Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęściaraXXXL

5 tydzień ciąży czy ktoś dołączy

Polecane posty

Gość szczęściaraXXXL

tydzień temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny, wg kalkulatora ciązowego dziś jest piąty tydzień, czy ktoś dołączy?

Gratulacje!!!!!! Ja jeszcze czekam zeby sie potwierdzilo bo druga kreseczka slabo widoczna tylko :(

Gość iza309
slaba ale jest wiec gratulacje

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
reses wrzuć tu zdjęcie, to ocenimy ;)

dzieki za dodanie nadzieji :) ale jakos dziwne to dla mnie bo mam suuuuper dlugie cykle miedzy 50-60 dni i tak juz od roku mam :( wstyd sie przyznac ale nie mam pojecia jak zalaczyc zdjecie? podpowiecie?

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Nie martw się, wrzuć tu zdjęcie, ocenimy ;).

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Sorki źle Cię zrozumiałam :D. http://www.voila.pl/ - wejdź tu i dodaj zdjęcie z dysku :)

Gość rozalika
I po co Wam te dzieci? Za chwile bezrobocie sięgnie 53% tak jak W Hiszpanii. Trzeba być skończonym kretynem żeby się na dziecko decydować

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
reses - faktycznie jest druga kreska :), tym bardziej że to 3 testy potwierdzają :). Po cichutku Ci gratuluję, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości idź na betę :). Długo się starałaś?

staramy sie od maja zeszlego roku, w lipcu bylam w takiej samej sytuacji i tak samo testy mi wychodzily ale sie nie udalo. NIe wiem czy mialo to cos wspolnego ze lecialam samolotem bo podobno nie powinno sie na poczatku latac. Wtedy robialm bete i wyszlo mi ze byl to 4 tydzien. W tym samym czasie zaczely sie problemy z moimi cykla ze sie z wydluzyly z 30 dni do 50-60. chodzilam do lekarza ale wszystkie badania wychodzily dobrze no i w koncu skierowal mnie do kliniki gdzie doklandiej badaja co jest nie tak i pomaga zajsc w ciaze. no i wlansie mam u nich wizyte pierwasz 2 maja. A w tym wszystkim najgorsze jest to ze za tydzien w srode mamy leciec na krotki urlop ... i znowu tez przeklety samolot :( sorki ze sie rozpisalam ale nie mam z kim pogadac, swojemu M tez nic nie mowilam jeszcze. A u ciebie jak wyglada sytuacja? Tez sie starasz o malenstwo czy juz masz?

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Kochana... Pierwsze co zrób sobie test krwi - betę a później po 48 godzinach aby upewnić się że ciąża rozwija się prawidłowo. I faktycznie z tym samolotem nieciekawie... A da się to wycofać? Czy już raczej nie? Dobrze że 2 maja masz wizytę to wszystkiego się dowiesz :). A czemu tak nagle wydłużyły się cykle u Ciebie? Nikt nie jest w stanie na to odpowiedzieć? A co do mnie to ja jestem na końcówce ciąży, starałam się 9 cykli. Termin porodu mam na 22 maja :).

Gość szczęściaraXXXL
reses ciąża jak nic, gratuluje ja miałam podobnego koloru około terminu @ teraz jak robie to już wychodzi gruba jak kontrolna, my staraliśmy się kilka miesięcy i wreszcie się udało, a powiem ci że robiłam podobne testy paskowe i uważam że są bardzo dobre

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
szczęściaraXXXL - Tobie również gratuluję :)

Gość szczęściaraXXXL
ja na razie nikomu się nie przyznałam nawet mężowi nie powiedziałm, chcę jeszcze poczekać i mieć pewność że ciąża się utrzyma

Gość szczęściaraXXXL
fsjfsjkfnlsdknfkls pozazdrościć też bym już chciała być na tym etapie, a będzie córa czy syn?

Gość szczęściaraXXXL
termin mi wypada w połowie grudnia czyli na święta byłby dzidziuś

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
SzczęściaraXXXL właśnie powinnaś o tym mężowi powiedzieć od razu a nie czekać ;) :). Ja jak zrobiłam test i zobaczyłam II kreski to wybiegłam od razu z wc z tym testem do męża :D. Płakaliśmy oboje ze szczęścia. Piękne chwile to były, aczkolwiek wiadomo - jak każdy, boi się czy utrzyma się ciąża, ale na szczęście do tej pory jest ok. Nie masz co czekać a zrobić mężowi niespodziankę. Ja prawdopodobnie będę mieć dziewczynkę :). I nie ukrywam że jest mi już strasznie ciężko, i to głównie przez to że krzyże nie dają mi normalnie funkcjonować + opuchnięte stopy :o.

