Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JagodaLV

JAK UBIERACIE SIĘ W DOMU? CZY NOSICIE CAŁY DZIEŃ TE SAME CIUCHY?

Polecane posty

Fjo - to może być właśnie kwestia tego, że ja po pracy nie śpię/nie leżę na łóżku. Mam wygodną kanapę :P

Gość skupała
sie kafe

A mi ryba czy wygladam w domu apetycznie, z facetem jeszcze nie mieszkam, więc siedze zwykle w jakiejs zwyklej bluzce/koszulce i dresie (w tym w czym nie wyjde na ulice, bo juz i tak stare), a latem siedze w krotkich spodenkach i topie zazwyczaj.

Gość marcheweczka...
1 nie spie w ciagu dnia 2 nie mam problemu z poceniem 3 nie leze w syfie 4 jestem przewrażliwiona jesli chodzi o czystosc, u mnie w domu zawsze dbalo sie o porzadek itp wiec stamtąd to wynioslam 5 nie wyobrazam sobie ze siadam dupa na lawce w parku a potem siadam w tych samych ubraniach na łóżku

Gość skupała
up

Gość paplitos
Zawsze zmieniam, bo mam taki nawyk z domu gdzie zawsze były gorsze- do donoszenia, i lepsze- na wyjście. Do pracy nie wyjdę w ulubionych spodniach z dziurą na kolanie, albo w równie ulubionej bluzce zszytej krzywo- ręcznie po tym jak się roztargała, albo w bluzce która się zmechaciła- przeważnie takie rzeczy po domu donoszę. No i na zewnątrz ubieram się odpowiednio do pogody, do pracy bardziej elegancko ale też bez dress code. A poza tym w domu właśnie często w spodniach od dresu- nie wyjdę tak z domu chociaż jest czysty i nie rozciągnięty, a w dresie jest mi wygodnie. A co robię w domu? Wystarczy sprzątanie, gotowanie, zabawa na kolanach z dzieckiem (nie myję podłóg co dzień), malowanie farbkami- też z dzieckiem, i mycie go potem (jeszcze brudniejsze zajęcie).

ja sobie nie wyobrażam dziennie odkładać do prania dwóch-trzech zestawów ubrań. Nie ma rzeczy po domu, a nie wyobrażam sobie dwa razy założyć tego samego.

Gość skupała
kupaa

Gość skupała
kafekupa pobijam postow nie fidac

Moorland - czyli jeansy też pierzesz codziennie? Ja mam rzeczy do chodzenia po domu, które zakładam kilka razy - no spodnie od dresu. I tak samo wyjściowych spodni nie piorę codziennie, bo są czyste.

Fjo - ano. Dla mnie higiena to pranie ubrań, a nie zakładanie tego samego kilka razy pod rząd tylko do domu, albo tylko do pracy.

Gość paplitos
Ja tam nie piorę codziennie, chodzę w ubraniach dopóki są czyste- nie przepocone i nie poplamione, nie czuć ich dymem czy innymi mocnymi zapachami. Sukienkę którą zakładam do pracy, gdzie siedzę na tyłku i nie mam się czym pobrudzić, zakładam na bluzkę i rajstopy, więc wisi dopóki jakaś plama nie wpadnie albo się nie zgrzeję za mocno, co mi w zimie nie grozi. Codziennie zmieniam bieliznę, w lecie- bluzki.

Gość ewkaawka
kiedy mieszkałam sama po zajęciach lub pracy przebierałam się w dres czy coś takiego luźnego (mieszkałam w mieszkaniu i wiedziałam że bez zapowiedzi nikt nie przyjdzie), weekendy u rodziny -cały dzień w 'wyjściowych' ciuchach w których chodziłam na zajęcia czy później do pracy , teraz kiedy mieszkam z facetem nie wyobrażam sobie popylać w dresiku , nie przebieram się kiedy wracam z roboty :P ( nie noszę ciasnych garsonek)

To ja bym zbankrutowała na praniu i kupowaniu nowych ciuchów. Ja zakładam jedne spodnie kilka razy, póki są czyste. Bieliznę i bluzki zmieniam codziennie, ale nie wyobrażam sobie prać spodni po jednym założeniu. Przy moich dwóch parach to nawet mi się myśleć o tym nie chce. Dla mnie higiena to mycie się i noszenie czystych, pachnących ubrań. Nie jestem skrzywiona w żadną stronę.

