Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kochanka Franka

noc zywych trupow ze Smolenska

Polecane posty

3 lata po rozbiciu sie samolotu rzadowego,(specjalnie nie pisze tragedii smolenskiej)dowiaduje sie ze tam ciagle plataja sie zywe trupy. Powaznie mowiac,nie macie juz dosc tego bagna,wyciagania nieboszczykow z trumien,trotyli,sztucznych mgiel i Putina ktory naciska guzik na play station w grze Kaczor do piachu? Nie macie dosc trwonienia polskich pieniedzy na ciagle sledztwa,domyslania,raporty? Nie doprowadza was do szalu kolejna mozliwosc placenia nienazartym gnidom moralnym wielkim pieniedzy za to ze Zimny Lech nie ubezpieczyl samolotu?? Podobno bog jest milosierny i sprawiedliwy,to dlaczego ma takie ku.rwy w swoich zastepach,ktore okradna polskie spoleczenstwo?

Gość fotel
mam dosyć.idź spać.

Gość wrwerwe
Polandia- Zjednoczone Kurewstwo...

Gość Xionże z Bayki
Wypierdalay szmato!Ale już!

Gość khjnbjh
tez mam dosc od dawna. I generalnie mam w dupie kazda nowa wiadomosc o smolensku. Nie interesuje mnie to. I nie wiem co z tym sledztwem. I nie chce wiedziec. Jak widze w necie np. na wp, albo onecie smolensk. to omijam z daleka temat, i nie wchodze nawet. Denerwije tylko ze ciagle walkowane , jakby to bylo najwazniejsze dla wszytskich polakow. a mysle ze 90% ma to w dupie juz dawno.

Gość khjnbjh
tyle o smolensku a o Natalii Siwiec - cisza, o Dodzie tez nic sie nie mowi, a ja tak lubie takie tematy, slucham o tym pasjami

Gość wyjaśnij nam
Jak nie wchodzisz w te tematy to skąd te jakże pochopne wniski iż temat jest wałkowany bez przerwy,kozi synu?:classic_cool:

Gość tototottoo
[ tyle o smolensku a o Natalii Siwiec - cisza, o Dodzie tez nic sie nie mowi, a ja tak lubie takie tematy, slucham o tym pasjami] v v v Jesteś upośledzony/a umysłowo? A to inna sprawa.:classic_cool:

Gość khjnbjh
jak to skad te wnioski. Widze naglowki. Wszedzie na tych portalach z wiadomosciami ogolnymi. A ze interesuje mnie to co sie na swiecie dzieje to widze prawie codziennie. Tylko ze nie czytam tego.

Gość khjnbjh
23:47 [zgłoś do usunięcia] khjnbjh -podszyw

Gość SDGDFDFSDFASDF
Ale tu dużo PiSd na tym forum. powiem krótko: wypier­dalać na Madagaskar

Gość fotel
SDGD..... a czemu nie do Nigerii?

Xionże z Bayki ,rozumiem ze twoj komentarz bierze sie z wielkiej milosci do blizniego?? Otworzylam ten temat,bo rowniez mam dosc otwierania interii rano a glownym tematem jest Smolensk.Chce uslyszec wazniejsze inormacje niz wykopaliska na Powaskach za kase spoleczenstwa.Szukanie dziury w calym.To ze gosc byl prezydentem,nie daje prawa jego partii okradanie ludzi.W Polsce sa wzaniejsze problemy niz przerabianie smolenska kolejny rok i wymyslanie bzdur za kase podatnikow.Trotyle,trupy obudzone po 3 latach.Wygrzebywanie zwlok,zeby sprawdzic czy mamusia sie usmiechala. Gdyby ci wszyscy popaprancy musieli sami zaplacic to pewnie juz by nie szczekali. Niech sprawe zbadaja amerykanscy eksperci,najlepsi na swiecie i z doswiadczenim.niech zaplaca za to rodziny rozbitkow jak sie myla

Gość SDGDFDFSDFASDF
jak chcesz, wszystkie PiSdy mogą wymiatać nawet do Gwinei Bissau. Mnie to rybka, byle jak najdalej stąd

Gość fotel
SDGD.......wypij meliske ,i idź spać.

