Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kJsdhfksjdfvsdkj123456

menu 10-cio miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość oczywiście, dietę nalezy
nie znam Twoich dzieci, nie wiem jakie maja nawyki, czy dostawały smoczek uspokajacz itd. Czasami dzieci rezygnują bez przyczyny, czasami dostają za dużo innego jedzenia ale według naukowców, podawanie butelki, smoczka uspokajacza, mm w kaszkach jest najczęstszą przyczyną przedwczesnych samoodstawień od piersi. [[[[[uf Około 12. miesiąca życia posiłki uzupełniające powinny stanowić zaledwie 1/3 dobowego wyżywienia. Zatem w dalszym ciągu mleko mamy jest najważniejsze. Do chwili, gdy zostaną wprowadzone nowe pokarmy, maluch ma prawo pić mleko mamy na żądanie. http://mojniemowlak.pl/karmienie-piersia/jak-dlugo-karmic-piersia.html

w zasadzie nie tylko samoodstawień ale też odstawienia od piersi, słynne skończyło mi się mleko.

Sprawdziłam przy ssaniu piersi pracuje 40 mięśni, wcześniej napisałam błędnie 24.

hej dziewczyny moja coreczka w ciagu dniaje tak: 7rano mleczko 210 ml 10jakies jogurcik czy owoc lub skibka pszennego chlebka 13 obiadek sama gotuje 17 kaszka z owocem 21 mleczko ispac miedzy czasnie chrupki czy biszkopcik pije zazwyczaj wode i czasami kompty wlasnej roboty:) co sadzicie??

Gość gość
Moja corka o 4-5 pije mleko 180 ml potem ok 7:30-8:00 znowu mleko 120ml ok 11:00 kaszka na wode ok 14:00 obiad 17:00 mleko 120ml 18 :00 deserek ze sloiczka lub jogurt na przemian ok 20:00 mleko 120ml i spac ocencie to menu

Gość Mamuśka

Witam, mój synek skończy za 5 dni 10 miesięcy, my jadamy tak:

8 - kisielek lub słoiczek deserku lub biszkopty z jabłkiem lub owsianka

12 - mleczko 150ml

15- zubkavwarzywna co drugi dzień żółtko na przemian z mieskiem

18- kaszka na mleku modyfikowanym 150ml mleka +8 miarek kaszki

2 1-mleczko 150ml

Syn zjada w nocy jeszcze dwie porcje mleka po ok 150 ml, na dniu między posiłkami biszkopty chrupki kukurydziane, kromke chlepka z wedlinka maselkiem i wodę lub soczek. Proszę o jakieś pomysły na śniadanko ciężko go przekonać do czegoś nowego. I śniadania nie lubi obfite. Pozdrawiam