Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quwelkinka

urodziłam w wieku 16 lat i sie tego nie wstydze :)

Polecane posty

Gość quwelkinka
a jakie ty mialas osiagniecia w wieku 21 lat madralo? ja mam skonczone liceum i mature, mam meza, dzieci i prace (aktualnie na zwolnieniu jestem), niedlugo zaczynam studia, uwazam, ze jak na swoj wiek duzo osiagnelam. :)

Gość quwelkinka
nie, moi rodzice nie byli ze mnie dumni, wrecz przeciwnie, namawiali mnie zebym oddala dzieci do adopcji, bo sobie nie dam rady i w ogole byli przeciwni mojemu zwiazkowi od samego poczatku, ale kiedy maluchy sie urodzily od razu je pokochali i teraz sa ze mnie i z nich dumni. :)

Gość O maj gad
Dokładnie:) Zresztą obserwując młodych ludzi, nastolatków na pierwszy rzut oka widać kto się puszcza.. ;) Są to przeważnie tzw. "tępe dzidy", patologia, gdzie w domu jest alkohol, przemoc. Ta grupa społeczna najczęsciej się puszcza, bo nie ma w domu miłości, zrozumienia. Często nie ma pieniędzy.. Obsewrując otoczenie od razu widać, kto chodzi do najgorszych zawodówek a które do najlepszych liceów. Druga grupa rzadko myśli o seksie, bo mają inne priorytety.

Gość O maj gad
Pewnie wpadłaś, bo oboje byliście mocno nietrzeźwi :):):) Life is brutal. Nie masz w domu przykładu, to masz przejebane życie. Przykre ale prawdziwe. Szkoda mi Cię. Ale każdy jest kowalem własnego losu.

Gość quwelkinka
up

Gość quwelkinka
u mnie w domu nie było ani alkoholu, ani przemocy, moi rodzice nie są żadną patologią, mama jest nauczycielką, a tata księgowym. :)

Gość quwelkinka
i nie wiem, kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia, ale możliwe, że wtedy byliśmy pod wpływem alkoholu. :) ale jakie to ma znaczenie?

Gość skad się biorą takie półgłowki
Ja w twoim wieku przygotowywałam sie do obrony pracy licencjackiej, niedługo po tym zaczęłąm następne studia i pracę, zrobiłam prawo jazdy, nie żyłam jak pasożyt na koszt innych, wszystko sama sobie opłacałam. Z tego można być dumnym, że się potrafiło dać radę i się kształcić, nie oglądając się na innych a nie baztrosko nadstawiac dupę. Ale widzę że w twoim środkwisku to widać wielki zaszczyt byc matką i siedzieć w domu z bachorami.

Gość ja chyba do 14-15 t.c. miałam
fajnie, że sobie poradziłaś, że facet Cie nie olał ale jednak 15 lat to nie ejst wiek na zachodzenie w ciążę. Wtedy sie ejszcze seksu nie powinno uprawiać. Powinnas raczej przestrzec młode dziewczyny przed popełnianiem takiego błędu,a Ty jakby sie odrobine chwalisz. Tzn tak jak pisałam fajnie, że Ci sie ułożyło wsyztsko ale zazwyczaj w życiu jest inaczej więc powinnas byc przestrogą dla innych

Gość O maj gad
Każdy ma inne priorytety. Ja mając 16 lat uczyłam się, miałam świadectwa z czerwonym paskiem, uczyłam się języków, spotykałam z przyjaciółmi. Po maturze wyjazd do Anglii, na pół roku - zarobić na studia. Później studia dzienne, następnie zaoczne + praca. W tej chwili mam super pracę. Mam wszystko czego mogę zapragnąć :) Za jakieś 2 lata zacznę myśleć o dzieciach :):):)

No cóż widać że akceptacji to Ty tutaj raczej nie znajdziesz , niestety nie jest to żaden powód do dumy , mieć dzieci w tak młodym wieku.. Jedyne za co możemy Cię podziwiać to , to że nie usunęłaś tych dzieci , nie wyrzuciłaś ich na śmietnik i nie oddałaś do adopcji. Mam nadzieję że naprawdę jesteś szczęśliwa i je kochasz....Mam koleżankę która miała synka w wieku 18 lat... Teraz jej synek ma 16 lat , Ona 34 i teraz zaczyna nadrabiać zaległości , chodzi na dyskoteki , bawi się.... Co wcale nie oznacza że zaniedbuje synka.. jest bardzo dobrą matką.... i ma świetny kontakt z synem...

