Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petitchien

Dieta kapuściana :) Ktoś się przyłącza?

Polecane posty

Gość petitchien

Od środy ,3 kwietnia chcę zacząć. Zapraszam na wspólne 7 dni ,lub jal ktoś chce to więcej, jedzenia pysznej kapusty ! ;p Pewnie duuuużo osób o niej słyszało,ale przedstawiam mniej więcej o co w tym chodzi . DZIEŃ PIERWSZY: Zupa kapuściana (im więcej tym lepiej) Owoce ( np. jabłka, arbuz) Niegazowana woda mineralna, zielona herbata bez dodatku cukru DZIEŃ DRUGI:Zupa kapuściana Gotowane lub świeże warzywa (najlepiej zielone lub liściaste jarzyny) 2 ziemniaki w mundurku z dodatkiem masła, bez soli Zielona herbata, kawa, niegazowana woda mineralna Zabronione jest jedzienie warzyw strączkowych (fasola, groch), kukurydzy, a także owoców DZIEŃ TRZECI: Zupa kapuściana Owoce (np. jabłka, arbuzy, grejpfruty) Warzywa (np. brukselka, marchew, brokuły, kalafior) Zielona herbara, soki owocowe, niegazowana woda mineralna Nie wolno spożywać bananów i ziemniaków DZIEŃ CZWARTY: Zupa kapuściana 3-4 banany Odtłuszczone mleko, herbata, niegazowana woda mineralna DZIEŃ PIĄTY: Zupa kapuściana 200 g mięsa (chuda ryba lub pierś z kurczaka) 5-6 pomidorów 2 litry niegazowanej wody mineralnej DZIEŃ SZÓSTY: Zupa kapuściana Mięso: wołowina, ryba, indyk lub kurczak Zielone warzywa (bez ograniczeń) Zielona herbata, niegazowana woda mineralna DZIEŃ SIÓDMY: Zupa kapuściana Brązowy ryż lub kasza gryczana Warzywa (np. pomidory, marchew, kalafior) Niegazowana woda mineralna, niesłodzony sok owocowy lub warzywny i przepis przykladowy,jest ich duzo,a różnią się zazwyczaj przyprawami :) Składniki główka kapusty 2 cebule 2 papryki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu sól 2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka papryki ok. 300 g pomidorów w puszce (może koncentrat a także prawdziwe) 1 łyżeczka suszonych pomidorów bazylia do dekoracji. Wykonanie Krok 1. Kapustę dzielę na pół (by łatwiej było kroić) i kroję w paski. Krok 2. Cebulę również w paski, a paprykę kroję w kostkę. Krok 3. Do garnka wkładam warzywa, dodaję wyciśnięte ząbki czosnku. Zalewam wodą (by przykryła warzywa) i doprawiam pieprzem i solą. Gotuję do miękkości warzyw. Krok 4. Wtedy doprawiam rozmarynem, jeszcze pieprzem, papryką i suszonymi pomidorami. Dodaję również pomidory z puszki. Gotuję jeszcze 15 minut. Podaję z bazylią. O zaletach i wadach rezultatach to ja nie będę pisać,jak ktoś zainteresowany to w internetach znajdzie :)

Gość pierdoła......
ja ruszam od dziś:) ale jestem pierdoła i zamiast selera dodałam pora, mam trochę inny przepis na zupę i nie wiem czy tez może być papryka czerwona? gar cały ugotowany więć nie będę zmieniać tylko zjem i następną ugotuję z selerem