Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmm2000

BRAK OKRESU spowodowany odchudzaniem

Polecane posty

Gość problemmm2000

Była któraś z was w takiej sytuacji że przez odchudzanie straciła miesiączkę ?? Kiedyś sporo ćwiczyłam i się odchudzałam nie byłam gruba bo jak zaczęłam to ważyłam z 48 kg po prostu chciałam lepiej wyglądać schudłam może do 44 kg mam 163 wzrostu, to było z 5 lat temu z reguły ważyłam tak 46 kg. Z tym że raz się głodziłam a raz objadałam. Straciłam okres na jakiś rok, zaczęłam leczenie najpierw luteina, okres dostałam ale w późniejszym terminie i tylko raz. Następnie tabletki anty po których miesiączka pojawiła się od razu i co miesiąc występowała, tabletki biorę jakieś 4 lata okres miałam zawsze. raz miałam miesięczną przerwę żeby zobaczyć czy okres się zjawi i go dostałam. Teraz po raz kolejny odstawiłam anty ale okres spóźnia się już ponad dwa tygodnie więc raczej go nie dostanę. Na chwilę obecną ważę 47, 48 kg. Nie wiem co o tym myśleć do gina idę za 2 tygodnie. Jak kiedyś po tej przerwie okres dostałam to ważyłam więcej bo przytyłam około 9 kg. Z 56 schudłam do tych 47 ale to nie było nagle tylko stopniowo i taką wagę bez głodzenia utrzymuję. Mam 20 lat

Gość podobno to się zdaża ale
mnie nigdy. Schudlam ponad 40 kg a okres mialam cały czas w miarę regularny. Jak go niedostałam też myślałam ze to po odchudzaniu i bardzo drastycznej diecie, ale jednak to było coś zupełnie innego. Po około 11 miesiacach okres powrócił ;)

Gość na mój gust
masz za mało tkanki tłuszczowej i okres zanikł, bo organizm nie utrzymałby ciąży za mało progesteronu.

Gość ez sie z tym borykam od lat
Ja tak ma. w wieku 17 lat wazylam 42 kg przy wzroscie 156 cm, odchudzilam sie do 36...Z glupoty zapewne, ale coz, czasu nie cofne. Od tego czasu zaczely sie moje problemy z okresem i trwaja juz 12 lat. Przerabialam Luteine, Gesto Mikron, tabletki anty. Kuracja zawsze trwala pol roku, po skonczeniu jej mialam okres kilka miesiecy z coraz dluzszymi przerwami miedzy krwawieniami az miesiaczka zanikala. Troche lepiej jest teraz, po urodzeniu dziecka dodam, 5 lat po urodzeniu), waze 50-51 kg ( w ciazy statowalam z 48), mam ruch, jem kilka malych posilkow dziennie i mam ogolnie uregulowany tryb zycia. Ostatni raz miesiaczke wywolywalam w czerwcu zeszlego roku. I od tego czasu ma co miesiac, chociaz w marcu juuz zaczela mi sie spozniac. I tak, odchudzanie, wzmozone cwiczenia sa przyczyna problemow z miesiaczkowaniem.

Gość ez sie z tym borykam od lat
Bo najgorsze sa wahania wagi, a Ty chyba nadal masz zaburzenia odzywiania. Ja po porodzie zaraz wazylam 55 kg i nie mialam nadwagi nawet biorac pod uwage moj niski wzrost. Mi lekarz powiedzial jasno, abym sie juz wiecej nie odchudzala, bo wahania wagi beda powodowac zaburzenia.

Gość problemmm2000
przytyc na pewno nie przytyje.. tylko co zrobic zeby ten okres byl ??? jak ci sie udalo w ta ciaze jednak zajsc ? ile wazylas jak zaszlas w ciaze ? i ile w niej przytylas ? dosyc dlugo tego okresu nie miLAS ? Odbylas jakies leczenie czy okres sam wrocil ?

jak mozna wazyc 36kg :O Dziewczyny nie szkoda wam zdrowia na takie katowanie wlasnego ciala? Autorko, ja mysle tak jak ktos wyzej , ze masz za malo tkanki tluszczowej i dlatego nie masz okresu. W obozach koncentracyjnych kobiety tez nie mialy miesiaczki bo byly na maxa wyglodzone :(

Gość problemmm2000
ja po prostu lepiej sie czuje jak malo waze, a po za tym na moj wzrost nie jestem jakas bardzo wychudzona.. i tkanki tluszczowej tez dosyc sporo mam zwlaszcza na nogach. a po za tym kiedys przy takiej wadze czy nawet nizszej okres mialam.. wiec za bardzo tego nie rozumiem ??

Gość problemmm2000
?