Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Salonowa damulka

co za głup wpadł kiedykolwiek na pomysł łaczenia kuchni z salonem

Polecane posty

Gość Salonowa damulka

gorszej glupoty nie widziałam elegancki salon i smród smażonej cebuli z patelni i sterta brudnych naczyń po obiedzie w zlewie elegancki, nowoczesny, gustowny salon paranoja jaki głupi urządzi sobie coś takiego w domu? szczęście, ze rozwiązanie totalnie się nie sprawdziło i szybki wyszło z mody

Gość cxvxv
tez tego nie rozumiem wiocha i kicz:D

Gość jedną nogą w rowie
To jest pomysł dla ludzi, którzy gotują okazjonalnie. Mnie też się to nie podoba.

Gość Bozena M
ponoc taki styl urzadzenia domu pochodzi z Kanady gdzie panie raczej nie gotowaly zbyt wiele i cebula smazona byla rzadko. Faktycznie bardziej funkcjonalny jest dom gdzie kuchnia jest oddzielona od salonu.

Gość sobrerka
HA HA, co prawda, to prawda. Straszliwie nie funkcjonalne i kiczowate rozwiązanie. Przygotowywanie posiłku w salonie. Mycie garów w salonie. Gotowanie kapuśniaku w salonie:D HA HA HA HA

Gość Niebiessskoooka,,
Wynajmowałam kiedys mieszkanie w którym salon połączony był z kuchnią i zgadzam się że to koszmar. To może i jest praktyczne w kawalerce 20 m2 dla studenta, który w kuchni gotuje tylko herbate i zupki chinskie ale w domu/mieszkaniu rodzinnym gdzie codziennie gotowane są obiady to masakra.

Gość Salonowa damulka
Niby co zmywarka rozwiązuje? zawsze jest czas kiedy w tej kuchni jest zwyczajnie nasyfione, bo właśnie chociażby siekamy warzywa na surówkę. Czy też właśnie złożyliśmy naczynia po obiedzie. No chyba, ze ktoś ciągle lata ze szmatką i czyści cały czas to do połysku. Mniej używa niż czyści :D

Gość ikmunjhbgvfcre
ja tak mieszkałam z rodziną , czyli mężem i dwójką dzieci KOSZMAR salon połaczony z kuchnią cięzkie zycie, na szczęście przeprowadziliśmy sie niedawno do wlasnego mieszkania i mam dużą oddzielną kuchnię - jestem szczęsliwa

Gość z tond
No fakt, ze mądry by czegoś takiego nie wymyślił. Ale co dziwniejsze na każdą głupawą modę zawsze znajdą się chętni.

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie naczynia po jedzeniu wkłada się od razu do zmywarki a nie do zlewu. To samo z garnkami, albo się je myje od razy po skończeniu gotowania, albo wsadza się do zmywarki. Nie stoją i nie czekają na lepsze czasy ;D co nie zmienia faktu, że kuchnia w jednym pomieszczeniu z salonem to pomylony pomysł. Chociażby ze względu na zapachy.

Gość lament poetycki
a mnie sie podoba i taka bede miec :). ake wydaje mi. sie ze skoro tak nie lubicie to tak nie macie? wiec w czym problem?

Gość jest to okropne
rozwiązanie. Nie wygodne.

Gość hhjhs
To idealne rozwiązanie, gdzie pani domu nie przemęcza się gotowaniem. Po salonie roznosi się co najwyżej zapach kawy i kupnego ciasta, którymi gospodyni podejmuje gości. W ten sposób jest dużo czasu na piłowanie paznokci, które następnie można wypróbowywać na plecach kochanków.

