Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karlaKata

odmówiłam dziecko bycia chrzestną

Polecane posty

Gość karlaKata

bo ksiadz nie chce dać mi zaświadczenia a to dlatego ze zyje z facetem bez slubu i musiałam odmówić dziecku jak to ksiadz powiedzial:lepiej zeby dziecko nie miało takiej chrzestnej a ja nie kradne, nie piję, jestem dobrym czlowiekiem

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No i? Żalisz się, czy chwalisz?

Gość karlaKata
a moglam go skłamc, ale nie bylam szczera i mi to nie poplacilo

Gość karlaKata
zale sie chcialam byc

Gość Miss Kłacze
a ja odmówiłam księdzu koperty, bo jego rozmach w zaspokajaniu swoich zachcianech materialnych i podwójna moralnośc ( jak masz kasę to o ciebie zabiega, jak nie masz już jest oficjalny) mnie nie odpowiada :)

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Jak Ci pomóc?

Gość no i czego się spodziewałaś?
Głupio powiedział, fakt, tak nie powinien mówić, zwłaszcza ksiądz, ale że Ci zaświadczenia nie dał, to się nie dziw. Takie zasady.

Gość ;lkjhgol
ksiedza bys oszukala ale nie Boga. Chcrzest i sakramenty to nie zabawa. A czesto to wyglada na zabawe w Chrzestna :o ludzie, chrzest to cos wiecej niz trzymanie dziecka w kosciele i prezenty. \masz to dziecko prowadzic do Boga w wierze katolickiej.A jak Ty bys go prowadzila?

Gość karlaKata
normlnie zdziwisz się ale jestem wierząca, i to bliżej żyje z Bogiem niż inni pseudo. Mi tez przeszkadza ze nie mam ślubu, ale partner iles lat juz czeka na uniewzanienie poprzedniego sakrametu. Nie chce sie chwalić, ale jestem dobrym i poukladanym czlowiekiem, mam prace, wykształcenie, zasady, dom itp. Jesli zabrakloby rodziców napewno dobrze bym wychowała dziecko

Gość karlaKata
no tak ale papier bym dostała bez wzgledu na to czy praktukuję i zyje z Bogiem , wazne tylko abym nie maila zobowiazań, byla panną bez dziecja, ale nie wazne jaką Ciekawe jak się na to zapatruje Pan Bóg, czy On by mi odmówił

Gość jasne - nie kradne nie pije
i ogólnie jest ok. Tylko dlaczego świat sie stacza ?

Gość karlaKata
przykro mi ale przyjmuje to co powiedzial ksiądz, nie moge to nie, zrozumię a w Boga nie przestanę wierzyć papa

Gość egrgerg
Boga by nie oszukała? A Bóg przejmuje się tymi bzdetami wymyślonymi przez KK?? KK w wiarą i uniwersalnymi zasadami moralnymi ma tyle wspólnego co Urząd Miar, warzywniak czy inna instytucja. (Szczerze mówiąc jeśli Bóg istnieje, to na cuchnący zgnilizną moralną, zakłamany i żądny władzy KK po postu sra z góry. Dlatego ten Watykan ledwie się trzyma, nie licząc kasy zgromadzonej na kontach ale to już diabelska sprawa.) Karla, a ty się nie martw. Z byciem matką chrzestną wiążą się same problemy. Prędzej czy później rodzicom dziecka zaczyna się wydawać że mogą oczekiwać prezentów itd (jako rodzic to piszę a nie chrzestna). A, gdyby ten ksiądz był umysłowo sprawny i miał trochę empatii, to zaproponowałby ci że możesz zostać świadkiem chrztu bo i takie coś jest.

Trzeba było mu kasę dać. Jakąś dobrą kopertę, to byś miała zaświadczenie. Proste! Na tym polega kościół katolicki, księża i te całe cuda z sakramentami.

A po Ci bycie chrzestną? To jakiś przedpotopowy wynalazek, a rozbija się to wszystko o kupowanie dziecku drogich prezentów i zaspokajanie jego zachcianek.

Gość loma
Poproszono mnie o bycie chrzestną u kuzynki. Ma trzeciego partnera ze Sląska, w domu syf, codziennie sączą tanie wina i wysprzedają majątek. A temu chrześniakowi życzę jak najlepiej, ale przebywa w tej patologii i ja nie mam na niego żadnego wpływu.