Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wejsc w swiat ISLAMU

Ciekawi mnie Swiat Religia Islamu ,chcialbym poznac ten swiat blizej

Polecane posty

Gość Chce wejsc w swiat ISLAMU

Od jakiegos czasu bardzo ciekawi mnie,podoba mi sie swiat muzulmanski .Islam jako religia styl zycia,chcialbym bardziej poznac wejsc w nia,niestety nie wiem w jaki sposob ,potrzebuje kogos kto mnie w swiat ISalmu wprowadzi ,niestety nie mieszkam w Polsce w Niemczech ,moze jets tu ktos kto pomoze?

Gość 432432432
uwazają, że kobieta nie ma duszy... poł mojej rodziny kiedys mieszkało w Libii kazda religia to dno, ale islam to dno co sie oberwało

Gość w niemcech
w niemczech to tego jest akurat w brud !!! nie polecam

Gość Chcialabym wejsc w swiat Islam
a mnie ciekawi ta religia i chcialabym zeby ktos mnie w ta religie wprowadzil,niestety nikogo nie mam nie znam..:(

Gość 432432432
to kup sobie Koran i czytaj, jest tam nakaz bicia kobiet, jak ci to odpowiada...

Gość ja.cie.krece
Koran nie nakazuje bicia kobiet, tylko dopuszcza taką możliwość. To pewna różnica, czyż nie?

Gość 432432432
jest nakaz, kiedys kobieta jest nieposłuczna w Koranie pisze "bij ją"... :p tzn mąz ma ją bic. LOL tych ludzi się powinno zbombardowac, i potem co po nich zostanie, dobrze zaorac,, to jest rak

a Biblia nie nakazuje a POLSCY MEZCZYZYNI czesto bija swoje kobiety..

ciekawa jets ta religia ,taka spokojna tajemnicza,naprawde jestem bardzo jej ciekawa

Gość krolikow
Najgorsze co moze byc, mieszlkam w irlandii tu jest tego duzo,kazdy muzulmanin mnie podrywa

Gość ja.cie.krece
Kobieta musi być posłuszna mężczyźnie i może być zmuszona do tego biciem, jeśli inne środki okażą się niewystarczające. "Żony powinny być posłuszne, zachowywać tajemnice mężów swoich, gdyż pod ich straż niebo je oddało; mężowie doznający ich nieposłuszeństwa, mogą je karać, zostawić w osobnych lożach, a nawet bić je; uległość niewiast powinna dla nich być ochroną od złego z niemi obchodzenia się". (4:34). xxx Moim zdaniem nie ma tu mowy o żadnym nakazie.

Gość krolikow
Widac ze ty bylas w ciemie bita. Islam z wyboru tylko dla frajerek.

nie jestem frajerka... po prostu chcialabmy wejsc w ten inny swiat jakim jets Islam podoba mi sie,tylko nie mam nikogo kto by mnie w niego wprowadzil...a co polscy faceci nie bija swoich zon? sa tacy slodcy do nich.. MUZLUMANIE maja respect do swojej religi bardzo o czym nie mozan powiedziec o polskich facetach niewiadomo do jakiej religi naleza..

Gość nie rozumiem go..
Duzo polskich facetow bija swoje zony! czetso bardzo brutalnie!!

Gość z Arabem
z Arabem trzeba wiedziec jak postepowac :) czasami mozna spotkac dobrego araba,nadajacego sie na partnera

Gość 432432432
głupia jestes niczym but, ale chyba się nadajesz faktycznie do tego islamu... wyjdz za Araba i jedz do Afryki to cie sami wprowadzą

Gość wszedzie sa zli i dobrzy ludzi
MOzna spotkac POLAKOW zlodzieji ,mozna spotkac ARABOW Zlodzieji.. mozna spotkac Arabow niedobrych,mozna spotkac POLAKOW nie dobrych ,kryminalistow,mordercow...

nie wiem gdzie dobre araba poznac? niby miezskam za granica ,ale zbytnio z nimi nie mam kontaktu..

