Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maziula1990

Piekne posladki - wyzwanie przed wakacjami

Polecane posty

Gość maziulka1990
Damy rade :) pierwsze dni są zawsze najgorsze. Ale jak już mięśnie się przyzwyczaja to potem idzie łatwiej:) 2 seria za mną i powiem wam ze mięśnie są fajnie napięte:) myślę ze będzie fajny efekt po zakończeniu wyzwania :)

Ktoś tu wczoraj pisał o zdjęciach lub pomiarach dla późniejszego porównania ... Otóż nie robiłam żadnych :P Jeśli coś się poprawi w wyglądzie, to na pewno to zauważę :P

Gość losiaaa
dzień 3 :D

Gość losiaaa
dzień piąty zaliczony. czworogłowy jak pracuje przy przysiadach, :P twarde uda :)

Gość gf65
podziwiam was. Ja robię przysiady ale tylko 30, góra 50 dziennie. Nienawidzę przysiadów, męczą mnie mimo, że mam dobrą kondycję, nie wiem czemu.

Gość hejhejkupseklej
witajcie dziewczyny !ja tez jakis czas temu zaczelam w koncu cwiczyc aby doprowadzic sie do porzadku :) jednak ze wzgledu na chore kolano nie bardzo moge robic przysiady wiec polece Wam nieco inne cwiczenia na posladki i nie tylko ,mozna wyrzeźbić cale ciało . Podaje linki do cwiczen tylko od razu uprzedzam ze nie jest to ani szybkie ani latwe ani tez przyjemne.Tu typowo na uda i posladki http://www.youtube.com/watch?v=RVt1j8NfFL8 a tutaj pilates http://www.youtube.com/watch?v=8HGHVS8AwuE Przyznam że pierwsze kilka dni po pilatesie są okropne,wszystko boli :) ale jesli ktoras z Was ma ochote to pocwiczyc to zapraszam,efekty sa dosc szybko zauwazalne

Gość Ivo_22
Dołączyłam do was 3 dni temu ale po pierwszej serii tak mnie bolały uda że następnego dnia byłam w stanie zrobić jedynie 15 przysiadów z okropnym bólem, a wchodzenie i schodzenie po schodach doprowadzało mnie do zgrzytania zębami, za to dziś powróciłam do ćwiczeń i oprócz tych planowych sieknęłam jeszcze parę innych i czuję się wyśmienicie więc podciągam rękawy i biorę się do roboty :)

Ivo Ja też później robię kilka innych :P Zaciekawiły mnie ćwiczenia z pierwszego linku, które wkleiła koleżanka nade mną. Chyba je spróbuję w wolnej chwili :)

ja ćwicze z mel b już miesiąc i efekty juz są, co najwazniejsze znacznie zniknał cellulit! ćwicze 6 razy w tygodniu

Gość hejhejkupseklej
pachnąca lawenda - ponoc te pierwsze cwiczenia minimalizuja cellulit ,podczas ich wykonywania trzeba caly czas mieć napięte pośladki i uda wtedy daje to jakis efekt,i trzeba pamiętać o wyprostowanych ramionach i pilnować tego bo ludzie w miare ćwiczenia nieświadomie je opuszczają coraz niżej,kiedyś robiłam brzuszki żeby wyrzezbic brzuch jednak wkoncu jakis madry trener uswiadomil mnie ze one tak naprawde za wiele nie dają,tylko niszczymy kregosłup ,dopiero jak doszłam do robienia około 700 dziennie widziałam jakiekolwiek efekty ,ale jesli mozna dzieki innym cwiczeniom zadbac o cale cialo to szkoda czasu na zwykle brzuszki

No właśnie, u mnie z brzuszkami ciężko bo mam problemy z kręgami szyjnymi i ogólnie kręgosłup do wymiany :O Te ćwiczenia z drugiego linku też odpadają, bo dużo tam ćwiczeń, których nie mogę robić. Ale ten pierwszy przetestuję :)

Gość maziulka
Widzę ze jesteście zawzięte i się nie poddajecie:) To swietnie:) Ćwiczymy sile woli i przy okazji pośladki:) Czy widzicie już jakieś efekty?? I jak z zakwasami? U mnie były małe zakwasy ale w tej chwili robię sobie przysiady w jednej serii bez problemu:) oby tak dalej pyzatym zauważyłam ze skora pośladków już jest bardziej napięta:) Pozdrawiam i nie poddawajcie się :)

Gość onaonanoaona
ja też sie przyłączam do Was dziewczyny :) w grupie zawsze raźniej ! Od dzisiaj zaczynam i oprócz tego bede jeszcze robic a6w :) hejhejkupseklej w takim razie jak brzuszki są nieskuteczne to jakie cwiczenia na brzuch polecasz?

