Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana totalnie ja

Jestem mama i wcale sie nie ciesze

Polecane posty

a jesli sprobuje wyjechac na weekend? Mysle o tym i wiem, ze maz zajmie sie corka dobrze. warto sprobowac czy lepiej nie?

Gość totalnie bezsensowny temat
;olikujyhtgr - AUTORKO TO MĄDRZE NAPISANE! PRZECZTAJ TRZY RAZY!!! Fajna kobieta musi być

Gość to ty kasiu?
kasia waśniewska, to ty?

Gość przed moją wielką wojną
Spróbuj, jeśli masz tylko nastroje depresyjne, to może po prostu potrzebny ci taki oddech, oderwanie się od rutyny, a może po prostu fizyczny wypoczynek - wyśpisz się :D Jeśli jednak zauważysz w trakcie wyjazdu znaczne wahania nastroju, wzmożony niepokój, poczucie winy, to proszę, nie zwlekaj z wizytą u lekarza "od duszy", to naprawdę może być depresja, ale można z nią wygrać:)

Uff..to chociaż to dobre;) Dziewczyno, głowa do góry, powiedz mężowi, że musisz naładować baterie, że teraz ty a potem on, może wziąć taki weekend-off;) Ale to nie jest normalne, że masz takie odczucia, aż takie.. Zwłaszcza, że mąż Ci pomaga, masz te chwile oderwania od rodziny, bo pracujesz zawodowo. No szczerze, idź do psychologa. Dla siebie, dla małej i dla waszego związku. Urodziłaś małego człowieka. Dziewczyno, już się nie możesz wycofać. Ona tak bardzo Cię kocha, pokochaj ją.

eh... ja nie rozwazam porzucenie dziecka, bo gdyby tak bylo to by mnie tu nie bylo. Ja czuje sie strasznie odpowiedzialna, az za bardzo. Jak bylam z corka w domu to nawet do lazienki bez niej nie chodzilam, bo tak sie o nia balam, ze cos sie stanie, ze bede winna. Myslicie ze ten pomysl z wyjazdem jest dobry? Pojechalabym sobie w piatek i wrocila w niedziele. Bardzo tego potrzebuje. Tej samotnosci.

Gość to ty kasiu?
jedź, jak córka będzie miała opiekę to ok

bedzie miala, bo ma przeciez tate, ale ja sie zastanawiam czy to normalne. Maz sie nie sprzeciwi, ale czy tak postepuje matka? Odpoczywa od dziecka? To sie troche kloci z idea macierzynstwa

Gość przed moją wielką wojną
Idealne macierzyństwo istnieje tylko w reklamach. Masz prawo do zmęczenia, do złości, do wątpliwości - to normalne. I do spadków nastroju też masz prawo, tylko staraj się je kontrolować. I po raz kolejny powtarzam, nie wstydź się szukać rady u psychologa.

na razie nie mysle o psychologu. Raz juz przeszlam zalamanie nerwowe, ale mialam wtedy 19 lat i bylam pod opieka psychiatry, nie w szpitalu, ale mialam leki antydepresyjne i diagnoze depresja reaktywna. Polepszylo mi sie po lekch, ale 6 lat pozniej znow mialam chwile zalamania i zaczelam pic bo do lekarza nie chcialam pojsc, do dzis nie wiem dlaczego, chyba dlatego, ze bylam sama bez wsparcia. Zaluje bardzo, bo wtedy zrobilam wiele glupot. Ale dzis to nie to samo co wtedy, nie te same uczucia. Czuje zupelnie co innego takze nie wiem czy to jest z soba powiazane.

Matki!!! Opanujcie się. Wsze dziecko potrzebuje dużo uwagi i miłości. Nie wiem jaka depresja? Tęsknicie za życiem towarzyskim? za imprezami itp To zwyczajne myślenie o sobie torchę to samolubne. Musicie myśleć o rodzinie o wartościach. Kobieta, która ma dziecko, męża nie może sobie pozwolić na wyrobienie opini. Moje drogie trzeba było zastanowić przed rodzeniem dziecka czy na pewno chcecie tego?

Gość Bhnjmk,l
Mialam identycznie! Jak mały miał 6 mies wrocilam do pracy . Reszta tez IDENTYCZNIE i tez chciałam męża tyyyylko dla siebie i wolnego weekendu! Dzięki Bogu przeszlo koło 9 miesiąca jak mały przestał w nocy jeść i zaczął normalnie spać. I ja się wysypialam i wracając z pracy nagle zaczęłam tęsknić za ta buzka kochana. Teraz ma 2 lata i planuje kolejne. Tobie proponuje albo przeczekać albo iść do lekarza koniecznie. Jak tylko przyuwaze takie objawy u siebie przy 2 dziecku to od razu do lekarza lecę.

moja corka przesypia noce bez problemu. Zasypia o 19, o 23 ja karmie i spi do 5.30-6 czyli jak ja wstaje.

Gość ULLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAA
ODDAJ CORKE W LEPSZE RECE SKORO TY NIE CZUJESZ SIE NA SILACH TO INNA RODZINA CHETNIE JA WYCHOWA

Gość ULLLLLLLLLLLLAAAAAAAAAA
tez sie z mezem kochalismy i tez sie szalalo i to na maxa ale przychodzi czas ze trzeba sie obudzic i dziecko wychowac twoje planowane przeciez,to cie tym bardziej nie rozumie fakt 7 miesieczne dziecko same sie nie zabawi i najbardziej to sie lubi nosic i marudzic ,ale za chwile bedzie wstawala do chodzenia a potem minie jeszcze troche i ci powie mama kocham cie i co dalej bedziesz chciala sama czas spedzac,czy z tym kochanym urwiskiem co ci dal tak popalic do tej pory,jestem mama malego 2 letniego urwisa i tez mam ochote czasem odplynac ale nie bo jestem mama i z tego sie ciesze,bo niektorym wcale nie jest dane cieszyc sie ciaza a co dopiero dzieckiem!wiecej milosci ci zycze !