Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kihja

Jak długo wasze dzieci korzystały z wózka?

Polecane posty

Gość kihja

Mój synek za miesiąc skończy 2,5 roku. Dziś rozwaliła mi się spacerówka. No i zastanawiam się czy jest sens kupić nową? Może lepiej przemęczyć się i odpuścić? Sama nie wiem co robić...

Gość mama dziewczynki
Moja córka od kiedy skończyła 20 miesięcy nie korzysta już z wózka . Teraz ma 2 latka i wszędzie chodzimy pieszo ..a wózek sprzedałam :)

moj synek zaczal chodzic jak mial 13 mies i od tego czasu przestalam go wozic bo nie lubi zbytnio nawet rowerkiem jezdzic woli chodzic biegac itp :) ale czesto widze wieeeeelkie dzieci lewdo mieszczace sie w wozkach i jaaada :)

Ciekawy temacik z checia poczytam Wasze opinie mamusie:-) moja corka ma dopiero 15 miesiecy ale staram sie jak najczesciej wyciagac ja z wozka.

Gość zonaKraka
Ja gdzieś po półtorej roku wózek miałam już tylko na dłuższe trasy, a ostatnio tak szalał jak go wpinałam do wózka że odpuściłam- okazało się że potrafi wszędzie grzecznie za rączkę chodzić. Fakt że wózek czasem był wygodny, ale jak dziecko nie chce i sobie radzi to nie ma co na siłę pakować. Ma 2 lata i wózka od miesiąca co najmniej w ogóle nie używamy, nawet jak jeździmy w dłuższe trasy komunikacją miejską, a wcześniej też okazjonalnie. Autorko, sama wiesz czy jest Ci potrzebny, jak masz daleko i na piechotę do żłobka czy przedszkola, albo musisz robić często rundkę po osiedlowych sklepikach z dzieckiem, to może się przydać ale już bym coś taniego albo używanego kupiła.

Gość Szpindlerowy mlyn
wszystko zalezy o trybu zycia, jezeli czesto musisz sie przemieszczac w rozne miejsca i zawsze Ci sie spieszy a nie masz samochodu to wiadomo, ze wozek sie przydaje na dluzej

syn korzystał do momentu jak zaczął chodzić - potem nie chciał usiedzieć i jak była dłuższa wyprawa to ładowaliśmy go w plecak, bo lubiał, potem jeszcze miał jakiś rzut, że wrócił na ten wózek, ale to może na 2 mies. od czasu do czasu jak miał ok. 2 lat, poza tym albo chodził, albo plecak córka w sumie to samo, teraz patrzy na wózek tęsknym okiem, bo pewnie by sobie pojeździła, ale już nawet nie ma okazji, na plac zabaw, czy do sklepu dojdą na nogach

Gość beliiisssimma
Mój synek ma 15 miesięcy tez zaczął chodzic jak miał 13 m-cy :) W sumie wózek to wygoda chociażby przydaje sie na zakupy nie trzeba ich dzwigać Autorko a jeśłi Twoje dziecko lubi jeździć wózkiem to może kup używany zawsze to taniej:)

Gość kihja
No własnie w tygodniu jestem bez samochodu bo mój M jeździ nim w delegacje.Postanowiłam na razie wstrzymać się z zakupem. Poczekam tydzień-dwa i zobaczymy jak to będzie funkcjonować.Jeżeli wózek okaże się potrzebny to kupię jakiś tani uzywany.Nie ma sensu wykładać większej kasy.

Gość Ojjjjjj008
same analfabetki tu siedzą :O "półtorej roku", "lubiał" :O :O

mój syn jak zaczął chodzić tzn ja schowałam wózek i chodziliśmy na spacery na nóżkach. Zależało mi, żeby zwyczajnie dziecko zmęczyć , żeby lepiej spało, spaliło swoją niespożytą energie. Zaraz potem nauczył się biegać i żałowałam, że w wózku go uziemić nie moge tylko sama musze biegać :P W wieku 2, 5 roku ktoś mu zaproponował, że go powozi w wózku, to była dla niego wielkaaaaaaaa atrakcja. Zapomniał jak to jest

Lubiał to taki regionalizm, zdaję sobie sprawę, że błąd, ale nie chce mi się sprawdzać za każdym razem jak mam wątpliwości, przynajmniej nie jak piszę na kafe, bo tu dużo lepszych kwiatków odchodzi - poprawiłaś już sobie samopoczucie pani 'doktor', co nie zaczyna zdania od dużej litery i nie kończy kropką?