Gość khjnbjh
ja z zadnego pisu nie jestem. Ani innego ugrupowania politycznego. wiec mnie w to nie wpierdalac. Poprostu mam dosc ciagle tego samego tematu. bo to jest wiercenie ludziom w glowach. Prasa nie daje o tym zapomniec. A ja nie chce tego czytac. Wchodze czytac wiadomosci, a tu smolensk znowu. I tak prawie codziennie. Cos ci sie pojebalo z tym pisem czlowieku...

Gość kochanka franka to albo
Niesioł albo ktoś z wyborczej/tvnu

Gość khjnbjh
beda drazyc dopoki sie da. jeszcze przez 10 lat beda ci wiercic codziennie w glowie wiadosmosciami o smolensku, Mozna sie porzygac.

Gość Xionże z Bayki
Xionże z Bayki ,rozumiem ze twoj komentarz bierze sie z wielkiej milosci do blizniego?? V V V Z miłóści?POebało cię?Nietknąłbym cię nawet kijem.

Gość SDGDFDFSDFASDF
Ojciec mnie kocha ale tylko w nocy.Co mam robić?

Gość sdfghjkjhfd
Kochanka Franka [Xionże z Bayki ,rozumiem ze twoj komentarz bierze sie z wielkiej milosci do blizniego?? ] Najpierw to musisz wiedzieć czym jest miłość.Czym jest szacunek dla prawdy. Ale ty tego nie wiesz.Jesteś w swoich wypocinach wulgarnie wysterowana.Szerzysz tu fałszywą antypatię wobec pewnych osób czy koncepcji bo zamiast głowy masz wiadro na medialną spierdolinę. I nie trzeba być ani moherem ani pisiorem O czym chcesz qrwo słuchać?O dziurze w budżecie czy zafajdanej sytuacji gospodarczej?Poniekąd raczej wątpię.

Gość sdfghjkjhfd
[dosc otwierania interii ] Jak masz tego dość to napisz do interii że masz dość a nie podsuwaj tu innym ludziom swój zyebany punkt widzenia. I nie pisz o "żywych trupach"bo można być albo żywym albo martwym a pisząć tak uprzedmiatawiasz tych co zgineli do swoich przygłupich celów retorycznych.

Gość fotel
smoleńsk-trwa już 3 lata i was znudził? a idole ,tańce z gwiazdami,voice is poland ,nasza pseudo wolność i demokracja ,m jak miłość ,dody,feele,pierdoły na pudelkach,jacykowy,rozmowy w toku ,sepleniący mongoł(ten z TVN-oczywiście) i gotujący pascal(prywatnie bez francuskiego akcentu) ,nieśmiertelny playboy wojewódzki i inni "niezależni eksperci" ,i etatowi "bezbartyjni fachowcy" bujający się od 20 lat między TVN, TVP ,a polsatem was nie nudzą ?to przecież takie trendy i na czasie.smoleńsk to temat dla idiotów.

