Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama brudnych zębów

Moje dziecko nie chce myć zębów ma 20 miesięcy CO ROBIĆ ?

Polecane posty

Gość mama brudnych zębów

moja córka ma ponad 19 msc i od jakiegoś czasu nie chce myć zębów wcześniej robiłam to bez problemu a teraz od jakiś 3 msc jest tragedia chce sama je myć a jak ja chcę to nie daje... zawsze robiłąm to delikatnie nie wiem co teraz jej się stało :/ robiłam nawet tak że 1 tyg jej nie myłam zapomniała o myciu i przez 2-3 dni było ok a potem znowu na nowo pisk... już nie wiem co robić ? kilka razy po prostu zrobiłam to siłą ona płakała a ja szczotkowałam ząbki moze nie powinnam no ale nie chce żebyśmy za parę miesięcy chodzili do stomatologa :/ córka strasznie lubi słodkie :/ ja ograniczam ale mąż mama teściowa prababcia ciotki dają jej słodycze w 1 dzień pod moją nie obecność dają jej po 3 kinderki albo całą mleczną kanapkę plus herbatniki z czekoladą z lu albo lubisie więc podejżewam że już mogę zapisywać ją do dobrego stomatologa w kolejkę :/

Gość b.e.a.t.a
Moja corka tez nie chciala myc, ale spodobala jej sie moja szczoteczka elektryczna. Kupilam jej taka sama i teraz myje zeby bez problemu. Jakby dalej nie chciala myc, mylabym na sile. Trudno, pobeczalaby z tydzien i by przywykla.

Gość mama brudnych zębów
oo super sprawa z tą szczoteczką :) a moja córka nie jest na taką za małą ? jak myślicie ? wgl mam wyrzuty sumienia że nie za bardzo dbałam od jakiegoś czasu o jej ząbki :( no ale przepadło :(

Gość b.e.a.t.a
Raczej nie jest za mala, moja corka miala 16 miesiecy odkad zaczela taka uzywac. Zreszta najwazniejsze, zeby jednak te zabki byly umyte.

Gość mama brudnych zębów
dzięki b.e.a.t.a ;)