Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tuurutuu

Gdzie szukać i jak znaleźć pracę, kiedy nie ma się wykształcenia?

Polecane posty

Gość qweqweqwewq
na co ludzie studiuja pedagogikę? nie wierze żeby z zainteresowań.

Gość joasiaaJ
Lubię dzieci i pracę z nimi. Pracowałam pół roku jako pomoc nauczyciela, a teraz robię praktyki w przedszkolu

Gość qweqweqwewq
"przekonana że jak się studiuje coś co się lubi i co człowieka pasjonuje to prędzej czy później da to jakies efekty" ja dokładnie to samo... :p tylko się przeliczyłam, bo Polandia to kraj który wymyka się wszelkiej logice. Sądziłam, ze jak skończe z dobrym wynikiem studia mgr, to będa mnie błagac zebym pracowała np. w jakims archiwum chocby za te 1500, to przeciez taka pensja że po studiach - bezbadzieja. Liczyłam na spokojną, ciekawa pracę, bez wielkiej kasy...

Gość Tuurutuu
Dlaczego, każdy lubi co innego.

Gość joasiaaJ
Szkoda że te ogłoszenia z tak daleka jestem z warm-mazurskiego

Gość Tuurutuu
robertiniosssssa - niestety jestem z drugiego konca Polski :D

Gość robertiniosssssa
aj szkoda ; ) podawalam prace zgodnie z waszym wyksztalceniem - nauczyciel historrii i osobno do ciebie humanistko ale pracy dla studentek ejst multum i ktos pisal o tej rachunkowosci jest pare ogloszen na platny staz do biura rachunkowego.... nie mieszkacie w duzych miastach? moze macie jakies zle strony?bo u nas ogloszenia co minute sie pojawiaja:P po anglistyce niemal kazdy tu znajdzie prace (bez doswiadczenia, np na ost roku bardzo)

Gość joasiaaJ
U mnie kiepsko, mieszkam w małej miejscowości 40km od Ostródy a nasz urząd pracy praktycznie w niczym nie pomaga tylko się patrza krzywo

Gość robertiniosssssa
ja bym na waszym miejscu wyjechala za granice......... po co dziadowac, tam jest praca (warto zaryzykowac jak sie ma mozliwosc) a czas i tak leci.................

Gość joasiaaJ
Też o tym myślałam ale nawet znajomości za granicą nie mam żeby ktoś mi cos pomógł. Katastrofa :(

Gość qweqweqwewq
tzn widzisz, nie kazdy po historii jest nauczycielem. ja np. nie jestem nauczycielem, nie mam uprawnien... ale tak czy siak, to praca w szkołach jest zarezerwowana dla ludzi po znajomosci. jest tak duze bezrobocie wsród absolwentów studiów humanitycznych, że na kazde miejsce pracy jest po kilkaset osób. ja wczesniej takich ogłoszeń nie widziłaam, moze coś sie zmienia, ale wiem że np. w jednej ze szkół to dziennie kilku absolwentów przychodziło pytac o prace nauczyciela. to że tez się pojawia ogłoszenie- tyczy to zwłaszcza tych biurowych, nei oznacza, że ma sie jakiekolwiek szanse. Jest wymóg dania ogłoszenia, a często kandydat jest juz przedtem ustalony... ja z tego co wiem, to na oferty tupy prace biurowe jest po 500-1000 cv, na sprzątanie, czy opieke nad dzieckiem- po 100-200 chętnych, przynajmniej w Poznaniu

Gość joasiaaJ
To prawda w tych czasach to jedynie dobre znajomości ratują :/

Gość Tuurutuu
Szczerze mówiąc to już nawet myślałam o sprzątaniu, ale chciałabym żeby to było legalne, żeby mieć ubezpieczenie... A wszędzie biorą na czarno do sprzątania albo z grupą inwalidzką żeby zusu nie płacić...

Gość Maotolka
Ale autorko jaki kierunek skonczylas?

Gość qweqweqwewq
a gdzie to biorą do sprzątania na czarno? Bo ja własnie miała odwrotny problem, szukałam na czarno, a mogli zatrudnic tylko na umowę...

Gość Tuurutuu
Na czarno można sprzatać po domach, u prywatnych ludzi, nawet sporo ogłoszeń widziałam.

Gość qweqweqwewq
chyba że tak, ja widuje wiekszosc do biur, magazynów, itp, ale chca KIZ, szukam od roku, daje ogłoszenia, odpisuje , ale tylko 2 razy trafiłam na rozmowe kwalif., nie udało się, beznadziejna płaca typu 6-7 zł na godzine i jeszcze 200 chętnych

Gość Tuurutuu
Dokładnie. Tragedia. Idę spać, jutro pójdę od rana polatać po jakichś sklepach gdzie mnie jeszcze nie było, może coś w końcu ruszy. ;-) Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość Tuurutuu
No to chyba dobrze? Co złego w praktykach? Będziesz miała co do CV wpisać. Nie rozumiem.

Gość Emmett Fitz-Hume
Wykształcenie to jedno a umiejętności to drugie ;) I to drugie jest teraz w cenie bo magistrem każdy uparty matoł może zostać, zwłaszcza na prywatnej "uczelni".

Gość Tuurutuu
Tego nikt nie kwestionuje, tylko że nie mówimy o robieniu tzw. kariery, tylko o normalnej pracy.

Gość Tuurutuu
I dalej to samo, już nawet nie wiem gdzie mogę zostawić CV :/

Gość Tuurutuu
Nie, dzieki :D