Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seler w kropki

Od jakiego wieku zwykły jogurt naturalny?

Polecane posty

Gość seler w kropki

Pytanie jak w temacie. Kiedy można dać zwykły jogurt a nie ten z przeznaczeniem dla maluszków po 6 miesiącu.

Moja na pewno próbowała jeszcze przed roczkiem... może ok. 8-9 mca. Na pewno jogurt można wcześniej niż samo mleko krowie. Ale to tylko moje gdybanie a nie sprawdzone informacje :) Jogurtów specjalnych dla niemowląt w ogóle nie kupowałam.

Gość seler w kropki
Sawa, dziękuję. Może ktoś jeszcze się wypowie? Nie chodzi mi o danonki, tylko zwykły jogurt naturalny.

Gość a po choy płacisz?
Podaj kiedy chcesz, nie słuchaj tych rozdygotanych mamusiek które boją się podać dziecku zwykłą wodę :o

Gość matuulka
Ja podałam chyba ok 10 miesiąca- na pewno nie wcześniej, nawet nie wiem dlaczego nie wcześniej :)

Gość skdjsjhdjshdjdh
Moja dostawała od 11 miesiąca życia ale są też jogurciki w słoikach dla dużo mlodszych niemowląt i takie też jej kupowałam (chodzi mi o jogurty Hipp - nie na mleku modyfikowanym). Raz kupiłam takie z mini kubeczków na mleku modyfikowanym ale nie posmakowały a wręcz trąciło od nich czymś syntetycznym w smaku.

Gość fwerfwef
Oj, nie pamiętam ale dość wcześnie mi się to wydawało, i dziecku służył taki jogurt. Wygoogluj sobie "wprowadzanie nowych pokarmów do diety dziecka" lub podobnie. Łatwo znajdziesz.

Gość seler w kropki
Mała ma 8 miesięcy i zastanawiam się, czym się różni jogurt bobovity od zwykłego.

Gość b.e.a.t.a
Po 6tym miesiacu 2-3 lyzeczki jako dodatek do przetartych owocow.

Gość ja zawsze mam ochote :P
Cos kolo 8 miesiaca-dawalam jogurt pitny.

Gość Keri1985
Jogurtów specjalnych dla niemowlaków w ogóle nie podawałam. Natomiast pierwszy raz jogurt "dla dorosłych" podałam coś około pierwszych urodzin. Może miesiąc - półtora przed? Pamiętam, że to był jogurt naturalny firmy bieluch polecony mi przez kobitki na tym forum właśnie, bo czysty skłaad itepe. Sprawdził się dobrze.

Gość Ja też mam czworo i się tego
Ja zawsze wprowadzam dorosłe produkty spożywcze po 1 urodzinach.

Nam pediatra zaleciła podawać zwykły jogurt naturalny po 7 miesiącu, na początku dziecko bardzo się krzywiło a później posmakowało. Nie było żadnych problemów.

Gość zonaKraka
Mój też miał jakieś 8-9 jak dostawał zwykłe jogurty, i owocowe i naturalne z owocami, tych dla niemowląt nie kupowałam nigdy.

Gość zonaKraka
A Danonków jeszcze nie dawałam, bo czytałam wszędzie że są dla starszych dzieci. Zresztą strasznie słodkie.

Gość po co wy dajecie
dzieciom jogurty, przeciez to slodziki z mleko-owocowo podobnymi barwnikami. Niczego nie daja dzieciom odzywczego, niektore firmy dodaja do nich nawet wybielaczy... Tu macie filmik o produkcji mleka i jogurtow... http://www.polskiportal.net/videos/116/18/mleko-ukryta-trucizna-cz-1 http://www.polskiportal.net/videos/116/19/mleko-ukryta-trucizna-cz-2 Ja przestalam mleko i jogurty pic, bo teraz to sama chemia...

Gość warto zdrowo jeść
jak sam producent zapewnia danonki są dla dzieci powyżej 3 roku życia. Bądźcie pewne, jeśli nadawałyby się dla młodszych dzieci to producent nie omieszkałby o tym powiadomić konsumentów, bo dla niego powiększyłby się rynek zbytu i co za tym idzie grube miliony. Pomijając fakt że danonki zawierają barwniki, ulepszacze smaku i mnóstwo cukru, to przede wszystkim mają zbyt dużą dawkę białka dla małych dzieci a w szczególności dla niemowląt.

Gość umiesz ty czytać
przecież pisze, że nie chodzi jej o żadne danonki, ale o zwykły naturalny jogurt.

Gość warto zdrowo jeść
to jest wypowiedź dotycząca bezpośrednio tej, przykro mi nie da się cytować zonaKraka A Danonków jeszcze nie dawałam, bo czytałam wszędzie że są dla starszych dzieci. Zresztą strasznie słodkie.

Gość umiesz ty czytać
a to przepraszam. to ja mam problemy z czytaniem.;)

Gość ja jem mniej wiecej to samo
od 6 miesiaca zycia

Gość seler w kropki
Zamiast kupować dziecku danonki czy jogurty owocowe (które o owoce się nawet nie otarły) wolę kupic zwykły jogurt naturalny bez cukru i zetrzeć tam banana :) Rozumiem że 8 miesięczna córka może już próbować :)