwalal. ale wyobraz sobie ze tylko jeden z nich byl bity. tzn przez nas nigdy, ale jak mama wziela drugi raz slub, to jej maz zaczal tego kota bic. kot zaczal srac w jego buty! tylko i wylacznie w jego.

Gość drusilla
a jest wykastrowany? jak nie, to kastracja rozwiąże trochę problem. poza tym to mały kot. potem mu przejdzie. małe koty to rozbójniki, z wiekiem poważnieją. mój też jak byl mały broił ile wlezie. po drugie, musisz się z nim dużo i intensywnie bawić. kup laser za 2 zł. koty uwielbiają ganiać kropkę. musisz zmęczyć kota. on ma za dużo energii dlatego Wam tak broi. poza tym- klapsem nic nie zwojujesz. kot po złości nasika Ci w buty ;)

nic nie wiesz o kotach:D Ja wiem pewnie niewiele więcej, ale na moje oko to twó kot się nudzi, bo mieszkanie jest nie przystosowane do jego naturalnych skłonności. Załatwia sie do kwiatków? Pewnie ma brudną kuwetę lub nieodpowiedni żwir, biega "po ścianach" a ma w domu półki, jakies "podesty" (wiesz takie np jak są z drapakami) żeby mógł się przemieszczać za ich pomocą... jak miałam kota to on prawie wcale nie poruszał się po podłodze... sxchodził na nią tylko jak szedł do kuwety lub do miski... Kot ma zakaz wchodzenia? Nie rozśmieszaj mnie, on nie wie co to zakaz:D wystarczy sprawić by ten pokój ył mało interesujący dla niego... i sam nie bęzie chciał mieć z nim nic wspólnego. wchodzi do dziwnych miejsc - heloł to jest kot:D Gryzie kable i inne rzeczy? On tego nie robi złośliwie, najprawdopodobniej najpierw na nie "poluje" a później rozprawia sie z kablem który upolował... wystarczy sie z kotem bawić. Nie masz warunków, chęci albo czasu to oddaj kota komuś kto będzie wiedział choć w podstawowym zakresie jak się nim zająć.

kastracja + zabawki + drapak. I codziennie poświęcać kotu czas na wspólną zabawę. Koty czasem w taki durny sposób próbują zwrócić na siebie uwagę :P