Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna kafeteriaka

na nic mnie nie stac :-(

Polecane posty

Gość ja tez jestem z wrocławia
ale słuchaj w feniksie tam na dole, na spożywce czy na piętrze w ciuchach/butach? gdzie tak marnie płacą?

Gość madra lla
aha, na goldenline jest taka grupa wezmę-oddam a na gumtree taka rubryka. I tam ludzie oddają całkiem dobre rzeczy. Ja mam te buty na 8cm obcasie, jasne pantofle z paseczkiem, ale nie skórzane. Ja i tak nie noszę takiego obcasa.

Gość smutna kafeteriaka
ogolem mam buty,chodzone przez zime...ale chcialam jakies wygodniejszw.Widzialam takie fajne sportowe,czarne.Zwykle buty...a dla mnie bylaby to radosc,w koncu cos dla siebie.Wien,brzmi to smiesznie.Glupie 36 zl i taki problem...ech

Gość madra lla
zaczernij się, bo zaraz będą podszywy. Tylko uprzedzam, że na takim obcasie nie każdy da radę chodzić, bo to męczące. No i to nie są buty na chlapę.

pewnie Cie to nie pocieszy, ale wielu ludzi tak ma...ja tez jak mam sobie cos kupić to się zastanawiam 5 razy, a nie ubieram się nie wiadomo gdzie tylko w sieciówkach (jak są wyprzedaże) i na świebodzkim także żadne rarytasy. ciężko jest...

Gość smutna kafeteriaka
chcialabym zwykle sportowe buty.... bez obcasa ani nic takiego.Ale dziekuje za checi,naprawde.To mile. W calym feniksie tzn spolem tak marnie placa.Porazka.

Gość madra lla
dziewczyno, nie kupuj tego chińskiego obuwia, proszę cię. To jest toksyczne, będą cię stopy swędzieć i boleć i wyrzucisz zaraz.Jaki masz rozmiar?

Gość oh rozumiem cie :(
Doskonale Cię rozumiem, i w ogóle nawet dziwię, że jakoś to ciągniesz. Zarabiasz niewiele ponad tysiąc, mówisz, że masz dzieci.. Masakra. Ja też zarabiam niewiele więc rozumiem doskonale jak to jest nie mieć na coś czego potrzeba. A na przyjemność jakąś już nie wspominając. Ja zarabiam 1300 zł. Zyję sama, ale po opłaceniu rachunków zostaje mi 300 zł na jedzenie. Ledwo wystarcza, mam braki w chemii, nie mam proszku w domu, głupiego płynu do naczyń, szamponu.. włosy sobie niszcze myje się mydłem. Jadam bardzo niezdrowo, najtańsze jedzenie. Na lekarstwa nigdy nie mam, całą zimę chodzę w jesiennych butach. Po prostu kosmos. Wysprzedałam już praktycznie wszystko co mialam wartosciowe cal złota bizuterie, dobry telefon... mam jeszcze laptopa, ale jego sie nie chce pozbywac, bo wiem ze jak go sprzedam to nigdy juz nie kupie. A zreszta takie wysprzedawanie to pomoc na chwile, w kolejnym miesiecu znowu jest źle, a cenne rzeczy sie koncza. :(

Gość madra lla
są teraz przeceny, bo ludzie nie mają pieniędzy i sklepy są likwidowane, więc i po 20-40zł. czasem się kupi buty skórzane

Gość madra lla
szukajcie lepszej pracy, przecież tak się nie da żyć :o Nawet w budżetówce już chyba tyle się nie zarabia.

Gość hgfgh
ja pierdole przestań sie użalać! mam 3x mniej a jakos potrafie sobie buty kupic i rachunki oplacic. tyle kasy masz to co ty z nią robisz ze butow se nie kupisz? przeżerasz tyle czy jak ?

ja pierdziele, myślałam że w społem te babki mają chociaż te 1500 na rękę...

Gość ssszukam i niciccc
ja to biadolę, ale widzę że inni mają gorzej;( życie jest takie niesprawiedliweeee

Gość hgfgh
madra lla - a ty co z choinki sie urwałas? jak kogos nie stac na lepsze to chodzi w chinskich. a to ze odciski i ból nóg...mowi sie trudno

Gość madra lla
ja w ogóle widzę, że teraz ludzie tacy zagonieni są, zarobieni, że tylko praca-dom-sen i ten kierat wiele ludzi ma. Daj wez tak się ta grupa na goldenline nazywa, ale butów tam ostatnio nie było.

