Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

Znam 38 letniego prawiczka

Polecane posty

dapsz, może być socjalizm. wszystko dla ciebie wredna offermo :classic_cool: ­ uwaga, wklejam anegdotkę! ­ ­ Idzie facet przez las i nagle spostrzega na ziemi żabę. Nachyla się i słyszy: - Pocałuj mnie, a zmienię się w piękną, młodą kobietę i będę Ci wierna do końca życia! Facet podnosi żabę, wkłada do kieszeni i idzie dalej. Żaba znowu swoje: - No pocałuj mnie, zamienię się w piękną młodą kobietę i będę Ci wierna do końca życia! Facet wyciąga żabę z kieszeni i mówi: - Słuchaj, jest taki etap w życiu mężczyzny, w którym bardziej rajcuje go gadająca żaba. ­ :P

Przed Ii wojną światową, to u nas w Niemczech było gigantyczne bezrobocie. Tym samym powstało mnóstwo budynków rodzinnych. Dlatego że bezrobotnym się nudziło, więc zaczęli się budować, sami robili ciegły, piasek mieli za darmo, wapno też, ogólnie dom się budowało za darmo, jedzenie mieli swoje, bo każdy kawałem ziemi miał. Urzędnik nie wpierdzielał się że ktoś z rzeki bierze piasek, kamienie czy z pola wapno. Dziś aby wybudować dom, to potrzeba kredytu na 30 lat. Kto dziś ma swoją żywność? Tak jak mówi Offerma, ludziom z dobrobytu w dupach się poprzewracało, ten kto nie umie przeskoczyć górnej poprzeczki, to nazywają go patologią, wieśniakiem, robolem, czy innym określeniem. Ale gdyby nie robol, wieśniak to oni gówno by miei, zdychali by jak murzyny w Afryce.

"i raczej nie jest to anegdota." ­ to jest anegdota, tylko że fantasy :P ­ no właśnie wiem, że o tobie. ­ a przecież 40 lat to tzw. późny wiek podbojowy :D

Argen- Kiedyś wystarczył projekt budynku, kosztowało to chyba 5 marek, co było bardzo małą kwotą. Jak by komuś powiedzieć że bezrobotni budowali dom, to by nie uwierzył. Ogólnie kiedyś słowo "bezrobotny" to było trochę nieprawdziwym określeniem, bo kiedyś szło zarobić na wszystkim i to na legalu. Ludzie chodowali króliki i sprzedawali skórki,kobiety szyły w domu, byli ludzie co skupowali od ludzi stare ubrania, owoce z ogrodów itp. Byli ludzie co ostrzyli noże, tacy co wozili wegiel, wtedy nie trzeba było żadnych pozwoleń, uprawnień itp. A dziś masz traktor, chciał byś zarobić parę groszy za wożenie węgla, to biurokracja i opłaty takie, że się nie opłaca. Doszliśmy do takiego systemu, gdzie nic się nie opłaca.

!offerma- A ty nadal chcesz aby potomek żołnierza Wechramchtu, który strzelał do polaków, był Polakiem :D Jakiegoś UBka żydowskiego też uważasz za polaka?

po prostu żaba- A co lepsze, onanizm czy seks? poważnie pytam.

Gość zapytaj mamy moze
ci pomoze w mece bo widac strasznie cie cisnie.

G.A.K berobocie, to było raczej w wajmarze, a nie tuż przed II wojną. coś Ci się raczej pomyliło.

W 1918 roku Niemcy przegrali wojnę, co zapocżątkowało wielki kryzys Niemiecki i bezrobocie, dobił ich kryzys światowy w 1929 roku, dopiero w 1933 roku Hitler dochodzi do władzy i wyciąga Niemcy z kryzysu, tworzy światowa potęgę. Ale czasy 1918 -1933 to u nas były czasami wielkiej biedy dopiero jak Hitler doszedł do władzy, to rozpoczeły się pracy interwencyjne i bezrobocie malało.

"Ale czasy 1918 -1933 to u nas były czasami wielkiej biedy" x jak czytam gościa który niemcy to zna co najwyżej z pracy "gastarbeitera" a pisze o nich "u nas" bo miał "dziadka w wehrmachcie" to tak mi się śmiać chce że szok :D ot ma takie chłopak dziecinne marzenie - być niemcem :D

Gość taki jeden facet 28
ja też na emeryturę nie liczę od państwa. Szkoda tylko ,że muszę płacić składki na kogoś innego ..to jawne złodziejstwo. Ja osobiście jestem za pomysłami JKM ..podatki tylko na wojsko , policję ,infrastrukturę drogową (bo tu nie mam pomysłu jak sprywatyzować drogi),sądownictwo

50 lat temu to było 50 lat temu... a teraz jest teraz, dziecku można zapewnić więcej, znacznie więcej. Ogólnie są znacznie większe możliwości, wiec dlaczego z nich nie korzystać? A co to są niby za wymogi nie do spełnienia? Jak ktoś umie i chce pracować to nie będzie miał z ich spełnieniem problemów, a jak ktoś jest wygodny to dzieci nie powinien mieć.

no zwlaszcza to twoj problem jak siedzisz na utrzymaniu rodziny majac prawie 30 lat na karku:D

Gość no skoro cie nie chcą
inni jakoś nie narzekają i radzą sobie doskonale, ciekawe dlaczego...

Gość auto po prostu
Wielu ludzi pracuje za grosze x wielu ludzi ma łeb na karku i się dorabia.

"inni jakoś nie narzekają i radzą sobie doskonale" x ja pierdolę, jaki to ciężki los być takim zjebem. skoro tak sobie "doskonale" radzą ci "inni" to gdzie oni są i skąd się bierze niż demograficzny i opinia którą tu za "polityką" przytoczyłem: "Polki nie chcą mieć dzieci. Jak informuje najnowsza "Polityka", głównymi winowajcami tej sytuacji są mężczyźni, którzy według kobiet nie spełniają ich oczekiwań." x wy jak byście raz w życiu pomyśleli to jakieś nieodwracalne uszkodzenia mózgu by to wam wywołało zapewne, dlatego nie próbujecie.

Gość no skoro cie nie chcą
ja na pewno nie podzielam tej opinii, poza tym sondaż nie wykazuje 100 % tylko 50 pare głupolku 🌻

Ej nie pozwalaj sobie ! Musisz się zgadzać z Panem Offermą, gdyż w przeciwnym przypadku (jak to jest i osobą "inteligentną) zostaniesz zmieszana z błotem wyzwana od komuchów, dewiantów i innych dziwactw z jego świata :D:D:D:D:D:D:D

opinii o niżu demograficznym czy wręcz jak niektórzy mówią KATASTROFIE demograficznej też "nie podzielasz"? :D przypominam że przyrost naturalny w polsce jest jednym z najniższych na świecie. w tym artykule napisali że dzietność wynosi 1,34 dziecka na jedną kobietę a było już nawet 1,2. aby zapewnić zastępowalność pokoleń (czyli żeby społeczeństwo nie wymierało) konieczne jest coś między 2,1 a 2,2. a może tej opinii też "nie podzielasz"? bo moja droga to co tam napisali nie było jakąś tam "opinią" którą można "podzielać" albo nie tylko wynikiem badań. tak odpowiadały pytane kobiety.

no ale nie wszystkie tak źle sie wypowiedziało :p a jeśli chodzi o niż to lepiej iść w jakość niż ilość moim zdaniem. Lepiej dla całej rodziny a przede wszystkim dla tych dzieci.