Gość dżessika lklkll
"HA HA, co prawda, to prawda. Straszliwie nie funkcjonalne i kiczowate rozwiązanie. Przygotowywanie posiłku w salonie. Mycie garów w salonie. Gotowanie kapuśniaku w salonie HA HA HA HA" - a jeszcze pomyśl o tym, że coś kroisz na desce, wymsknie ci się z ręki jakaś cebula, potoczy się na dywan (cebula w salonie, cytryna w salonie ;D), tu trochę mąki ci się wysypie, tam wyleci ci nagle z rąk jakiś talerz z jedzeniem, cały makaron z serem ląduje w..ups... salonie). Robisz jakiś koktajl w blenderze, a ktoś właśnie ogląda tv, hałas sprawia, że nie może obejrzeć swojej ulubionej "Mody na sukces". Nie mówiąc już o zapachach z kuchni, które czasem są drażniące.

Gość ha, co za głup pytasz
Ja tak mam w domu niestety. Mój mąż remontował strych na mieszkanie. Niewielkie i wymyślił właśnie tak. Chciałam żeby było zamknięte, no bo właśnie patrzyłam od strony praktycznej, że całe gotowanie będą szły zapachy na mieszkanie, a już jak bałagan w zlewie to musi być na błysk non stop. Że jak ktoś przyjdzie to można by w spokoju pogadać w pokoju, a ja sobie mogę się w kuchni zamknąć i coś robić. To nie. usłyszałam od męża wtedy że jestem głupia i się nie znam, nie umiem docenić że on coś takiego super wymyślił innego, oryginalniejszego od wszystkich.. itp No on takie cudo chce zrobić, a ja chcę drzwi, no durna jestem i koniec. Zrobił jak zrobił. Pokój jest przechodni i w kuchni ciągle burdel. Dzieci dorosły, my się rozwodzimy. Ja sprzątam wyłącznie po sobie, a to co zostawią aż razi w oczy. Koszmar i nie polecam takiego mieszkania nikomu. Niewygodne i niefunkcjonalne w ogóle.

Gość panadol.
niektórzy robią knajpę z domu, co komu pasuje :)

Gość ghdfgtertyetr89
ja tam wynajmowałam kiedys takie mieszkanie i byłam zadowolona. moja siostra tak ma i tez jest to bardzo fajne i super np na imprezach w domu czy ogólnie jak sie zbierze rodzina- sprzyja to wspólnemu spedzaniu czasu: np dzieciaki z siostra grają w playstation, ja siedzę na kanapie z laptopem, szwagier się kręci przy garach i wszyscy jestesmy razem, gadamy, smiejemy sie itd. chyba autorka jest jakąś zrzędą i kocmołuchem co lubie sie zamknąć w kuchni i gotować płucka albo dostaje spazmów na widok 2 brudnych talerzy. zresztą te dwie strefy sa zwykle pddzielone jakimś blatem, barkiem, wiec jest podział

a od kiedy to kuchnia w połaczeniu z salonem wygląda tak, że masz blat roboczy kuchenny na środku salonu? żeby się coś wysypywało przy pracy w kuchni i lądowało na dywanie w salonie? jedyne co, to zapachy kuchenne trochę przechodzą, jak sie ma słaby wyciąg i codziennie gotuje śmierdzące potrawy no, ale to już, co kto lubi ja wywaliłam ścianę między salonem i kuchnią i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania nie idę do kuchni do garów jak na ścięcie, tylko cały czas uczestniczę w życiu rodziny nie mówiąc już o kontakcie z gośćmi kiedy są no i te słynne gary w zlewie - u mnie gary wkłada się od razu do zmywarki i w kuchni może nie jest idealnie czysto, ale syfu nie mam NIGDY i nigdy nie wstydziłam się tego, jak wygląda moja kochnia (widać ją od razu z progu) jak się jest syfiarą, to faktycznie, lepiej się w kuchni zabunkrować i ludziom jej na oczy nie pokazywać, bo wstyd 1

Gość xelebrieta
No oczywiście, że ci co już tak zrobili to będą tego bronic. Ja sobie nie wyobrażam, by ktoś tłukł garami, gdy ktos inny chce obejrzeć w sopkoju film, czy inny program. Zresztą kuchnia ma być kuchnia i nie ma kompletnie nic wspólnego z salonem. To jakaś porażka i projekt szalonego architekta.

