Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 5 latki....

Córka ma koszmary w nocy po kucykach my ponny - czy to możliwe?

Polecane posty

Gość Mama 5 latki....

I prosiła, żeby nie zabraniać jej oglądać tej bajki, bo ją uwielbia...I co ja mam zrobić? Budzi się co kilka dni w nocy, a tak to spała całe noce.

Gość możesz mi poradzić?
a skąd wiesz, że to po tej bajce? skoro ją lubi oglądać to widocznie się jej nie boi. może przyczyna leży gdzie indziej? a jesli jesteś pewna że bajka jest winna to postaraj się żeby zapomniała o niej, zorganizuj jej czas tak, żeby nie było czasu na tv, wyjdźcie do babci czy na basen i może po kilku dniach zapomni.

Gość kizia mizia ble ble ble
moj czterolatek czasami tez sie drze, ze to straszne jak widzi bajke i to rozne np. o puchatku... dzieci wmawiaja sobie rozne rzeczy i interpretuja po swojemu. skoro ma po niej koszmary to przez jakis czas jej nie puszczaj tej bajki,,

Gość 5 letnie dziecko
ma koszmary po kucykach? Idz z nia do psychologa bo normalna nie jest.

Gość the new
Nie wiem czy to, po tej bajce, ale najlepiej wlacz jej pony, kiedy bedziesz miala czas, usiadz z boku i obserwuj jej reakcje, wiadomo jak wyglada dziecko kiedy sie wystraszy, albo sie boi, wiec popatrz na jej reakcje i bedziesz wiedziala co z tym zrobic. Z bajkami jest tak, ze nawet jezeli nam wydaja sie zupelnie nie staraszne, dziecko moze sie bac, nawet te kucyki maja w niektorych odcinkach jakies "straszne" przygody, wiem bo ogladalam z corka :)

A jednak miał rację pewien ksiądz z Podkarpacia, jakiś czas temu o tym czytałam. Ogłosił z ambony że kucyki Pony i chyba Hello Kitty to wynalazek diabła:D

My obserwujemy to samo ,5latka bardzo lubi oglądać mój mały kucyk i jak zięć popatrzył to tam jakieś straszydła też są i właśnie w nocy płakała ,zięć pytał dlaczego płacze a ona odpowiedziała że się boi ,po chwili uspokoiła się i zasneła też myślimy ,że to przez tą bajkę bo jak oglądała Bolka i Lolka to w nocy spała ,córka zapowiedziała jej że tylko raz tą bajkę bo ona ją chce oglądać a potem inną ,zobaczymy jak będzie spała.

Gość ta od kucyków
Kurde powiem wam, ze jak ja zobaczyłam jak zmienili kucyki pony to sama myślałam, ze bede miała koszmary :o kolejna bajka zepsuta!

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 6 latka oglada kucyki i nie ma w nich nic złego

Gość Mama 5 latki....
Mąż mówi, że w tych kucykach to nie ma nic strasznego, oglądali kilka odcinków razem, on jej tłumaczył i było ok, a ja gdy raz zerknęłam, to tam się naprawdę straszne rzeczy dzieją...

Gość xofndfmlremr
Moja córcia też am 5 lat i uwielbia tą bajkę. Oglądała chyba wszystkie odcinki i jeszcze nigdy koszmaru po nich nie miała ;)

Gość xofndfmlremr
Wg mnie nic strasznego w nich nie ma. Też nie raz z nią te bajki oglądam :P

Gość rrarrarararr
nie znacie się - nie wiem czy o tej samej bajce mowa ale mój synek na minimini ogląda jakieś bajki o kucykach - to nie pony ale coś w ten deseń i wołał kilka razy - mamo wyłącz bo tam są straszne potwory!!! Poza tym - gdzies wyczytałam że ogólnie za dużo telewizji może powodować lęki nocne u dziecka - nie muszą to być złe, straszne bajki - nawet reklamy i "miłe" bajeczki źle wpływają na dziecko - jest póżniej rozdrażnione i gorzej śpi. U nas się to sprawdziło - mały oglądal po dwie godzinki telewizji i wydawało mi się to nie dużo ale bardzo źle spał. W końcu spróbowałam i przez dwa tygodnie nie puszczałam bajek w ogóle - ani jednej i spał jak suseł całą noc, teraz ogląda tak max pół godzinki i jest OK