Gość ja piertole.....
Ile jeszcze będziecie kłamać P0kemony? Ile ma być jeszcze tragedii?! : 1) . . . czy sekcja zwłok Wassermana wykluczyła użycie bomby termobarycznej (konieczny RTG płuc) 2) . . . dlaczego nie wolno było w POlsce otwierać trumien? 3) . . dlaczego Kopacz kłamała jakoby Polacy uczestniczyli w Moskiewskich sekcjach zwłok? Czy grała na zwłokę, aż się zwłoki rozłożą? Czy posada Marszałka Sejmu jest nagrodą za taką protuskową POstawę? 4) dlaczego zginął szef pierwszej grupy archeo, która miała jechać do Smoleńska? Dlaczego samobójstwo popełnił wcześniej szef kancelarii Tuska? Dlaczego zginal szyfrant Zielonka? Dlaczego zginał ekspert lotniczy E.Wrobel? Dlaczego samobójstwo popełnił szef firmy lotniczej AdAstra kwestionujący ustalenia smoleńskie? I to na urlopie w Indiach? 5) dlaczego Tusk kłamał, ze współpraca z Rosjanami układa się doskonale? 6) dlaczego Smoleńsk to pierwszy w historii nowożytnego lotnictwa przypadek, gdy WRAK NIE JEST dowodem w sprawie? 7) dlaczego Klich dwa razy jeździł do Moskwy po kopię TEJ SAMEJ czarnej skrzynki? 8) czy w dalszym ciągu wierzycie, że pancerna brzoza urwała skrzydło Tupolewa? dlaczego inny Tupolew, który kilka tygodni wcześniej w podobnych warunkach rozbił się pod Moskwą skosił pół hektara lasu a jego kadłub tylko się przełamał? A amerykański myśliwiec w Alpach skosił skręcaną metalową linę kolejki w Alpach i nic mu się nie stało? 9) dlaczego Tupolew nadal opadał pomimo, że na przepisowych 100 metrach rozpoczęto procedurę odejścia? Dlaczego Rosjanie zapomnieli (?) o umieszczeniu w stenogramach słów Protasiuka "Odchodzimy" i potwierdzenia tego przez drugiego pilota? 10) dlaczego reżimowe media konsekwentnie przemilczają ostatnie informacje dowodzące, iż Tupolew nie skosił brzozy? 11) dlaczego reżimowe media konsekwentnie przemilczają tzw. taśmy Klicha na których zamiata się pod dywan winę Rosjan? 12) w którym momencie wojskowy lot PLF 101 M stał się lotem cywilnym, a potem na powrót wojskowym, skoro proceduje się wg cywilnego załącznika 13, a śledztwo prowadzi prokuratura wojskowa? 13) dlaczego organizacją pobytu na miejscu miał się zająć agent PRL Turowski - były szpieg w Watykanie, obecny notabene również 13 maja 1981 na placu św.Piotra? 14) Dlaczego Rosjanie pocięli wrak i dlaczego nie chcą go oddać właścicielowi? Dlaczego Rosjanie nie chcą nam oddać czarne skrzynki? Przypominam, że zarówno po katastrofie białoruskiego Su na AirShow w Radomiu jak i w katastrofie izraelskiego myśliwca w Rumunii zarówno wrak jak i czarne skrzynki wróciły do właścicieli. 15) Dlaczego Rosjanie kłamali ws. obecności Błasika w kabinie? Dlaczego sfałszowali wyniki sekcji Wassermana? Dlaczego nie wykonano sekcji w Polsce? Dlaczego nie wolno było otwierać trumien? Ile jest warta opowiastka o promilach u Błasika, którą w świat puściła komisja MAKu, a polska strona zaakceptowała ją milczeniem (Tusk był wtedy na urlopie)? 16) Gdzie jest kokpit Dlaczego wrak nie był badany? Dlaczego nie mamy czarnych skrzynek, broni borowców, wraku? 17) Dlaczego nie ma jeszcze odpowiedzi na to DO KOGO NALEŻĄ POLSKIE GŁOSY na filmie Koli? Kto przezyl katastrofę Przypominam, że film jest AUTENTYCZNY, a ścieżka audio zweryfikowana przez Centralne Laboratorium Kryminalistyczne. DLACZEGO...? 18) dlaczego wygodniej jest Wam wierzyć w . . . stek bzdur PO, Tuska i TVNu niż użyć mózgów i dostępnych materiałów . . ( kopiuj , wklej Polaku gdzie tylko się da ! czy to tu czy gdzieś indziej

Gość khjnbjh
wybacz, ale nie chce mi sie tego czytac. Poprostu nie intersuje mnie ten temat, jak i jacykowy, dody, siwce i cala reszta. Odcinam sie od durnowatych walkowanych tematow non stop na ten sam temat. Miejcie pretensje do prasy . To jest tak samo, jakby ktos ci codziennie przez 3 lata podawal pomidorowke. W pewnym momencie nie mozesz na to patrzzec. I ja tak mam. Jest duzo innych ciekawych tematow. Sa ludzie ktorzy pomocy potrzebuja. Ale o tym sie nie pisze. tylko o smolensku . Dzien bez smolenska , dzien stracony!

