Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brooklea

Zaczynamy Starania o Dzidzie zaraz Po Tabletach zapraszam do Wypowiedzi

Polecane posty

Gość sita1
marryjuana- ale fajnie, oczywiście trzymamy kciuki :D Ja pamiętam jak ja zrobiłam test w pierwszej ciąży to już miałam 2 bardzo czerwone kreski :) między innymi dlatego, że odwlekałam z testem.

Gość sita1
Brooklea , no u nas będzie na odwrót , bo ja do 15 tygodnia na pewno będę mogła coś robić... ale później łóżko mnie czeka... chyba , że moja szyjka nie wystawi mnie :P zresztą wszystko się okaże. :)

Gość brooklea
zobaczymy jak to wszystko bedzie :)

Gość sita1
właśnie tak, poza tym na początek musimy się postarać o "zaciążenie" a później się zastanawiać, zresztą wszystko jest do przyjęcia i do przeżycia :) powiem Ci, że ostatnio tak mi się nie chce brać tych tabletek... biorę je o której sobie chce... ale wyrabiam się do tych 12 godzin... :) choć często nie pamiętam o nich... znudziły już mi się :D

Gość marryjuana
33 dzień cyklu,sprawdze jeszcze jutro rano testem,może będzie wyraźniejszy.Poza tym ciągle towarzyszy mi skąpe plamienie,nie cały czas,ale poleci coś od czasu do czasu.No i zero objawów,może tylko większe parcie na mocz.Oby to było to :).

Gość marryjuana
Sita, a w którym dniu cyklu wyszły Ci dwie grube krechy?

Gość sita1
Ojjj kochana...w którym dniu cyklu... jakoś w 8 tc wyszły mi dwie grube krechy, bo dokładnie wtedy robiłam, w 9tc już byłam u lekarza który potwierdził ciążę.. ma to swoje plusy bo od razu zobaczyłam bijące serduszko :)

Gość marryjuana
A tc liczysz od daty ostatniej miesiączki, którą wtedy miałaś?

Gość sita1
Tak, od ostatniej miesiączki był to 8 tc... byłam u ginekologa tydzień po zrobieniu testu :) i dowiedziałam się,że to 9tc... więc wszystko się zgadzało..późno zrobiłam test, bo nie mogłam uwierzyć, że to ciąża.. sądziłam,że to jest zachwianie miesiączki... miałam wtedy nieregularne. :)

My zaszlismy w ciaze od razu po odstawieniu tabletek.Tabletki zapobiegaja zaplodnieniu,to,ze trzeba odczekac iles tam po odstawieniu bo jeszcze substancje z nich sa w organizmie to pierwsze slysze,nam nic takiego lekarz nie mowil.To,że w ogranizmie kobiety sa,moze w niektorych przypadkach sie sprawdza i dlatego trudniej zajsc w ciaze i nie udaje sie za pierwszym razem.Poza tym plodnosc kobiety po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych bardzo wzrasta.Takze to,ze dzieci poczete tak szybko po odstawieniu rodza sie z jakimis wadami to takze mit.Czasem na zdrowie dziecka nie ma sie wplywu.Ja mam dzis zdrowego synka.

Gość marryjuana
Cześć dziewczyny! U nas test wyszedł pozytywnie, ale wczoraj rano dostałam krwawienia, z tym, że nie towarzyszył temu żaden ból. Wstałam rano, usiadłam na toalecie, wylało się ze mnie trochę krwi, a później w ciągu dnia tylko trochę plamiłam i plamię do tej pory. Tak czy inaczej pojechałam z mężem wieczorem do szpitala. Wynik bety mam 33, co wskazywałoby na wcześniutką ciążę. Na usg nic jeszcze nie widać, poza tym, że spore endometrium. Pozostaje mi teraz zrobić kolejną betę w czwartek i zobaczymy, czy spadła, czy wręcz przeciwnie. Trzymajcie kciuki :).