O maj gad " Obsewrując otoczenie od razu widać, kto chodzi do najgorszych zawodówek a które do najlepszych liceów. Druga grupa rzadko myśli o seksie, bo mają inne priorytety." no to teraz sie popisałaś swoja wypowiedzią.

Gość Malwiajna27
Ale jestescie pojebani, osiagnela bardzo duzo zdala mature idzie na studia z dwojka dzieakow, nie unela ciazy daje rade dziewuszka, pewnie wiekszosc z was nie ma tyle jaj co ta dziewczyna. Jak by dodala temat jestem w ciazy mam 16 lat i chce usunac to byscie przekonywali ze jest suka co chce zabic dzieci. Skad tyle nienawisci w was? Trzymaj sie dziewczyno duzo szczescia ci zycze :)

Gość kasasasa
puszczałas sie jako 15 latka gartuluje :o

Gość sdgdsgdgs
pewnie ze jestes dojrzalsza niz studenci-gówniarze. dalas sobie rade:)

Gość moje osiągnięcia życiowe
W wieku 16 lat wyjechałam na wymianę z liceum i zostałam w Londynie. Tam skończyłam szkołę średnią. Na studia wyjechałam do USA. W wieku 24lat zwiedziłam już kawał świata i wróciłam do Polski. Dołownie w ciągu kilku dni znalazłam pracę-szczerze wystarczy skończyć podrzędną szkołę na zachodzie i pracodawcy w kraju się o człowieka biją :D bo "zagramaniczna" uczelnia. Uczelnia,którą skończyłam nie była kiepska ale wybitna też nie,ale większość ludzi nawet nie wie w którym stanie to miasto jest-grunt że w USA :( Taka głupia mentalność,że amerykańskie to lepsze... w każdym razie mamą zostałam w wieku 27 lat. Mogę powiedzieć,że dla mnie był to idealny wiek. Podkreślam-DLA MNIE. Ale mimo,że dużo widziałam to na pewno na tym nie kończy się moje życie. Moje dziecko ma obecnie 3 lata. Co roku zwiedzamy inny zakątek naszego kraju, w te wakacje jedziemy do Włoch. Czemu uważacie,że skoro dziewczyna ma dziecko to już nic w życiu więcej nie zobaczy? Czy ona już umiera? Ma 21 lat-CAŁE ŻYCIE PRZED NIĄ!

Gość O maj gad
ja chyba do 14-15 t.c. miałam Czemu popisałam? taka prawda.... Poobserwuj troszkę młodzież :):):) Posłuchaj wypowiedzi dziewczyn.. popatrz na nie, na ubiór.. Często tego slucham, ponieważ do pracy jeżdzę autobusem :) Dziewczynka z zawodowki"ale żeśmy trawy wypalili", dziewczyna z liceum "siedziałam w w domu w weekend, mam maturę niedługo" :)

Gość O maj gad
z kim się zadajesz - takim się stajesz:) W zawodówce inteligencje rzadko uświadczysz....... :)

Gość O maj gad
moje osiągnięcia życiowe Nie umiera, ale sytuacja na rynku pracy jest bardzo trudna. Nie masz doświadczenia, jesteś na przegranej pozycji...... Ona w wieku 21 lat zaczyna studia... No "sory gregory" ale ma przerąbane życie już na starcie. Skończy albo niańcząc dzieci albo żyjąc z alimentów lub na zasiłkach z mopsu. No chyba, że rodzice jej pomogą.

