Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak bardzo bym chciała

ciąża ciąża ciąża

Polecane posty

Teraz doszły jeszcze mocniejsze bóle piersi prawie mnie rozsadza!

w dniu @ zrobię test i dam Wam znać :-)

Gość he he lolol
jutro dostaniesz okres a najpóżniej w piatek w ciązy nie jestes,chyba ze urojonej kolejna nawiedzona!zyłki na piersiach tydzien po owu!!!!nawet zarodek nie miał czasu by sie zagnieździć

Nie jestem tydzień po owu. Czasami zastanawiam się po co wypowiadają się osoby które nie czytają całej wypowiedzi??? Dzisiaj znowu nie wytrzymałam i rano zrobiłam test. bardzo lekka ledwo widoczna kreseczka Sama nie wiem co o tym myśleć. Do tak bardzo mi z tym zle - dokładnie tak samo odczuwam kamienie w piersiach -masakra!

Gość abcdabcd
moim zdaniem jesteś w ciązy :-)

mam taka nadzieję :-) szkoda że tak mało mam się wypowiada w tym temacie które były w podobnej sytuacji, zawsze to jakieś wsparcie ;-)

autorko, moja ciąża też była bladą, prawie niewidoczną kreską na teście, bolały mnie piersi i miałam poczucie, że lada chwila dostanę okres, co godzinę biegałam do wc sprawdzać i nic ..... dodam jeszcze, że pierwszy test, który zrobiłam w ostatnim dniu cyklu był negatywny, a później dwie kreseczki, blade, bo blede , ale dwie :) Mam nadzieję, że u ciebie też sie udało, jest to niezapomniane uczucie :) życzę powodzenia

Gość to gratulacje z calego
fajnie ze napisalas :) na pewno jestes w ciazy skoro 2 krecha jest, nie wazne ze blada :) Ja mialam taka sytulacje, tylko jakos wczoraj jak pisalam nie wspomnialam o tym :P

Dziękuję za wsparcie :-) no niby jest, ale ten brzuch, boli tak jakby @ miała przyjść :-( jutro jest dzień @, rano zrobię jeszcze jeden test a w piątek na betę Zobaczymy :-)

madleneka - kiedy zrobiłaś test i wyszły juz czytelne 2 kreseczki??

Gość to gratulacje z calego
mnie na poczatku tak naparzał brzuch, wlasnie jak na okres, ze no-spą sie ratowalam. A zwyczajnie faktycznie jak mialam okres to az takich boli nie mialam. Ja bym stawiala mur beton na ciąze, betę zrob, bo i lekarz bedzie pewnie Ci kazal jak zglosisz sie do niego/niej :)

Gość taka jakas zamyslona
Czesc dziewczyny. moge sie wygadac i prosic was o jakies pomysly co sie ze mna dzieje?.pisze poniewaz mam pewien problem. w lutym poronilam swoja pierwsza ciaze (byl to 11 tydzien). niestety ale nie znam przyczyny. musialam miec zabieg (choc wiek kiedy doszlo do poronienia bo wszystko, doslownie wszystko czulam)... dodam moze, ze nie mieszkam w pl i tu sa dziwne zwyczaje. w szpitalu nie powiedzieli mi, ze nie moge uprawiac seksu. wiec... potrzebowalismy bliskosci z partnerem. 1 @ dostalam po 33 dniach (nie wiem czy to byla miesiaczka, trwala niecale 3 dni, bez boli). wczesniej kochalismy sie "stosunek przerywany", po @ wedlug dni plodnych. w niedziele 31.04 dostalam dziwnych boli brzucha, nagle zaczelam slabnac, po prostu odebralo mi sily. teraz powinnam miec dni plodne ale zamiast tego widzie bialy sluz (bez grudek i nie wydaje mi sie zeby to byla grzybica)dosc gesty i jest go sporo.w dodatku jestem mega zmeczona, a nic takiego nie robie zeby tak sie czuc.czego to moga byc oznaki? pozdrawiam serdecznie

nie pamiętam dokładnie ile dni po terminie miesiączki, ale bardzo bolał mnie brzuch, dosłownie jak na okres ... ginekolożka mi powiedziała, że to już macica zaczyna się powiększać i ruszyła cała machina hormonalna ( jak wspomnę ten czas, to wprost nie da się uwierzyć, że potem powstanie mały ruchliwy człowieczek ) :) Mogę Ci jeszcze doradzić, że kiedy miałam przeczucia, że to może być ciąża, rano, zanim wstałam z łóżka, mierzyłam temperature termometrem rtęciowym w ustach pod językiem ( można i gdzie indziej :) ) i miałam jak w mordę strzelił 37 , a przed okresem temp. powinna być niższe ... spróbuj jeszcze tego, po co łazić na tę betę ?

