Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Heisses Herz

Zakatek spokoju

Polecane posty

Hej Dziewczyny :) Herz-dziękuję,że pytasz.Trzymam się,czasem wieczorami się nieco rozklejam jeszcze ale staram się być twarda.Wczoraj spotkałam kumpelę i powiedziała mi,że Tomek planuje ślub...Dobrze,że coraz więcej słońca za oknem bo wtedy zawsze mam mimo wszystko uśmiech na twarzy,energię do życia.Biorę ukochaną psicę na spacer do lasku,który mam nieopodal i obie szalejemy :P.Jej w pewnym momencie również "podziękowano" za miłość i zostawiono w lesie przywiązaną do drzewa drutem kolczastym,że nie mogła ruchu zrobić...Od razu pokochałam te brązowe oczyska na szczęście z ogromną wzajemnością :). Właśnie piję kawę,więc zapraszam Was na filiżankę a do tego mam sernik cytrynowy(wczoraj mnie wzięło,żeby zrobić na smutki).

dzien dobry:-) piernik 3szklanki maki, 2lyzki kakao, 2lyzeczki sody, 1lyzeczka proszku do pieczenia, 1.5 szklanki cukru, 125g masla, 2lyzki dzemu, 2szklanki kwasnego mleka, 1jajko, 1opakowanie przypraw.

wszystko wyrobic mikserem. zaczynasz od masla, dodajesz po kolei cukier, dzem, mleko, jajko i make z dodatkami. 180*/40min na oko. w wersji delux dodac garsc posiekanych orzechow, przelozyc dzemem i polac polewa czekoladowa.

Hej, ja dziś też się wreszcie słońca doczekałam, kurcze Teqi przepraszam za stwierdzenie ale czytając o Twoim życiu ma się wrażenie że siedzisz na karuzeli, bardzo szybkiej. Mam nadzieję że naprawdę wreszcie znajdziesz swoje szczęście, podjęłaś już decyzję co do wyjazdu?

teqi:-) rzuc tym sernikiem, zn przepisem. a ja mam koszmary:-( za 4tyg mamy bierzmowanie, a okazalo sie, ze restauracyjka w ktorej mielismy miec przyjecie, zamyka podwoje...

kotka dziekuje bardzo za przepis:) mimi witaj Teqi Podobno czas leczy rany, i jest najlepszym psychologiem. ja raczej zgodze sie z tym powiedzeniem, u mnie powoli powoli psychika dochodzi do siebie, tym bardziej tutaj gdzie nie ma czasu na myslenie. Dla mnie najgorsze byly 3-5 miesiecy po tym jak zostawilam tego tyrana, a jak wyjechalam, to czasu nie bylo by myslec Musialam wszystkiego sie nauczyc , co do czego , gdzie i jak. Twraz jestem pewna , ze obrze zrobilam wyjezdzajac, a zarazem i poznajac milosc, ktorej lepszej wymarzyc sobie nie moglam. Dla Ciebie tez nadejdzie czas gdzie tylko pozostana male skrawki mysli o bylym, nie bedzie juz tak zaprzatal twoich mysli, i jak pisze najlepszym panem doktorkiem jest czas, on wszystko uleczy. A i dla Ciebie zaswiecie piekne slonce i spotkasz na swojej drodze swoja milosc.

kurcze tekst mi wcielo I teqi ja zycze Tobie z calego serducha bys spotkala na swojej drodze czlowieka, ktory bedzie mial czyste serce i bedzie pozadnym czlowiekiem. Ja siedze na tarasie i normalnie slabo mi sie robi brzuch boli jak cholerka, nawet mama mojego kazala mi sie polozyc, zrobila herbate , przyniosla troche zupki i powiedziala , ze mam sie dzis na farmie nie pokazywac tylko odpoczac. Jest dobra kobieta, wychowala 7 dzici, tyle , ze kazde juz poszlo w swoja strone i pozakladali rodziny, nie zostali na farmie, sa tym typem co ciaglo do miasta. Jak tak z nia rozmawialam sobie to mi opowiadala , ze chciala miec wszystkich przy sobie i zeby rodzina trzymala sie razem, ale dzieci wybraly inna droge. Az momentami lezka w oku jej sie zakrecila.