Gość tmgpgptjm
Davaj gnata! Nie zabijacie nas! Dopóki specjaliści biologii sądowęj nie stwierdzą że rannych dobito, nie ustąpimy z filmikiem 1:24, walczymy aż do skutku! Ta władza będzie gnębiona Smoleńskiem dopóki nie przyzna że to było Lockerbie 2, a dobijanie rannych jak Katyń 2!

Gość khjnbjh
i jak podkreslilam juz wczesniej. NIE NALEZE do zadnego ugrupowania politycznego. Pod zadna partia sie nie podpisuje. Bo nie ma pod czym.

Gość kufvxdses
Relacja Przemka Wojciechowskiego (dziennikarza TVN i TVP), który był w Smoleńsku...... Skrępowane ręce polskich śledczych: Kilka dni temu napisałem o zaskakujących zdarzeniach jakie miały miejsce z udziałem naszych śledczych na lotnisku Siewiernyj kilka godzin po katastrofie rządowego Tu 154. Dziś dodam do tego coś jeszcze. Wieczorem 12 kwietnia 2010 roku kolejny raz uciąłem sobie pogawędkę z jednym z naszych ekspertów przybyłych z kraju aby badać okoliczności katastrofy. Powiem tylko, że był to wojskowy. Człowiek ten opowiedział mi szczegóły pewnego zdarzenia, którego był bezpośrednim uczestnikiem. Otóż, kiedy wraz z innymi członkami polskiej ekipy przekopywali się przez to, co zostało z Tu 154, jeden z naszych znalazł dokumenty Lecha Kaczyńskiego i, jak twierdził wojskowy, prezydencki telefon. Nie trzeba chyba tłumaczyć jak ważne było to znalezisko. Kiedy nasi próbowali zabezpieczyć przedmioty do akcji błyskawicznie wkroczyli Rosjanie. Kategorycznie zażądali oddania dokumentów i telefonu. Wywiązała się ostra dyskusja. Nasi nie mieli zamiaru niczego oddawać, przekonywali, że przedmioty należące do polskiego prezydenta są naszą własnością i powinny trafić w polskie ręce. Rosjanie nie ustępowali. Według relacji wojskowego, między Polakami i Rosjanami doszło do poważnego spięcia.W jego trakcie nikt nie przyszedł naszym ekspertom z pomocą. Nie myślę tu oczywiście o pomocy fizycznej a o dyplomatycznej. Nasi dyplomaci widocznie zajęci byli ważniejszymi sprawami. Ostatecznie Polacy, przymuszeni oddali wszystkie znalezione rzeczy. Zbulwersowani działaniami Rosjan, jeszcze w Smoleńsku, polscy śledczy napisali pełen oburzenia list adresowany do swoich przełożonych. W liście poskarżyli się na to wszystko czego byli świadkami i uczestnikami. Opisali wszystko to o czym pisałem i ja. Według relacji wojskowego pismo na pewno adresowane było także do kancelarii premiera i do szefa ABW. I co, i cisza. Ślad po tym piśmie powinien przecież gdzieś być. Nie wiem po co Rosjanom dokumenty polskiego prezydenta (mogę tworzyć jakieś holywoodzkie scenariusze, ale nie ma to większego sensu)? Domyślam się natomiast dlaczego tak bardzo zależało im na jego telefonie. Opisane zdarzenia oprócz tego, że bulwersuje daje asumpt do myślenia. Skoro w pierwszych, niezwykle istotnych godzina po katastrofie polscy śledczy zamiast pracować tkwili zamknięci na lotnisku Siewiernyj a kiedy pozwolono im działać byli pod ciągłą „opieką „ Rosjan i gdy coś znajdywali, musieli przekazywać wszystko stronie rosyjskiej, to znaczy, że był to starannie zaplanowany i realizowany scenariusz wydarzeń. Ktoś zadecydował, że każdy, nawet najdrobniejszy przedmiot należący do każdej z osób podróżujących Tupolewem jest ważny i kiedyś może się przydać.Telefony, aparaty, laptopy, dokumenty, elektronika, wszystko to znalazło się w rękach rosyjskich służb. (Interesujące w tym temacie są także informacje o ingerencji w karty aparatów fotograficznych). Na wszelkie zarzuty o jakość śledztwa strona rosyjska zazwyczaj odpowiada, mniej więcej tak: Skoro samolot rozbił sie na rosyjskiej ziemi a postępowanie toczyło sie w oparciu o konwencje chickagowską, to własnie my jesteśmy jego gospodarzem i my ustalamy zasady. Takie ujęcie sprawy jest oczywiście bardzo wygodne. Z opisanej przeze mnie sytuacji jasno jednak wynika, że w pierwszych dniach po katastrofie nie chodziło o żadne procedury a o to aby uchwycić w ręku wszystkie sznurki. Domyślam się, że takich sytuacji było więcej. Rosjanie mieli więc absolutną kontrolę nad naszymi działaniami.Polskim służbom obecnym na lotnisku Siewiernyj po prostu skrępowano ręce. Obserwując to co dziś dzieje sie w tym temacie, odnoszę wrażenie, że ktoś sprawnie pociąga za sznurki, które kiedyś pochwycił. p.s. Rosyjskie gazety grzmią. Co