Gość fleje jesteście i tyle
Jest drugie rozwiązanie idealne dla was, kuchnia rzeczywiście oddzielnie ale bez drzwi dosłownie, zamurować tłumoka i niech zapierdala jak niewolnica Isaura a jaki ch! :-)

Odkładanie mycia garów na później, najlepiej na jutro to jeden z debilizmów kobiet, nic wam to nie daje bo i tak je trzeba umyć a efekt syf malaria cały czas :-S Ściana przez którą nie widać to rozwiązanie... nosz idiotki :-)

Gość ikmunjhbgvfcre
ewa 33 - tylko nie syfiara debilko żyjesz sobie sama, od czasu do czasu zmieniasz faceta, robiłas loda synowi swojego faceta nie jesteś gospodynią i żyjesz sobie luz jak chcesz a ja jestem kobietą z obowiązkami i mam dwójkę dzieci , miałam salon z aneksem i niestety dwójka dzieci wymaga uwagi i gotowania a robi się tak że cały salon jest kuchnią, dzieci na łańcuchach nie uwiążę do kaloryfera , bez przerwy trzeba cos robić, gotować obiad, smażyć, soczki dla dzieci , bułki, nie mówiąc że jak dziecko chluśnie sokiem na podłogę to roznosi sie po salonie i nie świadczy że kobieta jest syfiarą tylko ma obowiązki w odróżnieniu do ciebie , próżna wredna babo

Gość ja mam 30 lat
Moja siostra ma tak w domu,kuchnie polaczona z salonem.moim zdaniem to fajny pomysl.fakt ze jej kuchnia i salon to gdzies okolo 90m.kw wiec moze dlatego mnie sie tez to podoba.Zreszta wszystkie domy na osedlu w ktorym mieszka tak wlasnie maja,ludzie jakos nie narzekaja.

Gość ikmunjhbgvfcre
w aneksie kuchennym miałam zmywarkę i nie wiem dlaczego niektóre uważają że zmywarka to bóg i wszystko pomyje w 5 minut i że jest wybawieniem od brudnej kuchni posiadanie wody też nie gwarantuje wiecznie czystej kuchni, po prostu w kuchni się pracuje a nie jak niektóre piją kawę i robią sałatkę

mieszkałam w kilku mieszkaniach, z kuchnią łaczoną, oddzielną, z drzwiami i bez to, że w obecnym, własnym już, mieszkaniu połaczyłam kuchnię z salonem nie jest dziełem przypadku, jak może niektórym się tu wydaje, tylko sumą mojego doświadczenia i potrzeb co do przeszkadzania komuś w oglądaniu tv.. jak tak bardzo mu przeszkadzam, to może przyjść, pomóc - skończę przeszkadzać szybciej w ostateczności może iść do drugiego telewizora, jak już koniecznie musi coś obejrzeć w ciszy i nabożnym skupieniu (jakoś przez ostatnie 3 lata nic takiego nie miało miejsca) 1

Gość jedną nogą w rowie
Fleje :D Tu nie o to chodzi, tylko o oddzielenie pomieszczeń o zupełnie odrębnych funkcjach. Bardzo wiele osób, rodzin ma zwyczaj przesiadywania w kuchni, gdzie i telewizor jest przecież, ale to nie znaczy, że mają tam syf, wręcz odwrotnie. Co kto lubi, ale faktycznie to się raczej sprawdza u ludzi, którzy nie gotują za wiele, raczej okazjonalnie.

Gość lament poetycki
ale w czym jest ku*** problem? po co ktos jeczy na temat czegos czeho nie ma ?:|

Dopiero teraz zobaczyłem wyjątek Ewę 33, jest dokładnie jak pisze, jeżeli rodzina ma dobry kontakt to często pozostali domownicy a bywa że i goście pchają się do tej kuchni i to jest dopiero sajgon ;-)

a ty flejo z flejowatymi dzieciakami się tu nie broń i nie wymyślaj niestworzonych rzeczy na mój temat, bo to nie zmieni faktu, że jesteś syfiarą i swój syf musisz chowac za ścianami i zamkniętymi drzwiami 1