Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafka1122

Odgapienie imienia dla dzidzi

Polecane posty

Gość lilulilu
nie zmieniaj imienia, nadaj tak jak planowałaś. Jak znajomi będą zdziwieni, to powiedz, że przecież wiedzieli, że od dawna chcesz dać dziecku właśnie takie imię. I co z tego, że się często spotykacie, dziecko niedługo pójdzie do przedszkola i szkoły i tam też będzie miało imienniczki, może poznacie inną parę co też tak nazwała dziecko, itp. Jak Ci się to imię podoba to nie zmieniaj swojej (dawno podjętej) decyzji. A znajomi, no cóż, no comments.

Gość do autorki.....
kretynki :O ty sie modl idiotko, aby ci sie zdrowy dzieciak urodzil a nie szukasz problemu, gdzie go nie ma. Gorzej bedzie jak ich dziecko bedzie zdrowe i inteligentne a twoje sie jakiegos porazenia mozgowego przy porodzie nabawi :O Kretynko!

Ja nie widze problemu, jesli chcieliscie dac jakies modne/popularne imie to co za roznica czy w piaskownicy bedzie 5 czy 6 Julii czy Amelek?? Ja dalam dziecku malo popularne imie i z duza sympatia podchodze do imiennikow synka, nie widze problemu jesli ktos ma podobny gust...

Ja wiem, że chodzi o to, że znajomi podkradli pomysł z imieniem, ale z drugiej strony jeśli to akurat imię tak bardzo im się spodobało, jeśli doszli do wniosku, że jest idealne dla ich dziecka, to w sumie z ich punktu widzenia też bez sensu rezygnować, tylko dlatego, że znajomi tez to imię wybrali. W końcu tak czy siak, dzieci będą spotykały swoich imienników, a czy to będzie dziecko sąsiada, koleżanki z pracy czy przyjaciół, to jaka to różnica?

W mojej rrodzinie w tym samym roku urodzily sie trzy dziewczynki ktorym rodzice dali takie samo popularne imie. Nikt nie komentowal kto od kogo odgapial, po prostu byla radosc ze trzy Asie w jednej rodzinie. Ja bym nie zmieniala, przeciez to tylko znajomi, dzisiaj sa jutro moze ich nie byc. A ze dzieci beda miec takie imie i na dodatek byc moze sie przyjaznic - to tylko moze je do siebie zblizyc :) moja najblizsza przyjaciolka z dziecinstwa ma na imie tak samo jak ja. Nikt nie widzial nigdy problemu chociaz rodziny nasze sie znaly i lubialy. Naprawde nie rozumiem gdzie ty ten problem widzisz. Nazwij dziecko tak jak chcialas i nie przejmuj sie ludzmi dookola bo to twoje dziecko, to ty bedziesz cale zycie do niego zwracac sie wybranym imieniem i fajnie by bylo abys to imie naprawde szczerze lubila.

Gość gsfghh
nie pytajcie nawet jakie to imię bo pewnie "dzidzia" będzie miała na imię Nicole ,Jessica albo Angelisia :-0

Gość Ja już nigdy...
nie zdradzę planów nazwania dziecka danym imieniem, conajmniej 3 lub 4 wykorzystali znajomi:/ miło wiedzieć, że mam dobry gust ale...

Gość a jjaaaaaa
Słuchaj u mnie jest tak jak piszesz w rodzinie. Wystarczy , ze ktos wspomni o jakimś imieniu to pierwsza osoba , ktora zajdzie w ciążę lub będzie rodzic podbierała to imię . Tak było w każdym przypadku , a rodzina bardzo duża więc i pole do popisu większe . Powiem tak , nie zmieniaj swojej decyzji . Niby dlaczego ? Nazwij tak swoją córkę a z perfidnie zlosliwa znajoma schladzaj stosunki. Powiem szczerze , ta kobieta będzie zawsze wisieć na Twoich plecach to taki typ wampira energetycznego . Nie jest warta Twojej znajomosci . Bo gdyby to imię podobało sie wam dwóm to ok , ale ona miała inne . Zmieniła tylko dlatego , ze podczepila sie pod Ciebie , nie ma własnego zdania. Takim typom ludzi jest bardzo wygodnie tak żyć . Nie zmieniaj!

Gość ojejejej................
wampir energetyczny bo nazwala tak samo dzieciaka, tfu.....dzidzie ;-) jak autorka. Szurniete jestescie :D

Gość rybka z łodzi
koleżanka zachowała się nie fair, nie cierpię takich akcji. najlepiej nie mówić bo później są takie sytuacje. a co do meritum to bym nie zmieniała, chyba że az tak bardzo Ci nie zależy i masz imie awaryjne które podoba Ci się równie mocno. jeśli to było to wymarzone to smiało nadawaj

Gość asia4680
Nie wiem z czym macie problem, że dziecko znajomych może mieć tak samo na imię jak wasze dziecko. Moim zdaniem można to potraktować jako komplement - imię jest tak ładne, że inni je podchwytują :) Gdybym zmieniła wymarzone imię dla swojego dziecka tylko dlatego, że znajomi je "zgapili" uznałabym sama siebie za skończonego debila

Jakiś czas temu rozmawiałyśmy z koleżanką o imionach dla dzieci. powiedziałam jakie mi się najbardziej podoba dla dziewczynki i jaki dla chłopca. Ja dzieci jeszcze nie mam.... koleżanka urodziła chłopca i dała to imię które ja jej wtedy powiedziałam, że mi się podoba... za chwilę rodzi kolejne dziecko i też nazwie ją tak ja ja mówiłam że chciałabym dać na imię swojemu dziecku (ona wymieniła inne). Rozmowa miała miejsce 3 lata temu. Mi te imiona już się średnio podobają ze względu na to, że są popularne. Na chwilę obecna mam kilka imion, które mi się podobają, ale nikomu o nich nie wspomnę :P xxx Autorko - ja bym imienia nie zmieniała. Całe życie będziesz się nim zwracać do dziecka. Musi Ci się podobać. Jeśli jest inne równie ładne, pomyśl czy może nie ładniejsze? może mniej spotykane? xxx Albo podaj dwa imiona jakie bierzesz pod uwagę, może podpowiemy które ładniejsze.

Gość chodzi o kolejna Julkę
czy inną zasraną Nikolę czy Samante

Gość chciałabym mieć twoje problemy
:O naprawdę:O