Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta_fer_va

Tresowanie katolika - mocny artykuł o nas

Polecane posty

Gość i śmiszno i straszno
Chociaż nie-nie ma co się śmiać, może on naprawdę miał jakichś potrąconych rodziców i ktoś mu kazał jakąs bozie (może bazie?) czcic i inne głupoty robić.Nie no ogólnie smutna historia.Może zrobimy składkę na leczenie dla tego pana? Jakaś terapia i będzie po problemie.Czytałam historie takiego pana ktorego wychowaly dwie lesbijki, tez mial traumę.Tak jak tu.

a na razie pod względem wiary jesteś jak mój pies - on też w Boga nie wierzy . xxx a kto powiedzial, ze nie wierze wogole? bóg to wszechświat, wszechświat to bóg. i ja nie potrzebuje do zycia i swojej wiary zadnych oszolomow w sutannach grzmiacych z ambony. nie potrzebuje zadnej metki z napisem "katolik", "muzulmanin" itd. tylko dlaczego wy, katole, nie jesteście w stanie tego pojać i zaakceptować? dlaczego ktoś, kto sie nie tytuluje katolem jest wg was gorszy??? sami jesteście pieprzonymi hipokrytami, nic wiecej.

Gość Hola12345
Niestety ale ten artykuł to prawda w stosunku do tych nadgorliwych, "prawdziwych" katolików. U mnie w rodzinie jest taka sytuacja i np. dziewczynka 10 letnia nie mogła sobie zbierać karteczek jak jej kuzynka z WItch, chociaż bardzo chciała. Rodzice jak zobaczyli, że ona to chce to jej pozwolili zbierać karteczki ale z ŚWIĘTYMI. Myślałam, że szału dostanę :(

Te wszystkie panie ktore zabily swe dzieci, myslisz ze to byly katoliczki? Albo ze to byly zw malzenskie?No dziwnym trafem jakoś nie.Prawie zawsze takie tragedie zdarzają sie w rodzinach laickiej patologii,poszukać linków? xxx poprosze źródlo, statystyki

Gość do krzywa
nie oglądasz tv? to zacznij. Tam zawsze mowią jaki to byl związek

Gość Bajlandia
a ja poproszę linka i zródła do tych dowodów że w rodzinach "katoli" takie coś jest.Poproszę linki i zródła, inaczej -tylko krzywy uśmiech pobłażania .Bajki bajki

Gość Ileż w was jadu
krzywa pokrzywa i ja nie potrzebuje do zycia i swojej wiary zadnych oszolomow w sutannach grzmiacych z ambony. nie potrzebuje zadnej metki z napisem "katolik", "muzulmanin" itd. tylko dlaczego wy, katole, nie jesteście w stanie tego pojać i zaakceptować? dlaczego ktoś, kto sie nie tytuluje katolem jest wg was gorszy??? sami jesteście pieprzonymi hipokrytami, nic wiecej. Czemu Ty jadowita kłamczucho nie umiesz tyle zrozumieć że wszystko co piszecie o katolikach jest wyłącznie WASZYM WYMYSŁEM? Już nie mam słów i nerwów na bycie miłą, wobec Was się nie da. Dlaczego nie jesteś w stanie zaakceptować ani pojąć tego że ktoś kto nie tytułuje się katolikiem NIE JEST dla katolika gorszy??????? Czemu uparcie i upierdliwie wciskacie katolikom własne chore myślenie????Czemu nie umiecie pojąć i zaakceptowac tego że katolika wszyscy są RÓWNI??????nie ma gorszych i lepszych. czy to tak trudno pojąć???tak trudno zaakceptować???czemu na siłę na chamca musiecie robić z nich jakieś wszawe mendy?????Nie umiecie żyć bez kłamstw? Wielka szkoda.I dlaczego ktos kto nie tytułuje sie ateista jest dla Was gorszy????????????????????????????? Kim Wy jesteście nie będę sie wypowaidać, szkoda strzepic jezyka bo slowo hipokryzja to za malo powiedziane a alium nie jest katoliczka-dla Twojej informacji. a jak wierzysz to wlasnie widać,pewnie ten Bog (albo bog albo buk) każe Ci nazywać innych ludzi oszolomami katolami i oczerniac ich.swietny ten twoj buk, zajebisty.dobrze ze Bóg innych ludzi jest inny-każe ich kochac a nie ich opluwać i nienawidziec.

do krzywa nie oglądasz tv? to zacznij. Tam zawsze mowią jaki to byl związek xxx blagam, nie odsylaj mnie do otumaniacza zwanego telewizja. i nie, nie ogladam tego. poza tym nie mam polskiej tv wiec nawet jakbym chciala to nic z tego. wiec poprosze konkretne i rzetelne źródla. chyba takowe masz skoro z takim przekonaniem coś twierdzisz?