Witam sie slonecznym porankiem, pierwsza noc bez bolu brzucha, mam nadzieje, ze juz bedzie dobrze. Znalazlam bilety do Pl na poczatek maja, wiec po 3 latach odwiedze stare smieci, hihi bede coprawda tylko 3 dni, mam nadzieje ze starczy czasu na zalatwienie tych kilku papierkow brakujacych. Jak je zdobede to w ciagu kilku tygodni powinnismy sie pobrac. Niespodzianka okazalo sie , ze mama mojego chce sie takze wybrac razem ze mna, ale sie ucieszylam:) Pierwszy raz odwiedzi Polske. Ciesze sie przynajmniej sama nie polece, moj nie moze, wiadomo teraz za duzo pracy jest, ale chociaz jego mama moze , wiec bedzie wesolo.:) _ja dopijam kawke i zabieram sie za robote, Wam zycze slodkich i spokojnych snow:)

witam :-) slonca jeszcze nie widac i chyba nie wysciubi nosa zza chmur. mnie zajelo ponad tydzien zalatwianie dokumentow...

Dzien Dobry Kotka to mnie zszokowalas i ze strachu zadzwonilam do urzedow w Pl Potrezbuje zaswiadczenie o mozliwosci wstapienia w zwiazek malzenski chyba to tak sie nazywa, kobieta wyjasnila ze wydaja od reki, tyle ze musze do warszawy jechac o po pieczatke apostille , tez od reki wystawia. Moja akt urodzenia tutaj tylko tyle wymagaja, pozniej juz tutejszy urzad wszystkim sie zajmuje . Ale jeszcze dla pewnosci zadzwonie w Pon raz jeszcze .

wlasnie ta pieczatka... to biuro jest otwarte tylko pare godz. w ciagu dnia, sceny jak z lat 80', czekajac na kawe pod sklepem.

Witajcie kobietki. Nie pisalam hehe bo padly wszystkie agregatory, i nie bylo neta hahah wiec i internetu. Ja juz lepiej sie czuje brzuch mi odpuscil wkoncu, siedze przy kawce i planuje dzisiejszy dzien. Dzisiaj lzejszy dzien , nie ma az tyle pracy wiec bede czesciej zagladac, choc teraz pewnie wy sobie juz slodko spicie, kurcze szkoda , ze mamy ta roznice czasu i tak ciezko sie zgrac. Ale wazne , ze odpisujecie. Teqi jak u ciebie, jak samopoczucie lepiej juz troszke. Mam nadzieje , ze z dnia na dzien bedzie ci lzej z tym wszystkim Kotka dzwonilam do urzedu w warszawie i da sie zalatwic od razu wyjasnilam sprawe i podali dni w ktore przyjmuja i godziny , kazali zadzwonic jak bede w Ol to zrobia mi typowe przyjecie na godzine, kurcze bardzo mila babeczka przy telefonie byla.:) mimi jak z tymi koszmarami , przeszly juz ?

Hej, u mnie w porządku, o ile tak można powiedzieć, w każdym bądź razie w porządku jeśli o koszmary chodzi :) miłego dnia życzę Wszystkim:)

Hej dziewczyny Kotka u nas tez wspaniala pogoda , jak zawsze Teraz mam juz wolny wieczor, moj jeszcze pracuje, zadania nie dla kobiet hehe. Mimi dobrze ze koszmary juz przeszly, ale chyba cos innego cie stresuje? czy raczej zle wnioskuje po twoim wpisie? Ja zaczynam od jutra znow trening p90x nie mam nadwagi czy nie po to by zrzucic ale wzmocnic miesnie,od ostatniego treningu minelo juz troche czasu , wiec czas zaczac od nowa,przy wzroscie 175 mam 58 kg . Pozatym weekend polski wczoraj sie udal byl rosol, schaboszczaki, pierogi i pozniej bigos na koncu serniczek. Smakowalo a mi bylo milo , ze sie udalo:)