Gość hahahaahaha ^^
wpadłaś wiec nie miałaś wyjścia - musiałaś bawic dzieciaki. wiele cie ominęło i juz nigdy nie wrocą te czasy, gdy bedziesz mogła przeżyć to co przeżyły Twoje rówieśniczki Piszesz, ze sie spełniasz - ale co masz napisać ... :P zalic sie nie możesz, bo na wlasne zyczenie masz zycie jakie masz... masz 21 lat i zadnych osiągnięć poza tym, ze masz dzieci.. uwierz nogi rozlozyc potrafi kazdy, wiec nie masz sie czym szczycic ;P

Pytanie do krytykujących autorkę: co poza imprezami w wieku nastu lat osiągnęłyście? Co widziałyście? Bo z większości wypowiedzi emanuje prymitywizm :O Nazywacie dziewczynę niecenzuralnie-to chyba o Was źle świadczy taki rynsztokowy język. Wy studia macie zapewne z łaciny podwórkowej. O maj gad-a Twoje stwierdzenie to już dno dna. Typowa stereotypowa zaściankowa ograniczoność :O

O maj gad - bo właśnie tez troche obserwowałam i często te grzeczniutkie dziewczynki, które tak kują itp pod płaszczykiem anielicy kryją diabełka. I oczywiście masz racje - z kim przystajesz takim sie stajesz. Ale jeżeli ktos umie powiedziec NIE to nawet jeżeli towarzystwo będzie sie puszczało to ta osoba nie będzie sie puszczała. Ale takich ludzi jest mało. Ja zawsze umiałam powiedziec nie ale ja mam twardy charakter. Nie każdy taki ma i ludzie szukając akceptacji będą obili to co rówieśnicy. Ale dla mnie zachodzenie w ciążę w wieku 15 lat to żaden powód do dumy.

Ja też jeżdżę komunikacją miejską do pracy i co słyszę w autobusie?" Ku***a, ja pi****le, ale zaje****ta impra była. Zbakałam się, a potem Rudy mnie przeleciał..." Przystanek politechnika i wtedy grupa wysiada. Czyli co wszystkie studentki politechniki się puszczają? Oczywiście,że nie. Nikt inteligentny nie szufladkuje tak ludzi :O A do zasadniczych szkół też ktoś musi chodzić,bo kto Wam włoski przytnie i paździorki przypiłuje? Kto chleb upiecze? Należy doceniać i szanować KAŻDEGO człowieka.

Gość ludzie schodza na psy
Naprawdę nie widzicie czy nie chcecie widzieć? Dziewczyna chwali się, że pozwoliła się wydupczyć byle komu i teraz bawi towarzystwo. Nie ma nic, wykształcenia, pracy, pewnie wszysscy naokoło musza ją finansować bo to przeciez na siebie i na tą gromade nie zarobi. Tak pisze, jakby to że przez jej cipe przeszły 2 dzieciary było jakimś szczytem możliwości. Jakie to żałosne.

Gość :):):) ona
A ja Tobie autorko po czesci zazdroszcze. mam 26 lat i nie mam dzieci (partner narazie nie chce o nich slyszec, a pierwsza swoja ciaze poronilam). owszem wiek dorastania... ale czy on jest piekny? ja musialam duzo zaplacic za swoje bledy. W szkole zawsze dobrze sie uczylam ale mocno rozrabialam. a te co siedzialy nad ksiazkami dzisiaj maja min 1 dziecko. i takie to byly z nich przyklady

Gość ikullla
ja urodziłam w wieku 21 lat , przerwałam studia bo byłam zdana na siebie , to było 14 lat temu a i tak mi wstyd ,tymczasem patrze a tu 20 latki już się hajtają mają trójeczkę dzieci , dziwne to jest

Gość prima aprimisowy zarcik
sciema!!!cna poczatku napisala ze przyszly maz a teraz ze juz maz wiec w koncu jak to jest?

Oczywiście ciąża w wieku autorki nie była zbyt odpowiedzialna,ale liczy się,że sobie poradzili! I czytajcie uważnie-dziewczyna PRACUJE!

Gość ula której ukradli nick
ludzie schodzą na psy - dobrze by było gdyby w istocie na te psy schodzili , tymczasem oni schodzą na ...pierwotniaki ?