Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanajuzpoprostuu

Znacie sie na tarczycy? Pomożcie!

Polecane posty

Gość amamanndaaa foxxxxx
ja przez rok bralam anty. odtsaiwlam 3 miesiace temu. przed braniem anty wazylam 56 kg.przytlam 10kg. i ani kg mi nie zeszlo. waga utrzymuje sie. a kiedys jeszcze przed ciaza tez przytlam ok.10kg przy braniu anty a potem szybko schudlam. a jakie masz dokladnie objawy?

Gość Anikar
Uczucie zimna, huśtawki nastrojów, stany depresyjne, tycie, ciągle zmęczenie, senność, włosy bardziej mi wypadają i zszarzały, mam częstą chrypke bez powodu, skóra mi sie zrobiła bardziej sucha i jakiś czas temu plytki paznokci u rak zaczęły mi odchodzić tak do połowy ale na szczęście to wróciło do normy (czytałam że to ma związek z tarczyca i nazywa się to onyholiza czy jakoś tak),a i jeszcze jedno(ajle nie wiem czy to ma związek z tarczyca) mimo że nie jestem w ciąży i nie karmię piersią od trzech lat, pojawilo sie mi w piersiach mleko, nie jakoś dużo ale jest. A u Ciebie jakie objawy?

Gość amamanndaaa foxxxxx
ff

Gość amamanndaaa foxxxxx
to samo co ty oprocz tych paznokci,i mleka. tez mam chrypke ale bardzo duzo pale.

Gość mleko w piersiach, gdy nie jes
teście matkami karmiacymi pojawia się przy zbyt wysokim poziomie prolaktyny, a to często towarzyszy niedoczynności tarczycy dlatego jak najbardziej udajcie się do endokrynologa macie rozchwiane hormony z tego co piszecie

Gość amamanndaaa foxxxxx
ja zauwazylam ze jest zaschniete .takie cos jak siara. takie bialo -zolte zachniete w piersi.

Gość do mleko w piersiach
ale pierdoły piszesz ! jaka niedoczynność i jakie mleko walnij się matole w łeb ! mleko w piersiach to hiperprolaktynemia jak już albo gruczolak przysadki - wtedy też jest tsh podwyższone ale ponad normę i to grubo jak i prolaktyna. niedoczynność tarczycy nie daje objawów mlekotoku i w ogole nie wiąże się tego z prolaktyną bo jest wytwarzana przez przysadkę mózgową a nie tarczyce,że tacy debile nie mają bana na internet ... Ty autorko natomiast masz typowe objawy niedoczynności. NAwet jak tsh masz w normie to hormony tarczycy mogą juz nie być.

Gość pamxkjedc
Dokładnie, te normy są przestarzałe. Dla kobiet w wieku rozrodczym tsh nie powinno przekraczać 1-2. U mnie ceny :ft3, ft4 = 25 zł anty TPO i TFG = 40 zł Pisząc " o niebo lepiej się czuję " miałam na myśli lepszy nastrój, zmniejszenie huśtawki emocjonalnej, pozbycie się napadów dusznosci, walenia serca itd itp . Ja mam dawkę 75. Ty masz najniższą więc możesz jeszcze słabo odczuwać działanie

Gość amamanndaaa foxxxxx
ja mam 2.140 wiec zawyzone czyli mialabym niedocynnosc tarczycy? olalam sprawe po zobaczylam wynik 2,140 a nroma( 0,3-4,3) i jeuz nie poszlam z wynikiem do lekarza.

Gość jpajal
amamanndaaa foxxxxx Powinnaś jeszcze sobie zrobić tsh 3 i tsh4 . Wtedy będzie wiadomo, czy wszystko jest w porządku.

Gość jpajal
ponowne tsh, ft3 i ft4 zrobić

Gość rozalcia
Miałam takie same obiawy,zrobiono mi biopsie okazało się.że to rak.wcale tym nie przeiełam się.Bo po usunięciu wynik wyszedł dobry.Więc głowa do góry.