Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaggna...

Jakie pytania na pierwszej wizycie u ginekologa w ciąży?

Polecane posty

Gość jaggna...

w ogóle od czego zacząć? np prawdopodobnie jestem w ciązy, swiadcza o tym mdłosci, brak okresu itp? do tego pojawila sie grzybica pochwy. sorki ale poraz pierwszy jestem w ciazy i chcialabym byc jakos przygotowana

Dziwny topik - jakie pytania? Pytasz o to, co Cię interesuje, co chcesz wiedziec. Czy mamy Ci powiedzieć, co chcesz wiedzieć? A test ciążowy sobei robiłaś?

Gość jaggna...
nie robilam bo raczej jest pewne ze to ciaza. ok 2 miesiac, typowe objawy mdlosci, zawroty glowy. myslalam, ze ktos cos podpowie i dzieki temu cos mnie jeszcze oświeci, najdzie

Gość taka sobie żoneczka
to zrób test, a kiedy miałaś ostatnią @

Gość zefirrek
Nie rozumiem czemu testu nie zr0obiłaś. To powinna być pierwsza rzecz, którą robisz po kilku tygodniach nie występowania okresu. Same mdłości i zawroty wcale nie muszą o ciąży świadczyć.Dopiero test, czy badanie z krwi lub badanie usg może potwierdzić ciążę. Tak że najpierw to zrób test i wtedy wybierz się do ginekologa.

Gość cóż
Zrób test hcg. Ja zrobiłam, mój gin wpisał wynik do mojej karty. Pytania do neobusagina hm.. Chyba pytałam kiedy pojawić się następnym razem, co mam robić kiedy nie daj miałabym krwotok lub bóle brzucha, czy brać jakies witaminy- chyba tyle

Gość zefirrek
I wtedy jak zrobisz test, wiadomo, co mówic ginekologowi. Wyjdzie pozytywny, to idziesz i mowisz, że jesteś najprawdopodobniej w ciąży, bo pozytywny test i spóźniający się okres, a jak test wyjdzie negatywny, to mówisz, że nie masz okresu, a test negatywny, niech sprawdzi, co jest.

Gość jaggna...
kurcze a ja za chwile mam wizyte u ginekologa bo dostalam grzybicy pochwy i juz za pozno na test ciazowy :/

Gość jajuzniewiem
dziwna jestes... dlaczego za pozno na test ciazowy? grzybica nie wyklucza zrobienia testu. Ja mozna wogole po mdlosciach i braku okresu byc pewnym ze ciaza? najpierw robi sie test. pojdziesz do lekarza i co powiesz? spoznia mi sie okres, jestem pewna ze to ciaza, ale testu nie robilam. Brzmi to komicznie..

Gość cóż
idz szybko do apteki czy drogerii, kup test dobry test płytkowy, jesli to już drugi miesiąc ciąży to nie musi być poranny mocz do zrobienia testu - przyjmniej mi tak wychodziło. a jeśli gin ma dobry aparat usg to bedzie widac dzidziusia - również u mnie po raz pierwszy zobaczyłam 9tygodniowego fasolka :)

Gość jaggna...
cóz--> ale ty zrobilas wkoncu test przed wizyta wtedy? a ja jestem po wizycie i tak tu mnie nastraszylyscie, a wszystko jest ok, nie trzeba bylo wcale sie tlumaczyc czy robilam test czy nie, ginekolog po prostu zrobil usg i jest malenstwo na ponad 1 cm z bijącym serduszkiem :) czy was tez bolal brzuch po badaniu usg?