Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beatkka____34

brat nie umie się pozbierać po śmierci bratowej

Polecane posty

Gość Beatkka____34

Mój brat ma 38 lat, 5 lat temu zmarła jego żona mając 28 lat, bardzo młodo, bardzo niespodziewanie. Brat zawsze był bardzo ambitny, jest stomatologie, prace wykonywał z pasją, jest dobry w swoim zawodzie, ale boje się , że nie radzi sobie ze sobą, zaczął dużo palić, nadużywa alkoholu, spotyka się z przypadkowymi kobietami, które traktuje przedmiotowo, na tydz., na dwa tyg.. Nigdy taki nie był, jego żona była dla niego wszystkim, po pogrzebie powiedział mi tylko jedno o niej; nikogo już tak nie będę kochał i nikogo już nie chce tak kochać, to były ostatnie słowa jakie usłyszałam od niego na temat Gosi, później nigdy już nic o niej nie mówił. Sama nie wiem jak pomóc bratu ale się martwię, bardzo się martwię. Jak pomóc?

Gość biedny bardzo mu współczuję
Widocznie bardzo ją kochać i teraz cierpi. Ciężko pomóc, bądź przy nim, niech wie, że ma w Tobie oparcie, że może porozmawiać jak będzie chciał. Upłynie sporo czasu zanim przestanie go boleć jej śmierć. Nauczy się z tym żyć. Na razie wszystko w nim krzyczy stąd te kobiety i alkohol. Miota się ze swoimi uczuciami i chce jakoś zapomnieć. Porozmawiaj z nim. A rodzice? Nie mogą go wesprzeć?

Gość jfkdlsgghjk
hej, rok temu zmarł mój narzeczony. też mam takie myśli, że już kogoś nie pokocham itp. to przykre czytać, że ktoś tak się męczy już 5 lat, ja jeszcze mam nadzieją, że nie będę cierpieć tak długo też tylko mogę poradzić - bądź blisko, żeby nie czuł się samotny, rozmawiaj, ale nie puste frazesy bo to denerwuje tylko, może kiedyś kogoś pozna ale z takim podejściem to musi być przypadkowo, a nie swatanie; to denerwujące gdy tak cierpisz, a inni próbują Cie na siłę jak najszybciej wyswatać z kimkolwiek

Gość weweweerrr
taaa cierpi chodząc na kurvy ... chyba sie cieszy ze wreszcie moze ruchac ile wlezie bo zona nie zyje.

Gość jfkdlsgghjk
do weweweerrr nie masz pojęcia o czym piszesz, nie życzę Ci aby Cie coś takiego spotkało i poznania jakie ludźmi wtedy targają emocje

Gość Beatkka____34
wiem , że brat bierze leki na depresję. Kobiety w jego życiu są przypadkowe, a gdy się pytam np. czy kocha daną, mówi mi , że nie i nie chce. On nie jest złym człowiekiem, wiem , że nie powinien tak traktować kobiety. Gosia była bardzo fajną dziewczyną, błyskotliwa, mądra i śliczna. Brat miał za złe że go zostawiła ale to nie jest tak, nikt nie chce umierać, ona też nie chciała. Później brat przestał chodzić do kościoła, spakował jej rzeczy i przywiózł do mnie, abym zrobiła z tym co chce, po kilku miesiącach przyjechał po te rzeczy i pomagałam mu wkładać jej ubrania do jej szafy, biżuterie, kosmetyki. Wiem , że to bez sensu

zadaj mu jedno proste pytanie: czy jego Gosia chciała aby się potykał z przypadkowymi kobietami, pił i palił?

Gość Beatkka____34
brat nie jest jakims wariatem, ale zaczyna mnie to wszystko martwić, to już 5 lat

Gość jfkdlsgghjk
ja się zastanawiam nad pójściem na psychoterapię, może to jest dobry pomysł dla niego? sam chyba sobie nie poradzi

Gość pewnie nie dotrze do
ciebie prawda widziana z boku twój brat to kawał ścierwa , to ze zmarła jedna kobieta nie oznacza że inne przez nią mają być traktowane jak kurwy na jedną noc ! widzisz jaki jest problem przez twoją zmarłą bratanice , cierpi przez nią dużo różnych kobiet a twój święty brat na to pozwala mając głęboko w dupie uczucia innych , oczywiście my też mamy w dupie jego rozpacz , nie odbiega on zachowaniem od innych frajerów wbij sobie do głowy że to on stwarza dookoła problemy

Gość taka młoda??? wypadek?
a nie masz koleżanki albo znajomej by go zeswatac? A dzieci ma?

Gość Beatkka____34
przepraszam Cie ale skoro kobieta spi z nim na pierwszym spotkaniu to chyba sama też się nie szanuje, Boże nie traktuj tych kobiet jak dzieci które nie wiedzą , że jeśli facet chce się z nimi przespać na pierwszym spotkaniu to myślą że mu na nich zależy, kobiety też są zdolne do myślenia. Ja wiem że brat nie powinien się tak zachowywać i mówie mu to wprost, ale nie współczujcie tak tym kobietą bo idą z nim do łóżka z własnej woli

Gość gość
Beatka jesteś jeszcze? a jak zginęła twoja szwagierka?