Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robimy Sondażyk!

Ile macie pieniędzy na koncie??

Polecane posty

A co to znaczy że ktoś ma 250tys czy 7zł na koncie? Znam takich co mają 50 razy więcej kasy ode mnie ale ich małżeństwo to piekło. Znam takich którzy są ok 2x bardziej majętni i bardzo szczęśliwi. Znam takich którzy są ok 2-3 razy mniej majętni i szczęśliwi. Jeśli masz na jedzenie i masz gdzie mieszkać, to jest OK. Ważna jest też praca, bo daje stałe dochody i poczucie użyteczności. Jednak ja nigdy nie interesowałem się tym ile ktoś inny ma kasy na koncie, tylko jakim jest człowiekiem i co robi ze swoim życiem.

Gość yetimaly
Najwyraźniej różnie pojmujemy pewne kwestie.

Gość bartolomeoromeo
Aktywa 98 mln euro.Pasywa...drugie tyle plus dwa gile.:classic_cool:

Gość kuba79
291 zl na koncie i 8stowek w portfelu.....

Gość Robimy Sondażyk!
JacekJ >>> nie rozmawiamy face to face, nie pytam cię o stan konta po to żeby cię ocenić na podstawie tego....pytam ogólnie, anonimowych ludzi, robię to z czystej ciekawości;)

Gość A ja mam debet
JacekJ Dobrze napisane. Ja jestem szczęśliwa. Mam dom, porządny samochód (choć stoi obecnie, bo na paliwo szkoda kasy). Nie mam pracy i to strasznie dołuje. Ale pomimo to radzę sobie. Moje dzieci nigdy nie chodziły głodne.

Gość Macieyyy722
około 25 tys, 2 osoby w rodzinie, mam 36 lat

No właśnie z ciekawości. A ja pytam - co ci da odpowiedź? Bo ja znam odpowiedź. Znajdziesz tutaj ludzie dużo zamożniejszych i mniej zamożnych. Dostaniesz rozkład gaussa (http://pl.wikipedia.org/wiki/Rozk%C5%82ad_Gaussa) przy dużej ilości danych. Na krańcach będzie kilka procent bardzo biednych i kilka procent niezwykle bogatch. Rozumiem o co pytasz. Nie rozumiem kompletnie dlaczego. Wyjaśnisz mi jakiej prawdy szukasz?

Gość A ja mam debet
Mam też dłużników na kwotę ponad 100 tys zł. Może kiedyś Komornik je odzyska i stanę na nogi.

Gość Macieyyy722
yetimaly - masz racje kazdy ma prawo robić co chce ze swoją kasą ale powiem ci tyle że np zona zarabiając niespełna 2 tys jest w stanie oddać 400 zł na chore dziecko bo ja coś ''za serce chwyciło'' trochę się na nią wkurzam, ale w gruncie rzeczy podziwiam

Gość pierdek srajdek
lepiej sie ksup jka ktos zarobil wez przyklad a nie krytukuj czy ktos pomaga czy nie drugiej oosbie

Gość yetimaly
Nie jestem Twoją żoną. Moze kiedyś, gdy zgromadzę wystrarczająca sumę, zacznę działać charytatywnie. Na razie oddaję 1% na OPP oraz kupę kasy np. z podatku VAT, podatku z zysków kapitałowych, które idą do budzetu, a przez to min. na służbę zdrowia. Na razie musi wystarczyc.

Gość Robimy Sondażyk!
JacekJ> czyżbym trafiła na szalonego naukowca, miłośnika statystyki matematycznej? nie robię badania społecznego więc nie interesuje mnie wiarygodność danych ani jaki rozkład uzyskam bo nie będę analizować wyników. po prostu chciałam pogadać z ludźmi, do tego służy chyba to forum, a pytam o stan konta bo mnie to akurat w tym momencie interesuje, założyłam ten topik choćby po to żeby dowiedzieć się że 630 tysięcy złotych to nie kwota przy której można bawić się w filantropa, żeby poznać stosunek ludzi do pieniędzy, dowiedzieć się jak żyją, jak sobie radzą...usatysfakcjonowany moją odpowiedzią, czy coś jeszcze wyjaśnić??;)

Gość Robimy Sondażyk!
aha jacekJ żenujące że wklejasz mi jakieś linki z wikipedii...

Gość Magda00002
1 osoba 15 tys

@autorki Dziekują bardzo za odpowiedź. Nie rozumiałem czegoś i wyjaśniłaś mi to :) Jeśli to jest temat do rozmowy, to już rozumiem cel. Widzisz, twoje pytanie jest zadane logicznie i nie umiałem znaleźć kontekstu - teraz mi go podałaś. Powodzenia!

Gość biedota
nie mam konta, zlikwidowałam.... 29 lat i może z 4 stówki w skarpecie

Gość taflezja
20 zeta w portfelu, 99 groszy na koncie, 411 zeta na minusie - karta kredytowa :D 10 tys. kredytu do spłacenia :D Wypłata powinna być dziś, ale że święto, to pewnie jutro będzie :P Mam 32 lata, mieszkam z rodzicami, męża/konkubenta nie posiadam :P

Gość taka sobie jedna dziewoja
22lata, samaa, 300zl w skarpecie, 40zl w portelu.....

Gość annniac
Mam na koncie 34 tysiące. Nie zarobione. Ostatki jeszcze z sierpniowego wesela, trzymamy na razie na koncie, bo nie mamy dobrego celu na spożytkowanie. Normalnie nie miewamy oszczędności żyjemy od 1 do 1 z kwotą 3000 na dwie osoby. Lat 24

Gość mueve
80 tys dol na koncie, jednoosoboaw rodzina czyli ja:) 31 lat, kobieta

Gość tyrryideidhs
300 tys na koncie tatusia;))))

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
szukas zpotencjalnych kandydatow aby ich okrasc ? bo z czego innego taki temat moglby wynikac.

Gość Robimy Sondażyk!
znowu 10..> następna zszokowana pytaniem, nie musisz się wypowiadać, a ciekawość związaną z powodami założenia topiku zaspokoić możesz czytając moją odpowiedź do niejakiego użytkownika JacekJ pare postów wcześniej;)

Gość na koncie do 10
Dobrze, ze chociaz innym sie powodzi :) Ja zbieram jeszcze na remont łazienki, przydałaby sie jakas glazura i terakota. W łazience mam grzyba od wilgoci.

Gość brownnyuukaasj
no tak to jest jeden ma więcej, drugi mniej

Gość byłsobiechłopiec
Ludzie są zabawni: wytykają innym, co powinni robić ze swymi pieniędzmi :)

Gość Robimy Sondażyk!
byłsobiechłopiec - nazywaj to jak chcesz, ja po prstu nie rozumiem niektórych ludzi, tej pogoni za bogaceniem się, żeby mieć więcej, więcej tylko dla siebie.... do grobu pieniędzy sobie człowiek nie zabierze, a wokól nas jest tylu potrzebujących że szok! Sorry ale nie każdy potrafi przejść obojętnie obok informacji że czteroletnie dziecko umiera na raka bo rodzice nie mają pieniędzy na leczenie, a liczy się każdy dzień...

Gość byłsobiechłopiec
Co Ty z tymi dziećmi chorymi na raka? Schizę jakąś masz czy co? Nie tylko dzieci chorują i nie tylko na raka.