No wlasnie to jest najwiekszy problem tu gdzie mieszkam, ze lekarza nie chca robicci badac bo ty chcesz, musze poszukac czy prywatnie gdzies moge zrobic. Jutro zadzownie do lekarza i zobacze co powie. Wczasy za pozno zeby anulowac, tez mysllam zeby sprawdzic czy mozna jeszcze imie na rezerwacji zmienic chociaz do bardzo krotki czas do wyloty. A moze wcale nie jstem w ciazy i tylko niepotrzebnie sie martwie. najgorsze jest to ze dokladnie za miesiac znowu mamy wyjazd i znowu ten przeklety samolot :( chyba jakas pechowa jestem :) Co do cykli to nie wiadomo, robili mi testy na hormony itd i wszystko wychodzilo dobrze. .. choc raz mi lekarz powiedzial ze moze sie po prostu starzeje juz a mam 28 lat w tym roku dopiero :) Jak ja ci zazdroszcze!!!! juz za chwilke zobaczysz swoje malenstwo!!! Wiesz co bedziesz miala czy chce niespodzianke?

Szczesciara - gratulacje!!!!!!!! jak tez wlansie tak jak ty wole ise upewnic czy faktycznie jestem w ciazy zanim powiem mezowi :) ale nie mam wyjscia i chyba jutro mu powiem. napisalas ze mialas taki kolor przed @ no wlasnie w tym problem bo ja niby okres mam dostac dopiero ok 8 maja (wspomnialam wczesniej ze mam suuuper dlugie cykle) fsjfsk.. tez mi sie marzy coreczka :) macie juz imie wybrane?

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Reses. Powiem tak, u mnie póki co ginka obstawia dziewczynkę tak na 80-90% (bo szczerze nie ma najnowszej aparatury usg), mimo wszystko i tak już z mężem nastawiliśmy się na dziołszkę :). Choć rozważamy również to że będzie niespodzianka na porodówce, nigdy nic nie wiadomo. A Ty pewnie że masz zadzwonić, umów się na pierwszą lepszą wizytę, i też zapytaj o latanie samolotem. Z tego co mi wiadomo to podobno nie ma przeciwwskazań do latania, jedynie w ostatnich tygodniach ciąży jest zakaz.

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Jeśli urodzę dziewczynkę to damy na imię Zuzia - mąż bardzo uparł się na to imię ;). Nie myślcie że damy to imię bo jest "na topie", po prostu bardzo nam się podoba. A jeśli byłby chłopak to Szymon :). Tak prawdę mówiąc nie ma teraz ładnych imion, tak przynajmniej mi się wydaje...

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Ok dziewczyny, idę spać. Odezwę się jutro i mam nadzieję że Wy też :) :P. Dobranoc :) 🌼

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Dzień doberek :)

Gość szczęściaraXXXL
roses myśle że nie musisz obawiać się przelotów samolotem, koleżanka latała w ciąży z Polski do Anglii przez pół ciąży i nic się nie działo, jak ciąza jest zdrowa to raczej nie ma przeciwskazań, uważaj bardziej żebyś na urlopie nie złapała jakieś bakteri w jedzeniu itp jeżeli chodzi o niespodzianke dla męża to chcę jeszcze poczekać, kiedyś zrobiłam test w termin okresu wyszedł poz a potem dostałam@ i było ogromnie przykro więc chcę tego zaoszczędzić po raz kolejny w razie czego wezme sama wszystko na klate, a znając mojego męża mógby się wygadać dalej a ja jeszcze nie chce żeby inni wiedzieli za wcześnie, najpierw musze mieć pewność że wszystko będzie dobrze z ciążą no gratuluje ci córci, zresztaą kto wie może będzie u was niespodzianka, ten ostatni miesiąć jest najtrudniejszy bo brzuch duży i ciężko ale urodzisz akurat na lato, będziesz pięknie spacerować z dzidziusiem po słoneczku super

Hej dziewczyny! Wlasnie siedze w przychodni i czekam na lekarza. Mam nadzieję że bede troche spokojniejsza jak wyjde. Powiedzialam mojemu m dzis rano i wiem ze sie cieszy ale tez wlasnie mysli ze znowu ren glupi lot choc mowi ze trzeba myslec pozytywnie. Juz wiem ze nici z jezdzeniem na quadach i plywaniem z delfinkami:)

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
hej dziewczyny, ja na kafe bywam z doskoku, a głównie udzielam się na innym forum z dala od pomarańczy, obraźliwych tekstów. Zaproszę Was na www.babiniec.myforum.pl - zarejestrujcie się tam, ja do Was się odezwę - tylko dobrze by było gdybyście pod tym samym nickiem się zarejestrowały to będę wiedziała kim jesteście - to forum jest zamknięte, są osoby które już urodziły dzidziusia, bądź oczekują dzidziusia, bądź starają się :). Wspieramy się nawzajem, czekam dziewczyny!!!

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
przejdźcie tam - warto. czekam buziole :*

Gość szczęściaraXXXL
reses jak po wizycie? jakieś dodatkowe informacje? co zalecił lekarz czy coś idział? ja w sumie byłam u ginki około terminu okresu ale badanie nie było związane z wykryciem ciąży, to jeszcze nic kompletnie nie było można poznać

Gość pieguski21
Hej. Mogę się dołączyć? Ja niestety jeszcze nie jestem w ciąży, ale staramy się od dobrych kilku miesięcy. Hmm niby teraz mogę być, ale nie chcę już sobie na siłę wmawiać tych objawów, bo nie chcę znowu się zawieść...