Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Donosy i donosy

Polecane posty

Czy można napisać donos do: 1.Urzędu Skarbowego 2.Zusu 3.Mopsu 4.Straży miejskiej 5.Policjii 6.Prokuratury 7.Sądu Oraz donosy do: 8.PIP 9.Urzędy pracy 10.Starostwa 11.Sanepidu Jeśli chodzi o punkt 4,5,6 i 7 nie wiem jaki tutaj mógłby być donos? czy jeśli ktoś np. wsiada do samochodu pod wpływem alkoholu i narkotyków oraz w trakcie zajmowania się dziećmi po zażyciu jakiejś używki to wystarczający powód do tego by to rozpatrywali czy wyrzucą do kosza. I czy np. jeśli ktoś gotuje w domu obiad z nieświeżych produktów(odnosi się do punktu 11) to też wystarczający powód by donieść do sanepidu? Czy jeśli ktoś zatrudnia panią do sprzątania na czarn(odnosi się do punktu 1) to również można wykorzystać tutaj punkty 8,9 i 10?

Gość norroo
ja doniosłam do PKS na kierowce i go już więcej nie widziałam w autobusie

Gość kolm
gardze takimi ludżmi co donoszą.Jak masz coś do kogoś, to w oczy powiedz.Tchórze .Najgorsi są tacy w pracy tzw.dupowlazy

Gość norroo
dziad nie chciał mi dać biletu (tak zarabiają na lewo) więc się napisał maila

No nie powiedziałabym że donocisielstwo to świństwo. Jak ktoś jeździ po pijanemu to naraża życie takich bezbronnych ludzi jak ja. Więc to chyba raczej pasuje donieść do straży miejskiej, policji, sądu lub prokuratury. Natomiast jeśli ktoś ma lewe zwolnienie lekarskie to pasuje donieść najprędzej do ZUSu.

Gość olonoo
Na pijaka za kierownicą donoś ile wlezie :) Zagraża życiu innych ! Co do reszty to nie popieram- niech każdy pilnuje siebie ! Żyj i daj żyć innym !

No właśnie, żyj i daj żyć innym :) dlatego nie można tak okradać zusu bo to mogłoby np. iść dla bezrobotnych osób które nie mają pracy.

Gość gość
polaczki donosiciele, tfu... jak widzisz ze ktoś jedzie pijany to, k*****, wzywasz od razu policje a nie czekasz az sie coś stanie i donosisz anonimowo...

mozesz ugotować sobie w domu kupe, zjeść, a sanepid nic do tego nie ma, a do prokuratury nie pisze sie donosów, tylko zawiadomienie o popełnieniu przestęptwa albo możliwości jego popełnienia :D A do sądu w ogóle nie pisze się donosów :P

Gość gość
donosy sa forma szczucia jednych na drugich po to by zarzadzac motlochem w sposob sprawny i zawsze znalezc winnego jest w warszawie miejsce w ktorym zrobiono, calkowicie wbrew obowiazujacym przepisom postoj taksowek moznaby go przeniesc pol kilometra dalej, tam zarowno nikomu by nie przeszkadzal jak i nie lamal przepisow ruchu drogowego tysiace razy okoliczni mieszkancy zwracali na to uwage, w tym rowniez piszac donosy i co? i nic, osoby odpowiedzialne za stan rzeczy nadal mialy to w duuupie, czarnej zreszta a mieszkancy sie tylko w*******i i klocili z kierowcami