Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminkakakosajsoddas

Od ktorego roku zycia przestaliscie swoim dzieciom zakladac czapki wiosna?

Polecane posty

j.w U mnie ladna pogoda. Schowalam juz kurtke zimowa i zimowe buty corki.Chddzi juz w adidasach lub trampkach i wiosennej kurtce. I niezzakladam juz jej czapki.jEDYNIE TAKA Z DASZKIEM ale to nie zawsze. MOJA MA 4 LATA.jak jest u was?

Gość kkkkkkaaataanka
jeszcze jeden taki temat i zwatpie w boga:P

a

Gość zonaKraka
Od pierwszych miesięcy... urodził się w marcu i jak było dość ciepło, to już na wiosnę nie zakładałam, w końcu w gondoli leżał. W lecie nie wystawiałam go na słońce więc też bez czapki. Od tej pory tylko osłona przed słońcem w lecie- możliwie cieniutka i żadnych zakrytych uszu, i przy temp. poniżej 8-5 st, chyba że wcześniej było mocny i zimny wiatr. Nie rozumiem tej manii czapeczkowej, w tym roku jak już dwulatka puściłam bez czapki to pierwszego dnia już było na ulicy: "a jemu bez czapeczki nie zimno?". Inna sprawa, że dziecko uchachane stwierdziło "zimno!"

Gość majerankowa
to ty nie wiesz ze czake sie przez okragly rok zaklada?? :P u mnie i wczoraj i dzisiaj ponad 20 stopni i dzieci nadal w czapach i kurtkach, wczoraj nawet widzialam czapke z pomponem :)

Gość a zapytałaś się
roczna córka chodzi w wiosennej, lekkie bawełnianej syn 4 letni w czapce z daszkiem z wystającymi nausznikami, od 2 urodzin co chwila choruje na uszy i zatoki, lekarze każą zakładać mu czapkę przy wietrznej pogodzie

Gość szukam wozka
jezuuu dziewczyny litosci!!! moj ma 1,4 roku i chodzi bez czapki! od czego ma ta czapka go chronic? to nie noworodek ze trzeba uwazac na uszka. Slonce swieci a ja mam mu czpke zakladac??

Gość moja ma dwa lata
i już od kilku dni śmiga bez czapki.

Gość ndjnvd
moje bliznieta maja 2 lata i ostatnie dni chodza bez czapki. dzis mielismy dlugi spacer przy 15st bez czapek i w cienkich kurtkach. 4 latek z czapka na wiosne to chyba przegiecie. co innego cos na ochrone przed sloncem np. kapelusz,czapka z daszkiem

Gość a zapytałaś się
ja mieszkam na wygwizdowie, jak jest 10 stopni i wieje wiatr to autentycznie zimno mi bez apaszki i w głowę przed domem (ciag bliźniaków) wieje jak przed Novotelem w Wawie (kto był to wie) nie wyobrażam sobie nie założyć chocby cienkiej czapki siedzącej w wózku rocznej córce a 4 latek w czapce z daszkiem to taki dziwny widok??? rozejrzyjcie się po okolicy ile jest chłopaków w czapkach. wkładają je chocby po to żeby się lansować i fajnie wyglądać, daszek chroni też przed oślepiającym słońcem a jak lampa czasami świeci niemiłosiernie to co robicie?? wkładacie okulary słoneczne. to czemu czapka z daszkiem u 4 latka was tak dziwi?? wszędzie widze mamuśki z okularach i ich dzieciaki mrużące oczy bez czapek chroniących przed tym słońcem, sobie dobrze robicie ale dziaciakom to moze byc wszystko jedno prawda?? jeszcze mi powiecie że wasze roczniaki i 4 latki tez okulary słoneczne wkładają?

Gość 5msc bez czapi w taką
pogodę? :D Czekamy z niecierpliwością na temat "Mój 5miesięczniak ma zapalenie ucha. Co polecicie?" :o:o 🖐️

Gość Zielona zebra
moja ma pół roku i już nie zakladam...skoro ciepło 20 stopni i wiatru nie ma....

Gość minimalna8
czapka nie jest potrzebna. Bez niej dziecko się hartuje już wiosną i mniej choruje na jesień/zimę.

Gość moze przyszla mama
ja od roku, wcześniej uszka są bardzo, bardzo wrażliwe na każdy podmuch wiatru. Do I r.ż. kształtuje się ucho środkowe, więc bardzo ryzykowne jest zdejmowanie mniejszym dzieciakom czapek przy takiej pogodzie jak teraz. Co innego oczywiście jakieś upały itd

Gość szukam wozka
sluchajcie ale nie mowilmy o jakichs eksremalnych wiatrzyskach, wiec nie wiem po co to wypracowanie. O czapce z daszkiem chroniacej od slonca tez nie jest temat. Ale jest 20 stopni, slonce grzeje, a dzieciaki biegaja w czapkach wiazanych pod szyjka:) co do okularow moj ma 1,5 roku i chetnie zaklada:)

Gość szukam wozka
dodam, ze synek ani razu nie byl chory:)

Gdy byla pogoda wiosenna nie zakladalam nigdy czapeczki,i mowie tu o temp wiosennej,a nie zimowej w wiosną:) Jestem za hartowaniem dzieci, i jednak na moje wyszlo :D

Gość minimalna8
jak jest upał to bez czapek przeciwsłonecznych nie puszczam z domu :D

Gość szukam wozka
dokladnie - mowimy o wiosennej temperaturze a nie o wiatrzyskach i upalach:)

Gość a zapytałaś się
ja juz wypróbowałam chodzenie bez czapki u syna bo stwierdziłam że go przegrzewam, łaził bez czapki jak tylko zaczynało byc ciepło po czym zapadał nagminnie na zapalanie uszów do lata teraz jak nosi bawełnianą jednowarstwową czapeczkę na uszy jakoś nie choruje (mówie o wczesnej wiosnie i sytuacji kiedy w dzień jest 10-14 stopni ale w nocy potrafi być nawet przymrozek) wiec albo mój syn jest jakims ewenementem medycznym albo akurat u mnie teza że czapka chroni przed zapaleniem ucha się sprawdza