Gość wzrok..
Paplitos sory ale jak uzyjesz antyperspirantu i zalozysz bluzke to niema bata zeby nie bylo go czuc na bluzce gdy ja sciagniesz omg z reszta nie bede sie wypiwiadac bo brak slow:/ bluzke powinno sie zmieniac codziennie czy sie zapocisz czy nie

Gość sexii
UWAGA!! SZMAL i 2 inne osoby z reprezentacji Polski trafili do szpitala.Doszlo do wypadku zaraz po meczu gdy wracali do hotelu.Wjechal w nich pijany kierowcca.Stan Szmala jest ciezki ma zmiazdzona noge.Wiecej informacji oraz zdjecia z wypadku znajdziecie na http://kfd.pl/s/wpaadka

Gość byłam z kobietą...
mieszkam z facetem już 3,5 roku, obydwoje wyskakujemy z ciuchów w domu i wskakujemy w dresy. tak wygodniej :) chyba że lato, to ja wtedy po domu prawie nago chodzę

Gość emilka2323232
raczej sie nie przebieram . chyba ,że tak jak pisałaś do sprzatania ,albo jak jestem elegancko ubrana np jakas spodniczka elegancka itd no to sie przebieram w jeansy np

Gość emilka2323232
a co do prania to bluzki , bielizne zmieniam codziennie , spodnie noszę 2 dni , tak samo jakieś bluzy np

Gość gość
jak jestem sama w domu to po pracy wkładam dresy albo chodzę w same bluzce i majtkach

Gość winona forever
jak sie atrakcyjnie i wygodnie ubrac do chodzenia podomu ? moze sa tu partnerzy atrakcyjnych kobiet i je opisza, lub tez kobiety ktore cos wykombinowaly Ja nosze tunike i getry, lub sukienke taka swetrowa, jakos mi sie w dresie nie chce chodzic. Szukam inspiracji

Gość gość
Również nie wyobrażam sobie gotować obiad w nowych ciuchach, lub w białej koszuli, którą zakładam do pracy. Albo sprzątać, pracować w ogródku w nowych ciuchach. Dziwne byłoby dla mnie grabienie liści lub mycie podłogi w eleganckiej spódnicy i rajstopach. Przebieram się chwilę po przyjściu do domu w coś wygodniejszego. Przeważnie koszulkę, która troszkę się sprała/straciła fason i spodenki/legginsy. Czasami też sukienki bądź inne ciuchy, które są stare/mniej modne. I to wcale nie znaczy, że wyglądam jak flejtuch, bo ciuchy nie są brudne/dziurawe/zniszczone. Często kupuję też na wyprzedażach topy/koszulki za grosze z przeznaczeniem "po domu".

Gość gość
Ja przebieram się zawsze w dresy i koszulkę i na to jakaś bluza. Mimo, że mam ciepło w mieszkaniu to jestem strasznym zmarzluchem i nigdy nie chodzę w samej koszulce.

Gość gość
Ja pierwsze co robie to myje ręce i się przebieram w leginsy i jakąś podkoszulkę nie mogłabym siedzieć w domu w tych ciuchach w których siedze w pracy, w tramwaju blee. Druga czynność to myje twarz, zmywam podkład a jak jest potrzeba wyjścia jeszcze raz to nakładam ponownie, ale to są zawsze dwie czynności które musze wykonać po przyjściu z pracy/zajęć/spotkania.

Gość gość
ja czasem sie przebieram jak chce mieć super komfort to getry czy dresik no i często szkoda mi ciuchów - kupuje w tanich sieciówkach typy C&A albo H&M i wiadomo jakiej jakości są tam ubrania ; /

Gość gość
Ja nauczona jestem przebierania się . U mnie w pracy nie obowiązuje dress code, ale muszę ładnie się ubrać, bo mam kontakt z ludźmi. W domu mam na chłodniejsze pory roku 3 pary spodni dresowych, oraz 3 bluzki z długim rękawem, na lato - mam sukienkę - fartuszek, krótkie spodenki, spódnicę, do tego 3 koszulki na ramiączkach. Te rzeczy nie są jakieś porozciągane, czy dziurawe, takie od razu wyrzucam, tylko np. niemodne, trochę znoszone. A przebieram się dlatego, że np. jak mogłabym powiedzmy gotować obiad, a potem lecieć w takich rzeczach przesiąkniętych zapachem gotowanego obiadu do pracy? Poza tym gotowanie, to taka czynność przy której można się pobrudzić i pochlapać, tak samo przy sprzątaniu, mam sprzątać, a potem iść w tych ciuchach do pracy, albo na zakupy ? Moi rodzice też po przyjściu z pracy przebierali się, aby nie niszczyć wyjściowych rzeczy.