Gość hejhejkupseklej
wg.najlepsze efekty daje właśnie A6W tylko te ćwiczenia sa mordęgą dla naszego kręgosłupa,robiłam ją kiedyś z mężem i już przy około 5-6 dniu widać efekty ,te ćwiczenia są dość ciężkie.dobrym sposobem na rzeźbe brzucha jest najzwyklejsze hula-hop ,jesli nauczysz się porzadnie krecic i zniesiesz potem zakwasy na brzuchu to zgubisz kilka dobrych cm w obwodzie,jesli brzuszki to niepełne z rękoma na szyi podczas których ciało jest napięte,nie ma tak zwanego czasu na odpoczynek . Pachnąca lawenda - ja mam 3 przepukliny międzykrążkowe na kręgosłupie jednak postanowiłam po konsultacji z lekarzem jednak zacząć się ruszac bo na dobrą sprawe zakazywano mi wszystkiego ,a ja siedząc cały czas na tylku nie odczuwałam żadnej ulgi,są tam ćwiczenia które wzmacniają mięśnie dolne miednicy odpowiedzialne za utrzymywanie w rydzach naszego kręgosłupa,te które są z zarzuceniem nóg za głowe z miejsca odpuściłam ,sama wiesz najlepiej co ci szkodzi,jeśli ćwiczysz powoli i dokładnie to nie narobisz sobie krzywdy ,bo wkonywane prawidłowo nie mają prawa stwarzać bólu,niestety tak jest z naszymi lekarzami ,że najlepiej by nas posadzili na wózku lub kazali lezec na wyrze i sie nie ruszac a potem sie dziwia ze mięśnie sa osłabione i nie trzymaja jak trzeba ,sami nie wiedzą co chca. Jesli chodzi o przysiady ,to dobrą alternatywą dla osób które nie wytrzymuja ich robienia bez podtrzymywania się są ciężarki w dłoniach takie leciutkie,wtedy nie wystawiamy rąk przed siebie tylko trzymamy w ugietych rękach przy ciele i podczas siadu wyrzucamy ręce do góry i na odwrót ,podczas wyprostu odginamy wzdłuż ud,pozwala to zachować wzgledna równowage a cwiczymy naraz również ręce,mogą to być chociażby buletki z wodą 250ml.

hejhejkupseklej No właśnie problem w tym, że odpada u mnie niemal wszystko, przy czym nadwerężam kręgi szyjne. One są kifotycznie ustawione, więc nie ryzykuję. Konsekwencje bywały bardzo nieprzyjemne.

Na jakieś większe efekty chyba trochę za wcześnie, ale sam fakt, że są zakwasy, świadczy że coś się dzieje :) No i skóra wydaje się być bardziej napięta na pośladkach i udach.

Gość taka_prawda
Ja już takie mam. Mój sposób: 1. Zdrowe odżywianie 2. Fitness 2-3 razy w tygodniu 3. Peeling z fusów kawy 4. Balsam antycellulitowy

Gość do taka prawda
Jak masz takie piękne posladki, to pokaz. Napisać to kazdy sobie moze.

Gość weronna
ja próbowałam kiedyś tego peelingu kawowego, ale pierwsza trauma przygotować ten specyfik, odkładać te fusy, a druga - umyć po "zabiegu" prysznic... odechciało mi się po kulku razach :S i wtedy stwierdziłam, że jednak spróbuję jakieś zabiegi na maszynie. Obecnie skończyłam jedną serię - VelaShape, nie wiem czy słyszałyście...bo ja wcześniej tego nie znałam :) a szkoda, bo efekty bez porównania niż po kawie...

Gość cherry pie
Pierwszy tydzień minął, jutro 100 przysiadów, jak narazie nie widzę efektów, zakwasy tylko pierwsze 2 dni, ale jedziemy dalej z tym koksem ;) dobrze że jest ten topik, bo bym się już zniechęciła, a tak dzięki Wam mi się chce :) Mam pytanko, jeśli ktoś wie, jak wyrzeźbić te górne mięśnie pośladków, chodzi mi o to miejsce między tą wypukłą częścią pośladków a dołem pleców, mam nadzieję że w miarę jasno to wytłumaczyłam. Mam dość wypukłą pupę, ale ta górna jej część jest płaska, przez co dół wygląda ciężko, jakbym miała niskie zawieszenie ;) Jeśli macie jakieś naprawdę skuteczne ćwiczenia na te mięśnie, to proszę napiszcie.

Gość Ivo_22
ja dziś mam odpoczynek (4dzień) od przysiadów ale za to poćwiczyłam sobie z Mel B, zrobiłam 1 dzień 6 Weidera i sieknęłam 11 km na rowerku i o dziwo chce mi się ćwiczyć :)

Gość maziula1990
Ja wam powiem ze przyzwyczaiłam się do cwiczen. i już nie sprawiają mi trudności. Dodatkowo robię sobie ćwiczenia mel b na mięśnie brzucha. Maaaasakra. Po pierwszym treningu nie umiałam się schylić. WYTRWALOSCI DZIEWCZYNY !!! DAMY RADE :)

Gość ikmnju
Ja mam dzisiaj dzień 13 - 130 przysiadów zrobiłam w 3 seriach. Zakwasy też miałam tylko pierwsze dni

Gość ankaaaaaaaaaa93
noto zescie mnie zmotywowaly:D