Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zyciulka1986

W oczekiwaniu na decyzję kredytową - kredyt hipoteczny!

Polecane posty

Gość wspólczuje Ci / Wam
pytanie do "studętka" - co studiujesz?

Gdyby baba miała wąsy to by była dziadkiem. To ja mam do 40 roku życia wynajmować mieszkanie, albo kisić się z rodzicami? Tak to teraz wygląda, nic na to nie poradzę. W tym kraju wszystko drożeje, a pensje nie rosną, oszczędzać jest coraz trudniej, a wszystkiego w życiu też nie zaplanujesz. Ciekawe co byś zrobił jakby się okazało, że Twoja dziewczyna jest teraz w ciąży, pewnie zaraz napiszesz, że się zabezpieczacie, ale pokaż mi metodę, która gwarantuje 100% skuteczności.

Gość wspólczuje Ci / Wam
Maka - zależy za ile gdzie i jak, jak jesteś dobrą osobą co wynajmuje to możesz nawet wynajmować 20, 30 % taniej niż ceny na rynku. Pare sztuczek na drogę. Wynajmuje kawalerkę, za 800zł nie za 900 nie chciąłem pisać 800 bo zaraz by nie obrzucali. wszędzie blisko w mieście, no ale dalej przy oglądaniu mieszkania chciał 1000zł ze wszystkim, żalił się że wcześniej mu nie płacili nabijali rachunku, imprezowali. Ja wynajmuje płace mu zamiast 10go, zawsze 1wsze i kasa do ręki. Nigdy nie spóźniony, nie imprezuje, zużywam mało. jest tak zadowolony, że po 3 miesiącach powiedziałem mu, że muszę zejść na 800zł i czy się zgadza i kasę będzie miał dalej regularnie i dalej będzie zadowlolny. Jak przemyślał ile stracił na tamtych lokatorach to się zgodził. te mieszkanie szukałem dłuuugo, i nie rzucałem się na 1 lepsze...

Gość wspólczuje Ci / Wam
100% skuteczności gwarantuje sex w prezerwatywie przerywany. taki stosuje, fakt nie jest to najprzyjemniejsza metoda, ale cóż takie - jak wspomniałaś - czasy mamy. ps: czasem jest też sex analny w gumce, wtedy można się spuścić do końca nie zajdzie w ciąże nawet jak pęknie gumka. nikłe szanse nawet jak bez gumki przy analu. chyba z 1% czy coś

Gość popieram!!
Mój drogi, jak chcesz wiedzieć to te "dzieci" mają teraz 8, 16, 17, 18 i 21 lat, a działo się to 2 lata temu - policz sobie więc, czy nie mogła iść do pracy bo miała w domu malutkie dziecko. Jest jeszcze brat 23 letni który teraz utrzymuje wszystko bo ja powiedziałam dość i się wyprowadziłam. Mamusia moja ma lat 42 i NIGDY W ŻYCIU NIE PRACOWAŁA. To z jej powodu poszłam do zawodówki ze średnią 4.6 po gimnazjum - po zawodówce była praca, po liceum problemy. Masz coś jeszcze do powiedzenia na temat mojej sytuacji?

Gość wspólczuje Ci / Wam
ale ja z Tobą nie piszę.

Gość phiphaphi
Oczywiście, że kredyt to lepsze roziwązanie niż wynajem. Urządzone tak jak się chce, a tak to tzreba pytac właściciela czy można pomalować, przemeblować, wywiercić itd. Rata kredytu to w większości to samo co wynajem.

Gość phiphaphi
do wspólczuje ci - dość ubogi ten seks???

Gość popieram!!
współczuje - napisałeś że cały czas myślałam że pójdzie z małym dzieckiem do pracy. Do kogo to było jeśli nie do mnie?!

Gość wspólczuje Ci / Wam
sex jak sex, uprawiłem już różne formy nawet bez gumki do końca, bo brała tabletki. ale po tym jak odwiedziłem kafe, to nie ufam już kobitom. btw, moja kobieta jak dojdzie to już ma gdzieś czy się spuscze jej w pipie czy poza nią.

Gość wspólczuje Ci / Wam
popieram - to było do MAKA bo napisała " Caly czas myslalam ze rodzina powinna sie razem dorabiac domu i reszty " dlatego jej odpisałem że nie wiedziałem jeszcze małego bobaska pracującego.

Gość popieram!!
ok, ok.

Gość zyciulka1986
Słuchaj każdy żyje wg swoich zasad ja jednak wolę kredyt...no widzisz my też sporo odkladamy bo kredytu nie bierzzemy na 100% tylko na 80 i potrzebujemy na urządzenie ok 80 tys też nam to z nieba nie spadło. Będziemy mieć własne mieszkanie gdy pojawi się dziecko to idealnie...nie musimy kombinowac gumka srumka.

Gość phiphaphi
dokładnie!:)

Gość zyciulka1986
A poza tym bardzo współczuję twojej lasce skoro utozsamiasz ją z ogólem...z laskami z kafe...

Gość zyciulka1986
Które. Łapią na ciążę....