Gość sita1
Trzymamy kciuki, na to wychodzi że to bardzo świeżutka ciąża... a według Ciebie kiedy mogło dojść do owulacji?:)

Gość marryjuana
Na pewno nie w terminie, bo jeszcze 14dc robiłam test owulacyjny i nie było nawet słabej drugiej kreski, a w poprzednich miesiącach mocny pozytyw wychodził mi już w 11/12 dc, więc podejrzewam, że to było w okolicach 17dc, zresztą tylko wtedy zaobserwowałam płodny śluz i działaliśmy z mężem. Choć w tym miesiącu totalnie nie nastawiałam się na starania, byłam wtedy chora i miałam masę pracy, więc kochaliśmy się niewiele razy. I chyba właśnie w 17dc się wstrzeliliśmy. Oby jeszcze tylko ta beta przyrosła i będzie super :).

Gość sita1
Na pewno przyrośnie nic się nie martw :):* wszystko będzie dobrze :)

Gość brooklea
Super trzymam kciuki zeby sie udalo :) i tego ci najmocniej zycze :) a ja mam do was dziewczyny pytanie jak macie dni plodne to jakie macie sluz ? bo u mnie sie chyba wszystko poprzestawilo :(

Gość brooklea
bo zawsze u mnie bylo tak ze zaraz po okresie mialam sluche dni jak ja to nazywam tak ze 3 dni a pozniej sluz gesty i bialy prawie do samego konca tz do nastepnego okresu , w tym miesiacu caly czas bylo slucho nawet kochac sie nie dalo niewiem czym tobylo spowodowane bo bylo strasznie slucho , a teraz od 3 dni mam tak mokro ze leci jak woda wstalam dzis rano to spodnie od pizamy mokre w kroku ;/ kochalismy sie w sobote akurat wypadal 14 dzien cyklu wiec myslalam ze dzien plodny a tu chyba raczej nie ... nigdy nie mialam tak mokro w zadnym cyklu ja teraz

Gość brooklea
no chyba ze tak wlasnie teraz bede przechodzila Dni plodne .... ze bedzie tak bardzo mokro :( a jest to ogromny dyskomfort .... juz sama sie zgubilam :( a ty sita jak masz ?

Gość sita1
Brooklea niektóre cykle takie są, nie masz się czym przejmować.. i musisz obserwować swój cykl... jak i śluz. Czytałaś tą stronę co Ci wysłałam? Ja nie jestem dobrą obserwatorką i też się zaczynam przejmować trochę tym, że nie będę wiedziała kiedy nawet mam dni płodne... może cykl Ci się wydłużył? I teraz będziesz miała owulacje jakoś na dniach ? musisz poczytać na internecie... a może kup testy owulacyjne? i problem z głowy ?

Gość sita1
Brooklea ja przy tabletkach mam sucho, sucho , sucho... zawsze przed kochaniem się musimy używać płynu nawilżającego , bo inaczej nie da rady. Chyba, że dobrze się nakręcę to nie jest to potrzebne :P Czasem pojawi mi się jakiś śluz... ale nie ma go jakoś w dużych ilościach...

Gość brooklea
poczytalam i ten link od ciebie i tu i uwdzie i duzo odpowiedzi jest ze wlasnie sluz wodnisty i nie widoczny to dzien PLODNY :D no wlasnie tez mnie to martwi ze nie umiem tego rozpoznawac nawet pytalam lekarza ale cos tam pogadal itp i malo z tego zrozumialam ale mowie nie bede pytac drugi raz bo pomyli '' boze jaka debilka '' :D testy owulacyjne nie wchodza w gre narazie bo moj mezulek czym mniej widzi tym jest mnie denerwujacy ze swoijimi obawami itp . :)

Gość sita1
No to Brooklea działaj działaj :D hehe,może się uda :):) bądźmy dobrej myśli. A rozmawiacie coś na ten temat ?:P czy wcale?

