Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gugunia

Krótki okres a ciąża

Polecane posty

Witam, tydzień temu kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, on doszedł poza mną ale później znów jego penis był we mnie (jeszcze lekko od spermy). Początkiem kwietnia miałam dostać okres, dostałam w poniedziałek bardzo obfity i bolący ale już pod wieczór wczorajszy się skończył. Czy mogę być w ciązy? Czy mogło być to poronienie?

czy wiesz co można nazwać ciążą? jeśli tydzień temu doszłoby do zapłodnienia, to zapłodniona komórka zagnieżdża się w macicy dopiero kilka dni po zajściu, nawet do 14 dni. Jest zbyt wcześnie by wykonać jakiekolwiek badania, nawet test ciążowy, ewentualnie możesz zrobić badanie krwi beta hCG za około 3-4 dni. Co do okresu, to zależy jakie masz.. długie ,któtkie, i czy okres wystąpił w terminie,

Normanie to mam tygodniowe dość obfite okresy. A tu tylko dwa dni. Dodatkowo owy sex był w zeszłą sobtę, czyli minęło już półtorej tygodnia. Testy powinny już chyba wykazać czy się jest czy nie ?

test najwczesniej 14 dni od stosunku(rano jest najbardziej wiarygodny) a jesli chcesz mieć "czarne na białym" beta hCG

beta hCG - pierwszy raz o tym słyszę ale wystarczy, ze pójdę na pobrani krwi w poniedziałek i tyle?

Dodam jeszcze, że w nocy z niedzieli na poniedziałek miałam brązowy śluz. Czy to może coś oznaczać?

Znalazłam takie info na necie: Brązowy śluz jest objawem niewielkiego krwawienia (plamienia) z dróg rodnych. Może to być oznaką wczesnej ciąży. Niekiedy podczas zagnieżdżania się zarodka w ścianie macicy (około 9-12 dni po zapłodnieniu) kobieta obserwuje niewielkie plamienie. Ponieważ z reguły przypada w terminie miesiączki, można je pomylić z menstruacją. Zaczynam panikować

Gość kalinkkka
Napewno nie jestes w ciazy,nie paniuj.!!! Dajcie spokoj z tymi testami,straszycie tylko dziewczyne

Gość laoise
Hey ! Mam pytanie do kobiet które mogły mieć podobna sytuacje. Czytam fora ale chcialabym by ktoras z Was mi odpowiedziala. Wspolzyje bez zabespieczenia i raz kochałam się w dni płodne apotem 2 razy zaraz po nich. Dostałam "okresu" dwa dni przed terminem. Normalnie mnie zalewa i trwa 5-6 dni tym razem był skąpy przez 1 dzien zywa krew bez sluzu czy skrzepow a potem troche krwi po czym 3 dnia lekkie brazowe brudzenie wkladki. Wszystko ok moglo tak sie zdarzyc ale mam inne dolegliwosci. Pierwszego dnia straszny bol potem nic. Teraz gdy jest 4 dzien czuje jakbym miala jakas kulke w brzuchu - nie krwawie lekko brudze na blado brazowo. Dodam ze jestem palaczka no i jak zapale papierosa to mnie odrzuca :/ Nie mialam tak, spac mi sie chce i jak pisalam czuje jakbym miala kulke w brzuchu ktora mi go rozciaga. Do tego mam mdlosci glownie rano nie wazne co i ile zjem i czy w ogole zjem ... jutro mysle kupic test ale chce sie doradzic Was czy sobie za bardzo nie krecam ze to moze byc dzidzia Pozdrawiam