Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje zycie sie skonczylo

Odkad zostalam matka jestem bardzo nieszczesliwa

Polecane posty

Nie stac nas na zlobek prywatny, moj chlopak splaca kredyt za mieszkanie, jakbym wyskoczyla, ze z renty chce oplacic zlobek to by powiedzial, ze wazniejszy kredyt i niech sie do niego dorzuce, a nie chce topic kase w zlobki jak nie trzeba. Ja juz z nim to przerabialam. Nie pojde do pracy i na zaoczne, bo juz tlumaczylam, ze studiuje dziennie.

On moje studiowanie widzi tak bym wrocila na studia za rok

jezu, ale co z nim przerabiałaś? Sorry, ale chyba mozecie sie dogadać? Co studiujesz? Na studiach też nie będziesz siedziała od 8-20- wystarczy umówić sie z opiekunką na konkretne godziny, sprawdz sobie grafik zajec i sama przelicz ile wyjdzie.

Gość nie wierze w to
400 zł wpływa na konto chłopaka a reszta na twoje czyli on wie ze GDZIEŚ te pieniądze parują. dlaczego to niby nie mozesz przenieść sie na zaoczne? sama sobie stwarzasz problemy, nie ty pierwsza wpadłas a pierwsza tak marudzisz. Ciesz sie ze nei zostałaś samotną matką! węź się za życie a nie marudź!!! każdy ma jakieś problemy.

Gość 090-0
masz rentę, lokatę, chłopak pracuje i nie stać cie na opiekunkę a ni prywatny żłobek... ogarnij sie kobieto!!!

rozmawialam z nim o studiach, bo najpierw tesciowa oswiadczyla, ze nie zostanie z dzieckiem. Takze rozmawialismy i poklocilismy sie, ale on sam stwierdzil, ze opiekunka i prywatny zlobek to za duzo, ze mamy wazniejsze obciazenia finansowe, a mi nic sie nie stanie jak rok jeszcze posiedze z dzieckiem. A co do uczelni to tak wlasnie jest czasami, ze mnie nie ma od 8 do 20. grafiku na 3 rok jeszcze nie mam, ale jak patrzylam na swoj poprzedni i na obecny tych z 3 roku to zajec mnostwo. Czasem sie zdarzy okienko, ale nie oplaca sie na nie wracac do domu, bo dojazd w jedna strone to 20 minut.

Gość mam ogromną prośbeęęę
cff

pisalam, ze pieniadze z renty ida na konto. Sa odkladane i o tym moj facet wie. On twierdzi, ze to inwestycja w przyszlosc dziecka. Lokaty na razie ruszac nie chce, bo i po co mialam ja ruszac wczesniej? No nie stac nas na opiekunke ani zlobek, bo on ma kredyt i uwaza, ze to jest wazniejszy wydatek. A na zaoczne sie nie przeniose bo nie ma takich.

a dziecko dac do zlobka panstowego? ja maz legalnie pracuje ty studiujesz dziennie macie szanse by sie dostalo. ewentualnie jesli masz zajecie do pozniej wynajac kogos kto sie dzieckiem zajmie kilka h dziennie. zanim maz wrocic z pracy. a moze tesciowa by pomogla. nie caly dzien ale kilka h.

co studiujesz? Myslałaś o ITS? Jestes matką, bez meza- złóż wniosek. Wtedy mozesz ustalic sobie grafik, tak, zebys nie miała okienek. Jakie macie te obciazenia finansowe? Kredyt? Piszesz, ze spłacacie, wiec gdzie problem? Nie widzę sensu w Waszej sytuacji trzymać pieniędzy dla półrocznego dziecka- skoro Ty chcesz studiować problemem jest tylko kasa na opiekunkę.

Gość fasfsaffsa
po prostu powiedz mu ze albo wracasz na studia albo odchodzisz. musi wybrac i zmusic swoją matke do pomocy

Gość katarrinka
Zmusic babcie ddo opieki nad dzieckiem? Co za babska rozczeniowe :D Autorko, ja mieszkam w niemalym miescie i u mnie wlasnie oferuja opiekunkom 400-500 zl, szukaja specjalnie kobiet 40, 50+, ktore nudza sie w domu i chca dorobic. Nie wierze, ze nie znalazlaby sie jakas starszza kobieta.

wam sie wszystko takie proste wydaje, do zlobka panstwowego nie mam szans podobno, zloze wniosek, ale mi powiedziala pani tam pracujaca, ze jak bedzie taki natlok rodzicow jak przy ostatnim naborze to pracujacych tylko wezma. Co do indywidualnego toku to powiem szczerze, ze nie chce. Kolezanka z grupy z racji na wypadek miala przez prawie rok i na sesji sie okazalo, ze nie wymagali od niej az tak wiele no i wiadomo w grupie to jest lepiej, rywalizacja, mobilizacja. Poza tym ja sie wlasnie nie chce odcinac od ludzi. Jestem nieszczesliwa w tym cholernym domu, z dzieciakiem i mam coraz bardziej dosc swojego zycia. teraz jedyna przepustka do swiata jest dla mnie internet i sklep pod blokiem. A co do kredytu to owszem maz splaca, ale jakby zwiekszyc sume splacania comiesiecznego poprzez moja rente to splacilby szybciej i byloby nas na wiecej stac.

renty ma gdzies 1200zl. amsz dodatek do renty - z tytulu sieroty zupelnej?