Ileż w was jadu - skoro wspomnialas slowo hipokryzja, to: katol=hipokryta. i nie mow ze tak nie jest bo wy KAZDEGO dnia udowadniacie, ze mówi sie jedno a robi drugie. na kazdym kroku to widać. i nie wciskaj mi tu kitów, ze jesteście tacy wyrozumiali i tolerancyjny BO TAK NIE JEST! wychowalam sie w Polsce wiec doskonale wiem co oznacza bycie katolem. przez 25 lat mnie tacy otaczali i dzieki losowi, ze juz tak nie jest!

Gość wykrzywiona percepcja
krzywa pokrzywa Tak lepszy jest otumaniacz zwany e ioba.O internet nie otumania, ależ skad.Wiesz co nie będę Ci podawała zadnych zródeł, choć mogłabym ale nie mam ochoty się denerwować, już nie raz podawałm jakieś zródła i tak zawsze bylo to dla opluwaczy KK niewiarygodne.Po prostu .Naukowiec jak coś mówi co jest zgodne z wiarą w Boga, to jest złym i niewiarygodnym naukowcem.Nawet nie ma sensu go cztac, bo to przecież katolik...a oni..chm-wiadomo... Jak napisze coś naukowiec ateista, tak to sie liczy.Wtedy nagle nauka jest ok.Gdy nauka mowi cos przeciwnego Bogu, wtedy jest naukowa i rzetelna.Gdy mówi coś zgodnego z wiara, wtedy jest to bul szit. Za dużo razy to przerabialam by miec chęć na kolejny.Sama możesz w necie poszukać matki ktore zabily swe dzieci, Gabrys z Podlasia,czy inne.Na pewno w necie o tym pisze. Ale nie wiem jakie dla Ciebie ma znaczenie w patologii rodzinnej jakiego ktos jest wyznania? Chcesz wtedy wyznaniu przypisywać winę za tę patologię? Naprawdę nie widzisz jakie to niedorzeczne myślenie?

Gość macarenia
Jedni prześladują Zydów, inni prześladują Katolików. Ale w tym kraju lepiej jest o wszystko zło oskarżać katolików, bo wtedy nikt nie powie o takiej osobie że jest antysemitą.Jak się widzi gnębienie katolików, to się mówi wtedy tak Najlepiej udawać że się nie widzi i nie slyszy.Smutne .

Nie czytałam całego wątku, ale przeczytałam ten żałosny artykuł. Uważam, że to chamstwo, jeśli coś się komuś nie podoba niech sprząta bajzel na własnym podwórku, wierzyć w Boga nikt nikomu nie każe.

Gość macarenia
zjadło mi kawalek to się mówi "nie widzę żeby w Polsce prześladowano katolików"

ale czy to ateiści mówia jedno a robia zupelnie odwrotnie? czy to ateiści zyja w obludzie? a nie mów ze katole nie... ateista ma prawo do nienawiści bo nie obowiazuja go zadne przykazania ale katole to co innego chyba, nie? co do slowa katole - jest to określenie wlaśnie katolika-hipokryty a ze takich jest zdecydowana wiekszość, cóz, nie moja w tym wina. i prosze, niewmawiaj mi, ze kazdy bogobojny od poczatku do końca przestrzega zasad i przykazań, bo ja jeszcze nikogo takiego chyba nie spotkalam. nawet duchowni sa hipokrytami do potegi wiec co dopiero zwykly szaraczek. i wlaśnie ta hipokryzja i obluda sa w waszym przypadku tak wstretne.