Gość Stanisław Bąba, koniec i trąba
do współczuję No i pewnie jesteś takim typowym polakesem, co wszystko tylko na krzywy ryj. Ludzie się składają na kogoś, bo ma imieniny - Ty nie słyszysz. Impreza, to pewnie pijesz na krzywy ryj i tak 10 lat. I w końcu w wieku 35 lat kupisz wymarzone m2 bez kredytu - zgorzkniała i licząca każdy grosz. Ludzie, miejcie swoją godność...

Gość wspólczuje Ci / Wam
twoja koleżanka robiła przerywany bez gumki. nie ma szans na to, to tzw urban legend. no ale nie o tym. Poza tym, nawet jak będzie dziecko, teraz to do 3, 4 lat zamieszka w kawalerce razem. no tak jak piszesz kredyt jak chcecie to bierzcie. ale ja znam wiele par. na początku ohhhh ahhhh uuuu ale fajnie kredyt mieszkanko ale jak po 5 latach zaczeły się naprawy remonty i perspektywa jeszcze 20, 25 lat takiego spłacania 900zł, czy 1000 samego kredytu to zaczeły się kłótnie i rozwody. w pewnym momencie euforia z posiadania swoje 45m2 wygasa i zaczyna się rozpacz. Czemu tak drogo czemu to czemu tamto. na pewno MAM SWOJE WADY W MOIM SYSTEMIE MYŚLOWYM, ale wiem że mogę jutro spakować rzeczy i wyjechac do innego miasta / kraju jak mi tu pracodawca powie, musimy zmniejszyć Panu pensje bo KRYZYS HHYHYHYHY. Wole na prawdę się przemęczyć do tego 31 lat czy nawet 35 na wynajmnie, ale na starość mieć spokój. Życzę powodzenia i tak Wam! Nie długo i tak wszystko PIERDOLNIE za przeproszeniem.

Gość wspólczuje Ci / Wam
Stanisław Baba a ty jesteś widzę typowym CZŁOWIEKIEM, z kraju Polska, co tylko czyta w wypowiedziach to co mu się podoba. PS nigdy nic nie brałem to co nie moje, zawsze kupowałem sam sobie to co chciałem, nikt mi jeszcze w życiu nic nie dał. ja natomiast już dawałem za darmo, wycieczki, fundowałem alkohol itp itd.

Gość bez aliasu
Do wspólczuje Ci / Wam, I co masz z zycia tak na prawde? Pracujesz, wracasz do domu i siedzisz na tylku? Powidzial Ci ktos kiedys ze zycie ma sie tylko? Nie badz szarym smutasem i znajdz jakis balans w zyciu.

Fundator wycieczek się znalazł, co zarabia 2500 zł... aha... jasne...

No ja wiem, co robi. Włącza tv, na bank nie płaci abonamentu i siedzi. Pije najtańsze browary i licytuje na allegro jakieś śmieci. Słodkiego miłego życia...

Gość zyciulka1986
Sluchaj nikt ci nie broni takiego zycia... my wolimy miec swoje lokum do ktorego nikt procz nas nie bedzie sie wtracal... no nie wyobrazam sobie caly czas wynajmowac kawalerki ( notabene nie wiem w jakim stanie musi byc twoja skoro jest za taka cene) we wroclawiu koszt wynajmu to 1200 zl - wiem bo przegladalam a poza tym kawalerka z kiblem w kuchni mnie nie interesuje. do tych 1200 wlasciciel dolicza sobie czynsz i wszystkie oplaty wg zuzycia.poniewaz my gotujemy w domu zazwyczaj, kapiemy sie ogladamy tel i korzstamy z neta to tych oplat wychodziloby tak ze nagle zrobiloby sie co miesiac do cudzej kieszeni 1700 zl. A co ja mam za 1700 zl miesiecznie?Rate kredytu za mieszkanie-3 pokojowe, urzadzone wg swoich pomyslow i MARZEN! Rozwody i klotnie sa nawet jak sie mieszka za darmo nie znasz zycia chlopcze wcale.Niektorzy maja wieksze wymagania.My planujemy dzieci nie bedziemy sie z nimi po kawalerkach tulac pol zycia...jakos tego nie widze. Poza tym mamy mlodych rodzicow.Co prawda nie mieli dla nas na mieszkanie ale zawsze nam moga pomoc chociaz nie zakladamy czarnych scenariuszy... Co ma byc to bedzie...

O no wreszcie ktoś mnie poparł z tą kawalerką za 900 zł. I to już z opłatami. Nie chce sobie wyobrażać stanu tej kawalerki albo jej ulokowania. Sam czynsz we Wrocławiu to jakieś 300-400 zł w zależności od spółdzielni. A jeszcze opłaty? Czyli co, wynajem mniej niź 500 zł? Jasne, a w tej bajce były różowe jednorożce?

Gość wspólczuje Ci / Wam
ładna kawalerka 27m2 w bloku z balkonem:) nie musicie wierzyć:)

Gość zyciulka
Nadal mnie nie przekonujesz do tego że wynajmować jest lepiej niż wsiąść kredyt.od 7 lat wynajmuje.nigdy więcej....

A dużo słoików od mamy ze wsi wozisz?

Gość wspólczuje Ci / Wam
no już nikogo nie próbuje przekonać. No u mamy jestem czasem na weekend:) Stanislawie ale z Ciebie zazdrość przemawia:) podejżewam że duzy kredycik na karku a żona marudzi że nie możecie na wakacje wyjechać:) Czy nie mam racji?