dzieje się w tej Polsce?! Znów awantura, znów o zamachu, znów Kaczyński! Rosyjskie błoto - śledczy pod kluczem: Kompromitacja goni kompromitację. Kompromitują się ludzie a w konsekwencji instytucje państwa. Zastanawiam się, co jeszcze trzeba zepsuć aby Polacy doszli do przekonania, że polskie państwo to właściwie wielka kompromitacja, że państwa już nie ma? Na tym gruncie sprawa pomylenia zwłok prezydenta Kaczorowskiego już być może nikogo nie szokuje, nie dziwi a ludzie przechodzą nad tym do porządku dziennego. Stało się, trudno. Instynktownie unikają przykrego tematu. Winnych tej żenady po stronie rządu czy MSZ tu oczywiście nie będzie, no może jakiś urzędniczyna niskiego szczebla straci premię. Może się okazać - kolejny raz, że winnym będzie ktoś z rodziny, bądź przyjaciel, który w kostnicy pomylił ciała. Ktoś z władzy oczywiście o tym zaświadczy. Czy właśnie o to chodzi, aby ludzie stracili wszelkie zainteresowanie sprawą katastrofy i nawet najbardziej oczywiste zaniedbania i fakty stały się im obojętne? Proces zobojętniania, zastraszania i sznurowania ust ludziom, którzy mają wątpliwości rozpoczął się zaraz po tragedii. Kilka godzin po tym jak Tupolew runął w błoto, w Smoleńsku wylądowali polscy specjaliści z prokuratury, KBWL, ABW, ŻW i inni. Nie od razu jednak mogli przystąpić do wyjaśniania przyczyn tragedii. Nie mogli, bo im tego stanowczo zabroniono! I, ku zaskoczeniu nie zrobili tego Rosjanie a przedstawiciele naszej ambasady w Moskwie! Słowa które wtedy usłyszeli śledczy brzmiały mniej więcej tak: „Po co tu przylecieliście, nie macie czego tu czego szukać, to był wypadek i nic tu po was, wypierdć... Zabrano telefony i zakazano wykonywania jakichkolwiek czynności! Przez kolejnych kilka godzin trzymani byli pod kluczem na terenie lotniskua Siewiernyj! Wiem o tym wszystkim, bo tę historię, przy kieliszku ciepłej rosyjskiej wódki, opowiedzieli mi właśnie polscy śledczy, którzy ostatecznie pracowali na lotnisku Siewiernyj. Tak się składa, że mieszkaliśmy w jednym motelu, przy drodze prowadzącej na lotnisko. Po pierwszym dniu pobytu, zwyczajnie zaczęliśmy ze sobą rozmawiać. Muszę dodać, że nie są to ludzi skorzy do dzielenia sie wiedzą na temat swojej pracy, szczególnie z dziennikarzami. Jednak poziom zdenerwowania i niezrozumienia tego co ich spotkało, po ludzku spowodował, że podjęli rozmowę ze mną. Przez kolejne dni mojego pobytu w Smoleńsku jeszcze przynajmniej kilka razy rozmawiałem z ludźmi z ŻW. Wciąż byli zszokowani i rozgoryczeni. Nie rozumieli postawy pracowników naszej moskiewskiej ambasady. Nie rozumieli jak można oddać Rosjanom pełną kontrolę nad śledztwem i to na kilka kluczowych godzin po katastrofie? Przecież wciąż szukano ciał najważniejszych ludzi w kraju. Wśród tysięcy części Tupolewa tkwiły również komputery, telefony, notatki należące do Prezydenta RP i natowskich generałów. Także te ściśle tajne. Co w nich było? Co znaleźli Rosjanie? Tego możemy się jedynie domyślać. Małą wskazówką może być jedynie fakt o którym 13 maja 2010 roku napisał Washington Times . Kilka godzin po katastrofie dowództwo NATO zadecydowało o natychmiastowej zmianie kodów do bezpiecznej komunikacji satelitarnej. Mimo tego niezrozumiałego „przywitania, polscy śledczy poprosili naszych dyplomatów o pomoc . Na miejscu potrzebowali przecież samochodów, pieniędzy, wsparcia organizacyjnego. Przecież wskoczyli do samolotów praktycznie tak jak stali. Informacja o katastrofie w Smoleńsku zaskoczyła ich tak samo jak wszystkich Polaków. Według tej samej relacji nasi dyplomaci odmówili im jakiejkolwiek pomocy Kiedy już dopuszczono Polaków do wraku widziałem, jak przedstawiciele polskiego państwa poruszali się po Smoleńsku samochodami rosyjskiego ministerstwa spraw nadzwyczajnych. Oczywiście nie sami a w asyście różnej maści oficerów. Rosjanie kontrolowali więc każde posuniecie naszych przedstawicieli. Nasi nie mogli zrobić niczego, co nie uszło by uwadze Rosjan. Każdy znaleziony przedmiot przez polskich śledczych na miejscu katastrofy nie trafiał w nasze ręce a w ręce przedstawicieli rosyjskich służb. Kilka razy doszło na tym tle do nerwowych spięć a nawet szarpaniny. Taka kontrola, przynajmniej w jednym przypadkach miała niezwykle istotne znaczenie.