Gość fasfsaffsa
czy te 400zl nie starczy ci na opiekunke? ile masz godzin zajęć?

u nas nawet pani na emeryturze (tesciowa nam jedna polecila zamiast siebie) chciala 1000zl, bo przeciez to nienormowany czas pracy, dzis ma 10 i konczy o 18 a jutro na 8 i konczy tz o 18.

Gość 090-0
czyli tak masz zabezpieczenie finansowe w postaci lokaty, odkładacie osobno na przyszłośc dziecka.... ale wg ciebie pieniędzy nie macie. Znam takich ludzi, konto w banku rośnie a oni chleb z martadelą jedzą. KObieto tu chodzi o twoją przyszłość!!! twoi rodzice by bardzo chcieli abyś skończyła te studia wiec powinnaś wziąć te pieniądze i się kształcić za nie (czyli zapłacić za żłobek).

Gość janina____
ciekawe bo ja oddałąm dziecko do żłobka państwowego bez problemu, studia dzienne to jak praca.

pewnie zainwestuje w siebie i wroce na studia. I my nie jemy chleba z moratdela, a na konto odkladam tylko ja. Nie moj chlopak. Jego wyplata plus moje 400zl starcza na styk.

pruibuj do zlobka. masz szanse. zmienili kryteria i osoba ktora studiuje dziennie jest traktowaana jak osoba pracujaca. nie smec tylko dzialaj. masz duzeeeeeeeeeeeeee moziliwosci.

Gość sama sie wpędzasz w ten doł
sama sobie idiotko problemy robisz. Co to za problem iść do rpacy i przenieśc sie na zaoczne? dla Ciebie jak widac to problem bo sama sobie te problemy stwarzasz! masz lokate więc dlaczego z niej nie skorzystasz? bo lepiej ukrywac kase przed facetem i zrzędzić. Niestety na takie jak Ty nie ma rady bo ciągle im będzie w dupie źle i jak nie będą miały problemu to będą go sobie stwarzały. Szkoda na Ciebie czasu.

ja mysle, ze dociagne do wrzesnia i wlasnie odejde. naprawde mnie to przytlacza i nie czuje sie dobrze w roli matki.

wiesz co? Ja sie chyba poddam... Bo temat chyba założyłąś, zeby Ci ktoś napisał "pakuj manatki, zostaw dziecko i zacznij życ". Sorry, ale jestes matką, współodpowiedzialną za swoje dziecko. Mozesz sobie narzekać i użalać sie nad sobą, po co? Nie napisałaś, co studiujesz, nie wiesz jak działa ITS (bo nie pisałabys o odcieciu od ludzi)- jak dla mnie wolisz pieprzyć jak Ci źle i trwać w tym. Wiec powodzenia. Tylko dziecka szkoda, wiesz? Tak na marginesie- ja miałam ITS, i tylko dwa zajecia miałam z inną grupą. Kwestia ułozenia sobie grafiku- no ale Ty tego nie chcesz.

boze kochany taki problem sie przeniesc na zaoczne, ze mojego kierunku nie ma zaocznie.

Gość fasfsaffsa
czyli nie kochasz swojego dziecka/

Gość Wkurzasz mnie dziewczyno
Współczuje Twojemu facetowi, utrzymuje Cie, a Ty jesteś wobec niego nieszczera, ciągle Ci w dupie źle i na dodatek masz go na tyle w dupie, że chcesz go zostawić z dzieckiem

Gość fasfsaffsa
co to za kierunek ze nie ma zaocznych?

Gość do autorki.....
kolejna kobieta która wszystko widzi w czarnych barwach czego od nas oczekujesz??? wg ciebie nic sie nie da!!!!!!!!! do żłobka państwowego wiesz że sie nie dostaniesz (ciekawe czy byłaś w jakimś w tej sprawie), na nianię cie nie stać (pomimo pieniedzy na czarna godzinę), niania wg ciebie to od razu horrendalny wydatek i nikt się nie zgodzi bo godziny nienormowane, na zaoczne nie możesz sie przenieść, itd itd to siedź i dalej użalaj się nad sobą, szkoda tylko dziecka!!!!!

Gość hbkjnbkmb
jnkmkj

Gość Wkurzasz mnie dziewczyno
I przestań sie kurwa użalać! Twój facet zachowuje sie jak należy, to Ty odpierdalasz cuda. Takie życie, jak sie uprawia seks to trzeba sie liczyc z konsekwencjami a nie miec żal do całego świata!