Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfhrty

moj facet mnie poniza

Polecane posty

Gość hfhrty
on jest w uk od jakis 8 lat wiec jest w innej sytuacji

Gość hfhrty
miałam prawie tak samo. dzieki poczytam sobie zobacze. tylko moze jak bede miala problem z jezykiem oni maja jakiegos translatora? zapytam. ja nie wiem, dlaczego tak wyszlo, czy on wylewa zlosci na mnie? on mowi ze jestem nieodpowiedzialna a sam nie umie rachunku zaplacic., sam jak tu przyjechal na poczatku spal na lawce w parku bo nie mial pracy! jak on moze tak mowic o mnie

Gość miałam prawie tak samo
https://www.google.pl/search?q=uwielka+brytania+pomoc+kobietom+przmoc&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb#hl=pl&client=firefox-a&hs=WgL&rls=org.mozilla:pl%3Aofficial&channel=fflb&sclient=psy-ab&q=wielka+brytania+pomoc+kobietom+przemoc&oq=wielka+brytania+pomoc+kobietom+przemoc&gs_l=serp.12...0.0.0.646240.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0...1c..7.psy-ab.zbX76qiTueE&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.44442042,d.bGE&fp=b4101af968d99866&biw=1366&bih=594 tu masz linka do google, poczytaj jakie są możliwości. I nie daj sobie zrobić dziecka. Sama dasz radę a dziecku trzeba zapewnić opiekę

wielka brytania pomoc kobietom przemoc takie hasło wpisalam w google, coś się pochrzaniło i minki porobiły :o On ma jakieś deficyty z domu wyniesione, może ojciec matki nie szanował, bił, może myśli, że robi Tobie łaskę i masz w nim takie niewiadomo jakie oparcie, że hoho. A jak już się boisz, że nie będziesz mieć co jeść to narób ulotek i w skrzynki powkładaj, że posprzątasz czy dzieci pobawisz. Byle dalej od tego człowieka. Mi facet ubliżył i ja go nie chcę znać a ten Twój jeszcze się pcha do seksu. (Ja do tej pory leczę kłykciny, bo on jak miałam depresję musiał za przeproszeniem...wiadomo co a nazarażał się od innych bab, bo im płacił i one z nim mimo żony ...)

tam są nawet powymieniane możliwości prawne, jakieś wsparcie finansowe - musisz się dowiedzieć, co ci przysługuje

* National Domestic Violence - 0808 2000 247 (numer bezpłatny, czynny całą dobę). Bardzo ważna informacja - można rozmawiać w języku polskim przy pomocy tłumacza http://www.polorama.com/nasze_blogi/wpis/836/przemoc_domowa_w_wielkiej_brytanii_potrzebujesz_pomocy_nie_boj_8230_ tu znalazłam, ale są też inne linnie wymienione, one się zdaje się powtarzają. Niech ten Twój pan sam sobie radzi ze stresem, a nie na Tobie wyładowuje. Pamiętaj, jak on już podniósł na Ciebie rękę, to będzie to robił!

jak chcesz, możesz czasem napisać na maila majsterklepka_ona at gazeta.pl Nie zawsze od razu odpiszę, bo sama szukam pracy, ale ja jestem w Polsce a Ty tam. Nie rób błędu, które robią kobiety, gdy myślą, ze "on się zmieni". Lepiej wcześniej się pogodz z tym, że to nie jest normalne. Nie wiem, co miałaś w domu, ale jest coś takiego jak powtarzanie traumy i wiele kobiet powtarza krzywdzący je schemat niestety z kolejnymi partnerami. Miej tego świadomość. Trzymaj się i sprawdzaj możliwości uwolnienia się od tego pana.

Gość kawa z cukrem i mlekiem
Tez jestem z obcokrajowcem (i to wcale nie z kolorowym, tylko jak ty, z wschodnioeuropejczykiem). I dokładnie to samo sie dzieje, pare tygodni temu pierwszy raz podniósł na mnie rękę. W pracy aniolek, codziennie mi powtarza jak go koleżanki doceniają. Do domu przychodzi i na mnie wylewa stresy. Potem ogląda tv do nocy a ja go w ogóle nie obchodze. Najsmieszniejsze w tym jest ze jestem atrakcyjną dziewczyną która zawsze miała wokół siebie przyjaciol i adoratorow. Zakochał sie teraz we mnie kolega ze studiów, i tak sobie myślę że nie ma co ciągnąć tego obecnego związku. Jednak jeden problem :kasa na nowe mieszkanie. Niestety mój "chłopak" popadł w dlugi a ja go ratowałam. Teraz nie mam kasy na czynsz a on sie smieje i wmawia mi że żadnej kasy mu nie pozyczalam. Tyran, zapatrzony w siebie dupek, zagubiona, biedna osoba. Ja mierze wyżej, zasługuje na dobrego partnera, ale jego dobra twarzyczka mnie zgubiła. To wszystko jest trudne.

Dla autorki wazniejsze jest to, ze on jest BARDZO BARDZO PRZYSTOJNY I PODOBA SIE INNYM KOBIETOM, niz to, ze jej kiedys tak pierdolnie, ze nie wstanie ;)

Gość zostaw go
szkoda zycia na niego, to tyran

Gość patipatipati
kawa z cukrem i mlekiem - moze ci wschodnioeuropejczycy tak maja, nie wiem moze tu chodzi o przeszlosc czy cos ?? miałam prawie tak samo - dzieki, strasznie sie napracowalas widze, a maila napisze do Ciebie :)