Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chrzestna z pyt.

jestem chrzestną, czy na komunię wystarczy, że dam 500 złoty?

Polecane posty

Gość dfdfdfdffg
masz racje bo z tego co widze to dorosli gadają przy dzieciach glownie o tym kto ile zarabia, komu sie powodzi w zyciu a kto jest nieudacznikiem i nie ma pracy, o dobrach materialnych i dzieci to slyszą od malego, wiec nie ma sie potem co dziwic ze dzieci są tacy metarialistyczni

Gość Jakie to żałosne!
W ubiegłym roku byłam na komunii u córki naszych przyciół.Daliśmy w kopecie 500 zł mimo, że żadne z nas nie jest chrzestnym.Byli tacy goście którzy dali znacznie więcej a jakie prezenty że można było dostać oczopląsu.Jedni dziadkowie kupili laptop, drudzy tablet i dali 1000zł.Byłam w szoku gdy to zobaczyłam.Przyjecie niczym wesele,w lokalu 58 osób.W przyszłym roku idzie do komunii nasz córeczka.Z pewnością nie dorównam tym bogaczom ale postaram się żeby moje dziecko bylomslicznie ubrane,żeby również bylo elegancko:D

Gość eryducja 34
500 zł to za mało. Chrzestna powinna dac min. 1000 zł. A normalnie 1500 plus jakiś prezent - medalik. A jeżeli 1000 to tablet, rower albo aparat fotograficzny czy laptop.

smieszna sprawa z tymi chrzestnymi i komunia, w przyszlym roku moj chrzesniak ma komunie i tez juz mi sie slabo robi jak pomysle ile bede musiala mu dac. szkoda ze sie w ogole zgodzilam na bycie chrzestna, teraz wymaga sie ode mnie bog wie czego szczegolnie ze mieszkam za granica wiec pewnie bogata jestem:/ glupio sie przyznac ale nie darze mojego chrzesniaka sympatia bo to rozpuszczony bachor nie potrafiacy sie zajac samym soba przez 5 minut:/ mna moi chrzestni sie zbyt nie przejmowali a ja musze sie zachwycac moim chrzesniaczkiem..

Kelie nie musisz się zachwycać i nie musisz dawać więcej z tego powodu, że mieszkasz za granicą, daj ile uważasz. Ja dam te 500, tyle odłożyłam i chcę to zatrzymać i więcej na pewno nie dam.

Gość marcysia 12
Ja jestem mamą ,,komunistki'' i moje dziecko wcale nie myśli o prezentach. Jest szczęśliwa ,że będzie miała gości i tort,którego sama dla niej upiekę. Przecież w tym dniu nie są ważne prezenty...

Moim zdaniem 500 zł. to bardzo dużo dla takiego dziecka Kelle.nie przejmuj się tym.Co to się teraz porobilo,że w dzisiejszych czasach pieniadz jest najważniejszy.A gdzie uczucie, miłość do blizniego, to niestotne jest?

Gość stala cena
moja corka miala komunie 9 lat temu.Bardzo chciala komputer (wiadomo jak to dzieciak) nas nie bylo stac jej kupic bo wczesniej rok musielismy wywalic spora kase na jej operacje (wzielismy kredyt)I jak zapraszalismy gosci i sie pytali co chce dostac to mowila ze jej wszystko jedno ale ona tak bardzo marzy o komputerze.Nie powiem goscie sie szarpneli :D Chrzestna 500 dala a chrzestny 400 i w sumie goscie tez dawali najmniej bylo 300 w kopercie.Kupilam malej upragniony komputer i na nowe meble do pokoju starczylo. Ja jak bylam na komuni u chrzesniaka (dzis on ma 21 lat) dalam 500 on z biednej rodziny a chcial tak rower gorski wiec mu go kupilam.Dla chrzesnicy moj maz kupil zloty lancuszek a jej matka go sprzedala bo nie miala kasy na zycie. Kiedys dawalam az do pszesady bo wiadomo zeby nic nie gadali a dzis no coz daje tyle co inni i musze przyznac ze czesto po minach widac jak ja ich zawiodlam :D:D

Gość stala cena
przesady mialo byc sory za bledy ale ja stara i slepa :D

Gość mama dziewczynek juz po
Moje córeczki sa juz po miałam dwie komunie rok po roku druga w ubiegłym roku .Nikomu niczego nie narzucalismy jakie maja byc prezenty a co do kasy to nawet mnie nie cieszyło ze dziewczynki dostane wole juz jakąs pamiatke . Obie dziewczynki dostały od jednych dziadków laptopy od drugich po 300 zł od chcrzestnych telefony w cenie jakies 500 zł były tez aparaty cyfrowe złoto za 1000 zl bo sama kupowałam taka sume dał im wujek własnie no to , rowery encyklopedie , biblie i inne ksązki . Co do kasy to zebrały po 3, 5 tysiaca co przeznaczylismy na telewizor do ich pokoju a takze basen trampoline i inne rzeczy które dziewczynki chciały . Sami z mezem mamy razem 7 chrzesniaków czesc jest juz po komunii i wszystcy dostali od nas po rowno 1000 zł .

Marcysia gratuluje dziecka;) Za moich czasow czlowiek sie cieszyl jak dostal cokolwiek, a jak komputer to juz w ogole radosc. Jestem pewna ze zostane obgadana wzdluz i wszerz nawet jak dam te 500 zl (co dla mnie jest naprawde duza suma mimo ze zarabiam dobrze ale po prostu szanuje pieniadze bo nigdy ich duzo nie mialam). A no i jeszcze srednio mi sie usmiecha bycie na takim przyjeciu komunijnym, tak wiem, jestem zla ale moj chrzesniak to naprawde dziwne dziecko ;(

Gość marcysia 12
Do komunii miesiąc ,a my wcale nie rozmawiamy o prezentach. Nie wiem może ja źle wychowuje dziecko...

a nie jest tak ze w tym roku komunii nie ma bo od przyszlego roku pojda 9latki?

Gość uyrtur
Nie pojmuję tego zwyczaju dawania pieniędzy na komunię. To dziecko przygotowuje się do sakramentu czy do kasy, której i tak nie będzie potrafiło sensownie wydać? Ja dostałam na komunię (kiedy to było...?) łącznie może ze 200 zł - i co? Żyję - to dziecko też da radę. Lepiej kup mu coś - jakieś książki, rower, cokolwiek.

Gość Fanka Cristiano Ronaldo
W dupach Wam się poprzewracało:)Chrześni nie są od tego żeby kasę dawać.