Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolczyk w pępku - otoczka

ciemna otoczka wokół kolczyka w pępku

Polecane posty

Gość kolczyk w pępku - otoczka

cześć na wejściu będę irytować głupie odpowiedzi. Mianowicie chcę spytać co powinnam zrobić... W styczniu br. zrobiłam kolczyk w pępku. Mam kolczyk ze stali chirurgicznej od kosmetyczki, nie wyciągałam go nigdy i nie zmieniałam. Jednak jakoś od miesiąca po jego zrobieniu mam na skórze pomiędzy oboma końcami kolczyka jasną skórę a wokół jej jest ciemna otoczka skóry. i nie wiem czy to zejdzie, chciałabym się poradzić co zrobić? Przemywać czymś na rozjaśnienie czy coś? Póki co czasami to peelinguję i niewiem czy powinnam... A i nad górną kuleczką zrobiło mi się zgrubienie co wygląda jak blizna zaczerwieniona kulka która jest wyczuwalna, też nie wiem co z tym zrobić bo w środku jej nic nie ma, i boję się że mi to zostanie...

A czy wydziela Ci się zielona wydzielina? Ta kulka wyczuwalna to reakcja organizmu na metal, który organizm nie akceptuje. Tylko dziwi mnie to, że masz kolczyk ze stali chirurgicznej, która musi być akceptowana przed organizm. Jakie nosisz kolczyki tak normalnie, w uchu? Jeśli z innego metalu, np. srebra to zmień kolczyk. Jeśli to nie pomoże, to przykro mi, ale wyciągaj kolczyk z pępka. I jeszcze coś, ten kolczyk ze stali jest nowy? Obejrzyj go, zobacz, czy to na pewno stal i czy jest gładki, a nie np. że wygląda jak porysowany.

Gość xxxx43
owszem jest nowy. i żadna zielona wydzielina mi się nie wydziela, sporadycznie jedynie biała. kolczyki różne w uszach nosze i nic się nie dzieje. ja się martwię tylko aby mi ta otoczka znikła bo wygląda jakbym była brudna... można użyć coś na rozjaśnienie skóry?

Gość xxxx43
a i czy ta kulka zejdzie?