Gość macarenia
Dobrze piszesz Elżbietka.W tym artykule wszystko wyssanne z palca, ale tak się pisze aby uznać tę grupę za złą.Podobnie działa każdy rodzaj nagonki, na każdą grupę. A przeciez można by bylo żyć w zgodzie, mamy tylko jeden świat.

Gość macarenia
Którego nam może w każdej chwili zabraknąć.Teraz w Korei się coś dzieje,nie wiadomo jak sie skonczy.A ludzie zamiast sie nawzajem szanować, to ciągle tylko szukają zaczepki,tworząc mity aby prowadzić innych do zła i pogardy.Ja takich postów jakie pisze krzywa czy inne tak chore z nienawiści osoby nawet już nie chce czytać.Bo szkoda psuć sobie dzien.To jest choroba moim zdaniem. Tak samo jak antysemityzm.

Nie jestem katoliczką ale powiem jedno: nikt nie urodził się idealny, wierzący wiedzą, że Bóg zdaje sobie z tego sprawę i nie tego od nas wymaga. Po drugie uważam, że gadanie, iż jeśli jest się ateistą to jest się zwolnionym od przykazań itp to świetne pójście na łatwiznę i usprawiedliwianie swojego kiepskiego charakteru/postępowania. Drodzy ateiści po co zatem posyłacie swoje dzieci do komunii? Po co chrzcicie? Bo wielu z was tak właśnie postępuje.

Gość Hola12345
„Drodzy ateiści po co zatem posyłacie swoje dzieci do komunii? Po co chrzcicie? Bo wielu z was tak właśnie postępuje. Moi znajomi mają taki problem. W rzeczy samej nie chcą ochrzcić dziecka bo uważają, że jak dorośnie to samo podejmie decyzje czy chce być katolikiem, czy wyznawcą innej wiary, czy ateistą. Z drugiej strony zdają sobie sprawę z okrucieństwa dzieci i presji społecznej i wiedzą, że bycie katolikiem wiele spraw takiemu dziecku by ułatwiło a to chyba normalne, że rodzice w pierwszej kolejności myślą o dobru dziecka. Ja ich rozumiem i uważam, że mają rację.

Gość K. Lafior
dobry artukuł

Więc albo się ateistą jest albo w niego bawi. Jeśli wybiera się to drugie to radze przy okazji ugryźć się w język i zastanowić "czy sam jestem uczciwy względem siebie i tego co mówię" a dopiero potem wytykać błędy innym.

elżżbietka24Jude Wiesz, nie wiem o co tak do końca Ci chodzi ale też prawda, że calego wątku nie przeczytałam. Ja np. jestem katoliczką ale nie tyle z wiary co z tradycji. Wierze w istnienie jakieś istoty wyższej, którą my nazywamy Bogiem, a inne religie inaczej ją nazywają, czasami nawet dzielą (powiedzmy jak np. dawniej Greccy czy Rzymianie albo Wikoingowie). Natomiast nie wierzę w Religię ani Kościół. Widzisz bardzo interesuję się historią i mniej więcej orientuje się ile zła i Religia i Kościół wyrządziły na świecie. Wiem, że ludzie byli mordowani przez Kościół w imię Religi. Czytałam sporo na temat wpływu Kościoła na rozwój Polski i Polaków i ogólnie krajów katolickich. Wiadomo to czego inne religie doprowadzają wielu swoich wyznawców. Z jednej strony można by powiedzieć, że Religia nie jest temu winna i coś w tym jest ale trzeba pamiętać, że Religia została stworzona przez człowiek w jakimś celu

Hola w żaden sposób nie piję do Ciebie, a chodzi mi m.in. o to, że hipokryzja jest nie tylko pośród katolików ale także ateistów. Hipokryzja jest była i będzie bo jesteśmy ludźmi, bo jest to cecha ludzka wpisana w naturę ale nikogo to nie upoważnia do tego aby oczerniać innych bo katolik bo to bo tamto...