Gość brooklea
wczoraj zaczelam cos tam nabakiwac bo pokiwal glowa zaczol sie smiac i zmienil temat mysle ze jemu jest tak poprostu latwiej :) woli nie myslec co bedzie :) dzisiaj jutro to nici ze staran bo maz w delegacje pojechal ;/ wiec zostaje mi liczyc ze w sobote sie udalo :)

Gość sita1
Hehe, to nie jest tak źle :) Ja z moim też muszę pogadać :D bo jeszcze 10 tabletek mi zostało... no i 7 dni przerwy :P ciekawe co mi powie mądrego... :D swoją drogą trochę boję się, że znów powie mi że za miesiąc :D ( powiedział, że max do sierpnia ) a tu jeszcze lipca nie ma... no nic, będę mu truć d*pkę. :):D

Gość brooklea
ahh Ci faceci wieczne nie zdecydowanie :) to juz malo Ci zostalo , ja sie tak zastanwiam za ktorym razem tym razem nam sie uda ... za pierwszym mysle ze niema co nawet sie ludzic :)

Gość sita1
Oj Brooklea , a może i uda się za pierwszym razem :* nigdy nic nie wiadomo.. Ja ostatnio też sobie myślę jak to by było jakby się udało za pierwszym razem, ale za chwile schodzę na ziemię :D i powiem Ci, że na dzień dzisiejszy jakbym dowiedziała się że jestem w ciąży... to bym się bała, a sama nie wiem czemu. Na myśl o ciąży przechodzi mnie strach.. taki nie wiadomo dlaczego, taki nieuzasadniony. Też tak masz? :) Czy tylko ja jestem taka dziwna.....

Gość brooklea
hehe ja mam identycznie Dzis chce a jutro juz Nie a za 5minut znow bardzo chce , tym ostatnim razem jak zobaczylam dwie kreski bo bylam w szoku bo na to wcale nie liczylam :D i nawet sie poplakalam do dzis niewiem czy ze szczescia czy ze strachu hahaha ale to chyba kazda tak ma ... :D

Gość sita1
No właśnie ja też tak mam i nie wiem czy to jest normalna sprawa. :) W tamtej ciąży najbardziej podobało mi się jak mój Tż cieszył się, głaskał brzuszek...martwił się o mnie.. to było takie cudowne :P choć czasem byłam dla Niego taka niedobra :P ohhh te hormony :) a on był taki dobry... Ale już teraz będę grzeczna :D

Gość brooklea
ja uwazam ze to normlane kazdy z nas boi sie tego co nowe i nie znane przy drugim dziecko pewnie jest inaczej bo juz cos tam sie wie , a tu nie wiemy nic kompletnie :) wiec to jest ten strach ze moze pozniej ale jak bedziemy tak odkladac to zastanie nas 30-stka :D lub co gorsza 40- stka a ja niechce zeby dziecko mi na starosc wypomnialo ze ma stara matke :) w kraju w ktorym mieszkac rodzic dziecko w wieku 40lat normlane a i duzo nawet pozniej a wlasnie co pozniej jak dziecko ma 15 lat ? 20 ? a ty masz 50 i wiecej ja bym czula ze zrobilam krzywde dziecku to nawet wspolnego jezyka nie idzie zlapac , inny poglad na swiat itp. :) a ja chciala bym byc przyjaciolka mojego przyszlego dziecka

Gość sita1
Ja też bym chciała być przyjaciółką dla mojego dziecka, tak jak moja mama dla mnie... urodziła mnie w wieku 20 lat i świetnie się z Nią dogaduje... i mogę zwierzyć jej się ze wszystkiego i wiem, że nie wyda mnie , tylko najpierw muszę przypomnieć jej , że "tylko my dwie wiemy o tym " :D . hehe :) Już nie mogę się doczekać tych starań... i kiedy zobaczę 2 kreski:)