Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juyhooo

Mamy jak karmicie wasze dzieci po 8mies zycia ? Co nowego wprowadzacie?

Polecane posty

Gość juyhooo

Tak jak w temacie co jedza wasze 8-9 miesieczne dzieci ?

Gość Ja zawsze mam ochote :P
Wprowadzilam kanapki z serkiem (pokrojone w kostke, bo mojemu dziecku w tym wieku dopiero 2 zeby wyszly) i na sniadanie od czasu do czasu jajecznice.

Gość juyhooo
a czy poza kanapkami i jajecznica je cos jeszcze ? jakbyscie mogly mi napisac jadlospis waszych 8-9 mies. dzieci na caly dzien bede wdzieczna :)

Gość juyhooo
a czy jajecznice robisz na masle czy parze ?

Gość juyhooo
Piszcie dziewczyny bo nie wiem co nowego moge podac malej a to straszny lasuch no ale nie chce tez przesadzic wiec dlatego pytam :)

Gość juyhooo
up

Jak moje dziecko miało 8 - 9 miesięcy to gotowałam dla nas wszystkich "w jednym garnku". Rano po wstaniu kaszka, śniadanie z nami czyli kanapka z serkiem, wędliną, jajkiem itp. 12 w południe kaszka, 15ta obiad - taki jak my jemy, czyli np. ziemniaczki, mięso, (dawałam mizerię do obiadu, czyli ogórka kroiłam w drobniutką kosteczkę, do tego dawałam koperek, jogurt naturalny, sól i pieprz) lub zupa (zupę pieczarkową dawałam dopiero po 9tym miesiącu). Nie daję dziecku nic co ma grzyby, śledzie i oczywiście je wszystko co jest miękkie, żeby mogła pogryźć dziąsłami. Kolację podjadała to co ja jadłam:) a przed spaniem kasza manna na mleku krowim. Nie popieram rozczulania się nad dzieckiem w sprawach jedzenia jak ponad 90% mam na kafe. Moje dziecko je praktycznie wszystko odkąd skończyła 8 miesięcy, a wcześniej czyli od 6tego miesiąca wprowadzałam jej produkty do spróbowania, czyli również większość co ja jadłam:) - ale była głównie na mleku. Córka nie ma alergii, uwielbia jeść, a wręcz szaleje za jedzeniem! Jest bardzo zwinna, szybka, szczupła. Uważam że głupotą jest wydzielanie dziecku co ma jeść, a co nie. Jedynie to nie mam w domu słodyczy, ale jeśli gdzieś idziemy i tam są ciasta, to ona również próbuje.

Gość juyhooo
Dzieki Natkaaa prawde mowiac mysle troche jak ty tez daje jej duzo roznych potraw do jedzenia i dlatego pytam jak jest u innych. Moze jeszcze ktos ???

Gość kryzysowa narzeczonaaa
ja karmie swoja 8 miesieczna coreczke piersia na zyczenie + raz dziennie obiadek BIO ze słoiczka np. królik z brokulem hippa i raz dziennie deserek np. gruszki i jabłka z kleikiem orkiszowym. Mała waży bardzo dobrze, rozwija sie pieknie. Jestesmy w trakcie nauki picia z kubeczka, ale cienko poki co to idzie. butelki nigdy nie było, wiec mała nie umie z niej pic. Jako napój króluje cyc. Jesli chodzi o podawanie chlebow, chrupek czy innych tego typu pokarmów, to boje sie, ze dziecko mi sie udusi. Raz dałam wafelka ryzowego po 7 miesiacu i sie dławiła .. moze to jeszcze za wczesnie.