Gość polkiollk
A moze po prostu usprawiedliwiasz Hola123 wycofanie sie z katolicyzmu "historią",a tak naprawde jestes poza bo ci sie nie chciało być katolikiem. Każdy wiek mozna tak naprawde opieczętować złem, które sie wydarzyło, a które trudno podciągnąć pod działania kościóła. Jeśli nazywasz sie Kowalska lub Nowak to na 1250% masz przodków dzięki którym mogłabyś zrezygnować z nazwiska. Jeśli nosisz rzadsze nazwisko to i tak na 100% powinnaś je zmienić :)

Gość Panadol,
zdumiewające jest, jak takie coś można w ogóle czytać. a już brać te chamskie brednie do serca, brak słów ile ciemnoty w narodzie, że szuka takiej taniej sensacji. a poza tym, ci tu tak plują, przecież byli przez mamusie prowadzani do kościoła, byli prz pierwszej komunii, to powinni o sobie pisać, że ich mamu sia z tatusiem jak psa tresowali. do autora- nie byłeś chrzczony? mama nie uczyła cie modlitwy?

Gość Panadol,
ten artykuł, głupszego w życiu nie widziałem, jego zadaniem jest siać nienawiść wśród tępaków.

Gość nie wyszedł komunizm
to teraz lewica atakuje gender czyli pedałami i lesbijkami taki palikot uczuł sie kul a jest to katolicki uniwersytet wiec ten artyków jest wysany ma w swojej parti byłego ksiedza kolejny dowud na to ze ten teks jest idiotyczny a jak szkoli komuna i lewica ludzi wciskaja głupoty im do głów ten sam teks mozna wykozystac by szkalowac lewice i platforme

Gość nie wyszedł komunizm
lepiej czytac ciekawsze artykuły Polska neo-kolonią wywiad z prof. Witoldem Kieżunem Jak ocenia Pan aktualną sytuację Polski? - Jest tragiczna. Suma długu państwa i długu prywatnego przekracza poziom dochodu narodowego. A dług rośnie, bo całe te 20 lat mamy ujemny bilans w handlu zagranicznym. Żyjemy wedle filozofii sformułowanej przez premiera Tuska „tu i teraz. Nie ma żadnego planu strategicznego. - Czy limity emisji Co2 to pomysł na doprowadzenie do upadku polskiego przemysłu? - Pakiet klimatyczny jest korzystny dla zachodu Europy, który kombinuje, by eksploatować kraje Europy Środkowej. To mają być neo-kolonie. Temu służy likwidacja polskich banków, ciężkiego przemysłu i handlu. To są ostatnie lata polskiego handlu. Tylko w tym roku Carrefour i Biedronka zamierzają otworzyć paręset nowych placówek. - Czyli Polacy nie mają być właścicielami dużych firm? - Taki jest cel. Polsce grozi poważny kryzys finansowy. Zagrożony jest system ubezpieczeń społecznych. Jak można było stworzyć OFE kilkanaście zagranicznych firm, które biorą po 7,5 proc. prowizji? Należało powołać jedno polskie towarzystwo emerytalne, które tworzy fundusz inwestujący tylko w budowę wieżowców, duże przedsiębiorstwa i na tym zarabia. Tak jak ONZ, którego fundusz emerytalny jest właścicielem wieżowców w Nowym Jorku, których wartość idzie co roku w górę. Ale zagranicznym firmom ubezpieczeniowym dawać takie zarobki?! - Dlaczego Niemcy zdecydowali się otworzyć swój rynek pracy? - Jest zapotrzebowanie na konkretne zawody, m. in. informatyków, lekarzy oraz osoby do opieki nad ludźmi starszymi. Zarazem Niemcy prowadzą konsekwentną politykę. W latach 70. wyemigrowało paręset tysięcy Polaków, którzy mieli rodziny w Niemczech. Oni się zgermanizowali. Także część mieszkańców Dolnego Śląska ma już obywatelstwo niemieckie i praktycznie tylko wakacje spędza w Polsce, a pracuje w Niemczech. Zakładamy, że po 1 maja wyjedzie kolejne 400 tys. Polaków. http://www.bibula.com/?p=34439

Gość Panadol,
są ludzie, którzy do każdego bydlactwa sie posuną, żeby niszczyć wiarę. masa ludzka bez wiary i rodziny, którą też sie atakuje, to banda przygłupów, sterowana kolorowymi obrazkami. są ludzie, którym o to chodzi, żeby następne pokolenia byłe tępe, rozwiązłe, podatne na sterowanie idące z mediów i najlepiej jeszcze zadłużone po uszy. i zaczyna im się to udawać, tylu wokół durniów, choćby pochwalających taki artykuł.