Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romakaa

czy gdybyscie znalezli portfel z kasa żadalibyscie znaleźnego??

Polecane posty

Gość romakaa

??

Gość Marta,23
hmmmmmmmmmmmm....a po co nam 10% znaleznego jak mozemy miec caly portfel=100% :D

Gość romakaa
mówie o tym gdybyscie mieli tam czyjes dokumenty itd

Gość d2fr54gxd
90% osób zabraloby kase a portfel podrzucilo cichaczem pod adres (jesli bylyby tam dokumenty)

Gość Marta,23
moja mama znalazła komorke ROK TEMU...ful wypas,z bajerami....50 zł na karcie i roznymi danymi w niej zapsianymi........od razu sie ucieszyla...bo ma stara cegle...ojciec tez sie ucieszyl...nawet juz jej pisoenki wgrał:D ja im mowie "ludzie jak tak mozna?...a jakbyscie wy zgubili.??? trzeba oddac zeby facet mial wiare w czlowieka..."...Matke zatkalo...wszak to wzorowa katoliczka....no i zadzwonila do kogos wpisanego "zona"....zona powiedziala mezowi ,ten przyszedł....Wzioł i wyszedł!!!!!!!!!!! czujecie to????????? bez DZIEKUJE......BEZ CZEKOLADY....BEZ ZADNEGO ZNALEZNEGO....CO ZA LUDZIE. JA TEZ ZNALAZŁAM KOMORKĘ MIESIAC TEMU,DOTYKOWĄ.:D..Z SMSkow I MMSOW WYWNIOSKOWALAM Ze nalezy do jakiejs napalonej nastolatki ktora jest bogata,wulgarna i pisze seks smsy z kolegami :D (ma nagie fotki).... korcilo mnie zeby oddac ta komorkę jej mamusi :D:D:D ale nie...stac ich na nowe cudenko:) telefon jest moj :) znalezione nie kradzione...

Gość Marta,23
masz ustawowo prawo do znaleznego...ustawowe i moralne...to nic zlego. zaluje ze ja sie tego nei domagałam. 10% kasy...a za jakas rzecz mozesz chciec czekoladę,czteropak czy cos.

Gość buhajowy wizgun
a w życiu, żeby jeszcze mnie oskarżyli o to, że w portfelu było więcej pieniędzy niż było rzeczywiści

Gość mezczyzna anonim
nie, oddałbym po prostu

Gość Chyba bym nie oddała. Za dużo
już znalazłam i nawet podziękowań nie było.

Gość sdfsdfsddfds
Marta,23 Ten telefon namierzą szybciej niż myślisz, najesz się wstydu i nieprzyjemności:classic_cool:

Gość buhajowy wizgun
nie namierzą, policja może namierzyć ale nie chce

Gość fredzkazgred
Kiedyś zawsze oddawalam czy to pieniądze bo pani za dużo wydała , czy to komórki , portfele . Teraz nie wiem , bo mam bardzo ciężka sytuacje życiowa i każdy grosz na wagę złota .

Gość emilka2333333333
ja bym chyba nie oddała kasy , odesłałabym dokumenty lub podrzuciła i tyle

Gość jedną nogą w rowie
Marta ale ty jesteś podła! Mamusi telefoniku pożałowałaś, a sobie już nie! Gdzie tu uczciwość :p

Gość Żan Pier Papę
Ja mam w portfelu karteczkę, że jak ktoś znajdzie to znaleźne wynosi 1000zł, a nie noszę w portfelu więcej niż 400zł, to się opłaca, bo więcej czasu bym stracił na wyrobienie nowych dokumentów niż ten 1000zł dla mnie warty.

Gość emilka2333333333
a zreszta jak komuś są potrzebne pieniadze to nich ich pilnuje ,jak można zgubic portfel?

Gość fredzkazgred
Dodam tylko , ze tak jak już ktos wspomniał , odbierali rzeczy i nawet pocałuj sie w dupę . Jeden człowiek to nawet mi wygrazal , ze mu chciałam ukraść komórkę , a sama do niego zadzwoniłam tzn do kogos z rodziny . Taka komórka to był rarytas , a oddałam . Ajjj ludzie

Gość emilka2333333333
a jesli ktos uczciwie oddaje to ma prawo żadać znaleźnego ,w koncu nie musiałby wcale tego oddać to tylko jego dobra wola

Gość facet taki.....
oddałbym portfel nie żądając nic w zamian zawsze starałem się byc człowiekiem uczciwym i cieszyłbym się gdybym mógł komukolwiek pomóc

Gość emilka2333333333
fredzkazgred -trzeba było nie oddawać , widzisz jacy ludzie są wdzięczni ,a skoro stac go na taki tel to pewnie biedny nie jest i i tak kupi sobie drugi taki sam...

Gość laska z radomia....
tak

Gość emilka2333333333
facet taki..... - ludzie przeważnie nie doceniają uczciwości

Gość Marta,23
wiem...czytalam o tym ze jakie to sa super nowoczesne techniki namierzania numeru imei... :p yhm...tylko gdyby to faktcyznie dzialalo...to by chyba nie bylo tylu ogloszen "zgubilem fona"...po 1 -policja nie chce przyjac zloszenia...i nie powie ze jej ukradli,bo go zgubila...(miala wylaczony dzownek,moze myslec ze gdzies go ma w domu)...2-policja nie wysilla sie o caly ten mechanizm radarowy....przynajmniej nie u mnie "na wiosce".........telefon mam juz z 8 miesiecy.Gowniara chyba sie wstydzi zglosic o zagnieciu....bo ma 16 lat...a to byl jej seks telefon:D Albo ona nie m papierow na ten telefon.... A jaby co to mowię ze go znalazłam bez karty.......albo kupilam od kogos na ulicy i nie pamietam jego wygladu:D

Gość emilka2333333333
.

Gość a ja wiem co zrobić
zabrać kasę (chyba, że jest duzo to np 100zł) a portfel i dokumenty odesłać pocztą :)

Gość Marta,23
oddałabym dokumenty z grzecznosci...Lub zostawila na policji niech sie oni tym bawią..........Telefonu bym nie oddała (mogl ciec uwazac:) ) ....kase -powyzej 200 zl -.zglosilabym na policję...oni by szukali tego kotry zgubił....i oni bby mi pomogli ustawowo żadac 10 % (?)...... ;P

Gość facet taki.....
nie wiem czy ludzie to doceniają czy nie po prostu chcę byc uczciwy wobec siebie Jesli mógłbym znalexc właściciela to nie wyobrażam sobie przywłaszczyc czyjąś rzecz

Gość szakalakas
ja bym oddała. z pieniędzmi.

Gość Keszmen
Jak można używać po kimś telefon? brrrrrrr

Gość Keszmen
szakalakas marry me