Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gotującanarzeczona

Mamo jak gotujesz zupe? Razem z makaronem czy osobno?

Polecane posty

Gość gotującanarzeczona

Gotuję obiad i zastanawia mnie jedna rzecz . U mnie w rodzinie pomidorowa była gotowana osobno z ryżem, rosół osobno z makaronem itd. By zupa nigdy nie była za gęsta ani za rzadka, każdy mógł sobie nałożyć tyle ryżu czy makaronu ile chciał. Mój narzeczony jest dobrym kucharzem i się śmieje ze mnie ze gotuję zupe na dwa składniki... Ale mnie tak nauczono, tak gotowano w mojej rodzinie. Jak WY gotujecie ? I kto ma rację ja czy mój narzeczony? Jak powinno się gotować zupe prawidłowo?

Gość gotującanarzeczona
uppp

Gość szatyyyyyynka27
ja makaron osobno dokladnie jesz ile chcesz

Gość jak gotuje z ryżem
to ryż wsypuje do zupy i on się robi taki fajny kleisty. Taką najbardziej lubimy. A jak z makaronem, a robią ją rzadko to wtedy makaron gotuję osobno i zalewam zupą. Ale tą lubimy znacznie mniej. Czasem robię też z kasza albo z lanym ciastem. Po co miałabym gotować dwie zupy? Jaki w tym sens?

Gość zawsze gotuję
osobno, we wszystkich znajomych mi domach jest podobnie

Gość zxgcfhvjbkl
moje dziecko jeszcze nie potrafi pisac

Gość Zaliczkaa
a czemu się śmieje...? Mnie by śmieszyło szukanie nitek makaronu po garze zupy. Jedni lubią gęsto makaronu inni wcale i wygodniej osobno robić. Z resztą najczęściej zupy starcza na 2 dni a przy odgrzewkach makaron by się rozgotował do papki.

Gość gotującanarzeczona
no właśnie dlatego mnie dziwi reakcja mojego faceta!!! Czułam się trochę zażenowana :) Ale mu pokaże ten post, że tylko on tak gotuje!

Gość gotującanarzeczona
Dla mnie rosół przechodzi smakiem makaronu, rosół zawsze robie z nitek babuni i jak wrzuce na koniec gotowania makaron do rosołu to juz rosół to nie rosół , traci swój smak.

Gość moja sytuacja kiedys
oczywiscie, że osobno. Makaron ktory jest w zupie robi sie rozgotowany, to samo dzieje się z ryżem. Nie słyszałam jeszcze aby gotowano je razem

Gość jak gotuje z ryżem
rosół musi być klarowny jak się doda makaron jajeczny to się robi jakby podbity mąką bo z makaronu się wytrąca podczas gotowania i rosół to już nie rosół!

Gość minajtka
Ja też gotuję osobno. Nawet jak pomidorową to gotuję osobno ryż i osobno makaron, bo u mnie podzielone zdania są i jedni u mnie jedzą z ryżem a jedni z makaronem. A makaron najzdrowszy i najsmaczniejszy al dente a w zupie by się rozgotował. A twój facet niech się z ciebie nie śmieje tylko cię posłucha :D:D:D

Gość minajtka
W głębokim oleju, choć osobiście wolałabym w piekarniku bo na pewno zdrowsze:).

Gość dziś jestem pomarańczowa !!!
Ja zawsze osobno gotuję makaron. Zup z ryżem nie robię. Moja teściówka gotuje makaron z zupą i to ohydne jest, taka "breja"

Może Twój facet lubi Makaron w sosie pomidorowym? ;-) Bo przecież takież to właśnie danie wychodzi jak gotuje się makaron w zupie :-)

Ja chciałam się kiedyś schytrzyć i zrobić szybciej. Do pomidorowej dodałam ryżu ,i zamiast zupy wyszedł ryż w sosie :) Także osobno gotować wole z umiarem