Gość to, ze u ruskich jest balagan
i ze maja nas gdzies, jak i to,ze u naszych balagan nie gorszy, to znana sprawa, ale ma sie to nijak do zamachu Smiechu warte- kto by to przygotowywal i jak by utrafil akurat w ten moment, skoro Kaczynski zdecydowal w ostatniej chwili, kiedy leciec i w dodatku sie spoznil, - i przede wszytkim po jaka cholere mieliby zabijac prezydenta, ktory i tak w sondazach nie miał najmniejszej szansy na przyszla kadencje ( nie pamietacie ich?). Ze po katastrofie byl burdel - no byl - bo to normalne i w Rosji i w Polsce - ale co to ma do "zamachu?". A Jaroslaw nie uzna do konca zycia innej prawdy, niz sam proponuje i ten teatr smolenski bedzie trwal przez lata. Szkoda pamieci innych zmarłych. Wsrod nich byl nasz znajomy - nigdy nie slyszalam, zeby jego zona czy corki chandryczyły sie publicznie. Chodza na cmentarz ( nie przy fleszach) - to wszystko.

czytam sobie komentarze i sobie mysle.Dobrze sie stalo co sie stalo. To pewnie kara Boska,nalezalo sie.Bosek jest moim sasiadem i lubi trotyl.Klnie i ubliza jak prawdziwy polski katolik.Nie szanuje innych wyznan,orientacji.Ma swoja swoje iedyne i nie zastapione zdanie.Inne,odmienne jest obraza boga lub zimnego lecha,ktory uwlacza Wawelowi jako miejscu dostojenstwa powagi i honoru. Dosc ze musze sie wstydzic za bylego prezydenta to jeszcze teraz za jego watache okradajaca polskie spoleczenstwo.Zamiast upominac sie o miliony,upomnijcie sie o przekazanie ich na przedszkola,zlobki,stolowki szkolne. Ja wiem ze na to Pisuar nie stac.