Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olik_zg

POmóżcie problemy z zatrzymaniem wody

Polecane posty

Witam, mam 27 lat i zastanawiam się czy powinnam pójść do endokrynologa. Od jakiegoś czasu czuję się gorzej, jestem non stop zmęczona, mam nawet wrażenie, że budze się rano bardziej zmęczona niż się kładę, bardzo często boli mnie głowa, dodatkowo bardzo doskwierają mi obrzęki nóg. Jestem generalnie dość szczupłą osobą a moje nogi są nieproporcjonalne do reszty ciała, ciągle są opuchnięte, jakby zatrzymała mi się woda w organiźmie, mam straszny cellulit wodny. Moje miesiączki stały się niereguralne. Co robić? Już mam dość tego wszystkiego. Jeśli chodzi o nogi wykluczone zostało podłoże kardiologiczne, chirurgiczne, wyniki moczu też wyszły dobrze...

Gość lekarz pierwszego kontaktu...
Poczytaj o odkwaszaniu organizmu. Twoje problemy wynikają z nieprawidłowej diety.

Gość dabdabadabum
Badałaś kiedyś jakieś hormony?Może po prostu źle się odżywiasz stąd ten cellulit.

no własnie nigdy nie miałam badanego poziomu hormonów, wydaje mi się, że odżywiam się zdrowo, co prawda może i niereguralnie, taka praca ale staram się żeby było dobrze,

Gość RudeWwa
Jak miesiączki nieregularne, to na bank hormony. I tu na odwrót - dobre pigułki powinny pomóc, albo jeszcze lepiej Nuvaring bo lepiej reguluje i wątroby nie obciąża. Jak zaczęłam go stosować to w 2 tygodnie schudłam 2,5 kg - woda zeszła:) A poza tym standardowo polecam aqua femin, dużo pokrzywy i zielonej herbaty - min. 1,5 litra dziennie.

zieloną herbatę to akurat litrami pijam, na to wyglada, że muszę się wybrać do ginekologa