Ja np. zanim dostałam tę pracę byłam 3 lata bezrobotna, następnie 1,5 roku pracowałam po 4 zł/h godzine w markecie i dopiero teraz czuje i tak, ze los sie do mnie usmiechnal gdy dostalam prace za 1300 na reke. Lepiej nie bedzie:( nie widze szansy na lepiej platna prace

Gość madra lla
ja się nie urwałam, tylko chińskie obuwie to zabójstwo, tam są takie toksyczne składniki, że dziwię, się, że nie zatrzymują kontenerów na granicy, bo to nie powinno wjeżdzać do Polski

Gość ale pierdoolisz
hgfgh - twierdzisz, ze masz 3 razy mniej od autorki... czyli co 300 zł? placisz za to rachunki? jesz caly miesiac? i jeszcze stac cie na ciuchy?? nie pierdol :o

Gość zzz wrooocka
posluchaj spolem to dno jesli chodzi o kase poszukaj pracy nawet w biedronce lepiej zaplaca albo prywatnie jakos..

Gość eerrtrttty
jak wy płacicie te rachunki jak co miesiąc coraz wyższe rachunki, podwyżki? jak sie mieszka w dwojke to jeszcze, ale jedna osoba z pensji 1300 zl? tyle to u mnie kosztuje mieszkanie ze wszystkimi rachunkami

Gość smutna kafeteriaka
taaa...spolem to porazka.Niby umowa o prace,dodatki na swieta (dwa razy w roku) pierwsze wyplaty to cos ok 1300 a potem zanizaja jak tylko sie da.Najnizsza krajowo,duzo wiecej ciagna ci z gory.

Gość madra lla
za 80zł na gumtree ktoś chce sprzedać sportowe buty NIKE nowe chyba 38, więc płacenie 36 za chiński toksyczny badziew to bezsens

Gość madra lla
taka duża firma jak Społem ma na pewno Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych. Napisz podanie o zapomogę, nawet wydatki na dentystę, leczenie, nieprzewidziane awarie (jak ci elektryka w domu pójdzie) można finansować w ZFŚS. Dowiedz się o regulamin, tak wielka firma MUSI tworzyć ZFŚS , nie może zrezygnować z niego. Od każdego pracownika robią odpis.

Gość eerrtrttty
no tak lepiej dac 80 zl za gowno i nawet niewiadomo czy bedzie pasowac. i nie pieprzcie bzdur, mam kilka butow za 30-35 zl i są super.

Ja mieszkania nawet nie mam. Nie mam swojego kąta. Wynajmuję jakąś klitkę, dziurę. Zimno tu i brzydko, ale płacę 600 zł wynajmu, trochę rachunków, internet, komórkę i 1000 zł znika. Zostaje 300 za które niewiele można zdziałać.

Gość madra lla
a jak nie zapomoga losowa (do 2250zł jest nieopodatkowana) to zwykłą zapomogę niech przyznają. W końcu mało zarabiasz...moment, zajrzę jeszcze do moich notatek..

Gość hgfgh
za mieszkanie nie place (mieszkam w starym zagrzybialym mieszkaniu i dopuki UM nie dprowadzi mieszkania do ładu bo z ich winy mam zrujnowane mieszkanie to złotowki nie zobaczą), ciuchow nie kupuje a jak juz to w lumpeksie. i buty w granicach 15-40 zł. dziecko ma z mopsu obiady w szkole tyle dobrze. na razie ciułam ale bywalo gorzej. obiady rzadko gotuje. nigdy nie mialam dobrze,pochodze z biednej rodziny wiec jestem przyzwyczajona do takiego zycia

Gość smutna kafeteriaka
nie sadzilam ze bedzie taki odzew... puki co szukam czegos innego bo spolem to porazka. Ale puki co... jest mi smutno.Nie msm nic dla siebie.

Gość madra lla
środki z ZFŚS muszą być przyznawane wg kryterium dochodowego. Dowiedz się o regulamin, bo tobie napewno się należy zapomoga. NA 100%. To ile dostaniesz zależy od tego ile pieniędzy jest na osobę w rodzinie i ten co ma mniej na osobę powinien mieć w regulaminie zagwarantowane większe wsparcie. Co jakiś czas na pewno zbiera się Komisja socjalna, związki zawodowe też coś powinny wiedzieć o regulaminie ZFŚS.

co do tanich butów to ostatnio kupiłam na wspomnianym świebodzkim buty za 15 zł i przysięgam ze sa zajebiste, wygodne, noga się nie poci, no cud miód i orzeszki a do tego ładne...nie zawsze takie=gówno