madleneka- dziękuję, mam nadzieję że wreszcie się udało :-) ( staramy się 1,5roku) brzuch boli jak na @ latam co chwila do toalety.Mam takie lekkie białe upławy, nigdy tak nie miałam

czy któraś będąc w ciąży miała takie białe upławy przed @??? tyle niewiadomych...

Gość mdleneka
co do upławów to nie pmiętam, bo j ogólnie zawsze miałam upławy, ale z całego przebiegu ciąży to mogę Ci powiedzieć, że jest ich sporo i ta wydzielina nazywa sie leuko.... cos tam i to jest wydzielina pochwowa, chyba po tym, jak szyjka macicy się zamyka, żeby dzidzia nie wypadła :) no 3mam kciuki no !!!

Gość Mamuniasynunia:-):-):-)
Autorko ja 3 po spoznieniu@ robilam test i byl negatywny bolal brzuch jak na @ myslalam ze przyjdzie dopiero pare dni pozniej wyszedl pozytywny a teraz mam slicznego rocznego synka jestes w ciazy na 100% gratuluje dbaj o siebie:-)

Gość niezaciazona
Tak ja miałam upławy, tzn duuużo śluzu. Brzuch mnie tak bolał okresowo i do tego ten śluz, więc biegałam co chwilę do toalety bo myślałam,że małpa nadeszła.Jeżeli widziałaś na teście nawet bladą kreskę to ja obastawiam ciążę :)

Gość Ja w lutym
też miałam blada kreskę na dwóch testach.Bolały mnie piersi. Poszłam na bete a tam wynik 0.1 :( Lekarz również wykluczył ciąże.

Autorko, miałam podobnie. Bardzo wcześnie bolały mnie piersi i brzuch jak na @. Przez ten ból sądziłam raczej, że w terminie dostanę @, ale i tak kupiłam test i zrobiłam go dzień przed spodziewaną @. Niestety wyszła jedna kreska. Gdy cztery dni po spodziewanym okresie, dalej okresu nie miałam - zrobiłam drugi test. Tym razem pokazała się blada druga kreska. Poszłam do lekarza i na USG zobaczyłam pęcherzyk ciążowy, a dwa tygodnie później serduszko. Dziś jestem w 8t1d ciąży. Myślę, że mogę Ci pogratulować ;-)

Gość króloiczekkk
jestem 4 dni przed terminem @, dziś zrobiłam test bo nie wytrzymalam ale po południu, po około 8-10 minutach pojawił się cień drugiej kreseczki, potem jeszcze sprawdzałam i pod światło była widoczna druga słabiutka kreseczka, robiłam pre test, czy myślicie że jest szansa na udaną ciąże, czy jeszzcze za wcześnie się cieszyć?

Dziewczyny, bardzo bardzo Wam dziękuje! Nawet nie wiedziałam że tyle fajnych dziewczyn tu jest ;-) Jutro jest termin @, rano robię test, mam nadzieję że już kreseczka będzie bardziej widoczna, o 12.00 idę na betę jeśli @ się nie pojawi. dam znać

oczywiście dla wszystkich przyszłych mam ogromne gratulacje :-) :-) :-)

Gość klasykaklasyka
1 ciąża to miałam takie obiawy że kupiłam sobie tampony bo już mi się pokończyło... czyli mimo iż od jakiegoś czasu były staranka to i tak czułam się jak przed miesiączką ból brzucha i piersi 2 ciąża była wpadką i gdyby nie zanik miesiączki w życiu bym nie powiedziała że to ciąża... zero objawów ani brzuch ani piersi dopiero jakoś po dwóch tygodniach dopadło mnie

witam, dziewczyny, dzisiaj ponowny test, druga kreska bardziej widoczna ale nadal słaba. o 12 idę na betę. trochę się boje, bo teraz nadzieje sa a po becie może być różnie ;-)

Dodam że dzisiaj dzień @ której na szczęście jeszcze nie ma ( oby tak dalej :-) ) brzuch boli jakby małpa miała przyjść, a piersi ciężkie jak kamienie...