Gość arabski TAJEMNICZY Swiat
Dlczego POLACY zamiast trzymac sie razem wspolnie jak jedna rodzina ,tak jak inne narody ,zobaczcie tylko na arabow na obczyznie oni zawsze razem sie trzymaja NIE DADZA SWOJEMU COS ZLEGO ZROBIC NIKOMU !!! JEDEN ZA WSZYSTKICH WSZYSCY ZA JEDNEGO Dlaczego wsrod Polakow tak nie moze byc ?

Gość ARABSKI KLIMAT
Dlaczego Arab jest za arabem bo to sa tak zwani muzulmannscy bracia(moslim broeders)! A jezeli chodzi o WIARE to sa wstanie wszystko dla siebie zrobic,a my ,uwazam ze podchodzimy do siebie jako ludzie hmmm o ile tak jest bo jakby niepatrzac w PL sa duzo roznych i pomieszanych ludzi prawda? ,wesmy pod uwage naprzyklad slazakow ktorzy nie czuja sie Polakiem

Gość Arabscy mezczyzni
Arabowie maja zasade jak trzymasz z nim to nie da nikomu ,zeby ktos inny zrobil tobie krzywde ,sa bardzo rodzinni,traktuje cie jak czlonka rodziny,jesli jeste sz nim ,obojetnie z jakiego kraju pochodzisz tacy sa I TO JEST BARDZO POZYTYWNE W NICH sa bardzo rodzinni ,rodziine tradycje,w tej kwesti troche do nas podobni

Gość jak ich poznac???
gdzie poznac ,spotkac dobrego araba? po czym poznac?

czy jest tu takze jakas kobietka co czuje jak ja? tez by chciala wejsc w swiat arabski ?

Gość 432432432
jelsi to ty piszesz autorko, to gdzie twoja kultura? Myslisz, ze jako kobieta mozesz podniesc głos na mężczyznę?? Wczuwaj sie w swoja religię i badz uległa!:p W krajach isalmskich kobieta co podnosi głos na mezczyznę dostaje sroga karę... w takiej libii przynajmniej w latach 80- to facet mogł spokojnie kobiete zastrzelic np. za to, że go uderzyła. Kobiety tam były jak krowy traktowane, mozna je bylo zabic jak psa... Meżczyzni z nimi nawet nie jedli, jedli osobno mezczyzni, osobno kobiety. Tamte arabki słabo znały nawet arabski, miały mały zakres słów, bo z męzem nie rozmawiały nawet, tylko były uczone, że jak do nich przychodził, mają się rozbierac. Jak facet zechciał rozwodu, to powtarzał 3 razy jedno słowo, wtedy kobieta musiała się odwrócic, i isc przed siebie, jak stoi, nie mogła nic ze soba zabrac, ani dzieci, ani niczego poza tym co miała na sobie, wg tradycji nie mogła się nawet obejrzec na dom. Wiele Polek było na tyle głupia, że poslubiło Arabów, potem błagaly napotkanych rodaków, żeby je zabrac stamtąd, ale nikt nic nie mógł zrobic

skad ty te historyjki bierzesz..teraz mam 21 wiek:)

Gość 432432432
u nich się wszysko zmienia b powoli, zwłaszcza mentalnosc, sa mało wykształceni, zacofani, do niedawna tam mieszkali w jakichs jamach z ziemi, moja matka wyjechała tam budowac im domy, mieli klimę, to rozpalali w srodku ogniska... to są zwierzęta a nie ludzie, jak cie to fascycuje to idz do zoo, wyjdzie na to samo

Gość no to mnie nie dotyczy
a ja bym nie chciala. NIGDY.

tak fascynuje mnie to wrecz podnieca ;) ale nie mam zamiaru wyjezdzac do jego kraju skoro on tam nie mieszka tylko w Europie w tym sammy kraju co Ja..:) wiec tu mozna mieszkac ,jezeli chodzi juz o zwiazek

Przecize duzo arabow mieszka w Europie ,wiec o co ci chodzi? nie musze wyjezdzac ;)

Gość duzo jets ich w EU
to fakt bardzo duzo arabow mieszka w krajach europejskich w NIEMCZECH w Holandi w BElgi, we Francji i tutaj zyja i tutaj obowiazuja ich prawa ,jakie sa nadane w danym kraju :)