Hej Dziewczyny :) U mnie świeci od wczoraj piękne słonce :).Pojechałam do Mamy w odwiedziny i spędziłyśmy super cały dzień.dziś wybieram się do stadniny trochę pojeździć konno.W ogóle przez moje ostatnie związki wiele rzeczy odsunęłam na bok ale teraz wróciłam pomału do zajęć i jestem szczęśliwa.Żaden facet nie będzie mi ustawiał życia! :D.Jejku jak dobrze,że się pozbyłam tych idiotów ;).Moja psinka zadowolona bo pobiegała wczoraj za wszystkie czasy na ogrodzie z wywalonym jęzorem a dziś nie chciała rano iść na spacer tylko odsypiała i musiałam ją siłą wyciągać hihi.Uciekam gotować obiad,dziś planuję frytki+kurczak w płatkach kukurydzianych :).Miłego dnia i do usłyszenia :)

Cześć Teqi :) to fajnie że życie znów zaczyna Cię cieszyć, a u mnie też jak to w życiu, raz lepiej raz gorzej:)

Dziewczyny jak milo , ze macie dobre humorki. Teqi bardzo mnie cieszy twoja postawa. Czasem w zyciu tak jest , ze trezba upasc by wiziec ta lepsza strone, rzeczy ktorych wczesniej sie nie widzialo, odkrywac pasje na nowo, te ktore odeszly na bok. Czasem taki wiekszy ,,remont,, zycia pomaga, poczatkowo mysli sie ze koniec swiata ale z czasem okazuje sie , ze jednak nie. Jak powiedzenie mowi raz pod wozem raz na wozie. Ja zycze nam wszystkim by jak najczesciej byc na wozie:) Choc jak wiemy same to zycie uklada nam droge my nia tylko idziemy . Teqi kochana ciesze sie , ze wrocilas do pasji i robisz co kochasz, sama widzisz czasem zwiazki te nieodpowiednie oddalaja nas od tych rzeczy ktore kiedys byly wazne. KOchane wiec nam wszystkim teraz slonce swieci jak milo:)

Niestety jeszcze nie mam Ale w planach sa, moj juz by chcial i jego rodzice takze moiwa ze na wnuka czekaja :) Wiec los pokaze.:)

A tak pytam bo pisałaś na innych tematach że pracujesz zarobkowo i zajmujesz się dziećmi oraz że masz córkę i się z mężem 3 rok staracie o drugie, Trochę się rozczarowałam, widzę że faktycznie na kafe sam fałsz, a trafiłam na Twój wpis przypadkiem bo podczytuję topiki starających się bo sama do nich należę,

Mimi to nie ja pislalam, ja wypowiedzialam sie na temacie joanny i tu zalozylam ten temat, wiecej moich wypowiedzi nie ma

Gość aaaaammmmmma
A to czyje ? 11:06 [zgłoś do usunięcia] Heisses Herz nie martw sie faceci niektorzy tak maja, oni sie boja tak to glupie ale oni sie boja ze krzywde zrobia, moj maz mial na odwrot wrecz opanowac sie nie mogl jak brzuch mi rosl, wrecz na kazdym kroku chcial czulosci , no coz jedni maja tak inni inaczej

Gość ooooooo hhhhhhhh
a ja nic nie znalazlam

:) Twoje prawo do Twojej prawdy, tylko że buźki w stopce nawet takie same :), nie ważne to w sumie, byłam tu bo czasem fajnie się oderwać pisząc o bzdurach w necie (czasem o rzeczach poważniejszych również), temat joanny praktycznie został zniszczony, kiedyś żyłam bez czytania kafe i bez pisania tu, znikam zatem do realnego życia, papa :)