U nas były dwa etapy. Jak wyczuł, że można usiąść to już się nie położył w głębokim. A jak wyczuł, że można "po nóżkach" to olał spacerówkę. Spacery tylko po lesie i polach, bo mieszkamy na wsi, a do miasta w auto i też po nóżkach. Przeczekaj ten tydz/dwa i zdecydujesz. Jak jest grzeczny i chętnie spaceruje "za rączkę" to może kolejny wózek jest zbędny. Pozdrawiam ciepło.

Moje dziecko jak miało 1,5 roku to bardzo,bardzo rzadko chciało usiąść wózki bo wolał sobie spacerować/biegać. Ale prawie do 2 lat zabierałam ze sobą wózek bo nie uśmiechało mi się nosić jednocześnie zakupów/zabawek i jego :D Ale znam wiele matek które dzieci woziły i do 4-5 lat.Co dla mnie jest już abstrakcją.

Moja corka w lipcu konczy 3lata i praktycznie z pol roku juz prawie nie korzysta z wozka ale jak ide bardzo daleko lub robie duze zakupy to wózkek biore z wygody to czasem jak ja nogi zabola to wsiada do wozka.

Gość Zebzia
3,5 roku max

Gość Zebzia
Nie tłumaczenie sie dziewczyny

Gość moj skonczyl w lutym 2 latka,a
woze go np jak ide do sklepu,bo nie ustoi grzecznie przy mnie.pozatym jak wyjezdzamy za granice to tez bierzemy.mozna wtedy,szybko np dostac sie na plaze i rownie szybko z niej wrocic.a tak mały biega po podworku,a w wekendy wypuszczamy sie gdzies bez wozka.

Gość mammaaaa nerwuskiiiii
moja przestala jezdzic w wozku jak mialam 3 lata i 3 miesiace. potem przestawilam sie na rower i fotelikiem i ja wozilam.

Gość dkjcgfusdvbd
moja coreczka odkad skonczyla 18 mc zero wozka nic a nic ona nawet nie pamieta co to jest :) to o wiele lepsze niż wozic dziecko bo ja ja widze takiego 4 letnie w wozku to mnie smiech bierze

Gość mammaaaa nerwuskiiiii
dosyc kawalek mamy do przedszkola, a samochodu nie mam. nie wyobrazam sobie z rana taki kawal sie zcorka ciagnac do przedskzola i wracac popoludniu. wsadzam w fotelik i jedziemy.

Gość radykalna i szczera
Moj mial ponad 3 latka jak zrezygnowalam z wozka.Na dluzsze wyjscia zawsze go bralam bo nie usmiechalo mi sie nosic malego kloca na rekach :P

Gość hohahihohehr
3 latek w wózku to już chyba lekkie przegięcie:(

Prz starszym dziecku zrezygnowałam z wózka dość wcześnie. Około roku dreptał już sam- na dłuższych spacerach wspomagałam się chustą. Młodsza jeszcze często jeździ w wózku- a ma ponad 14 miesięcy. no ale na jesieni najdalej mam zamiar przestawić ją całkiem na nogi. Teraz przyznaję, ze mi się nie chce- na chustę już nie mam siły, ona powoli chodzi a jeszcze mam starsze dziecko do ogarnięcia. Gdybym była w sytuacji autorki na pewno nie kupowałabym nowego wózka.

Gość zacieszka
ja odstawiłam wózek jak córa zaczeła chodzić czyli po skonczeniu 10 miesiaca ;)

Gość Zebziaaa
W Polsce to wszystko jest przegięcie pieluchy u rocznego dziecka nie do pomyślenia,trzy latek w wózku to skandal,a dzieci juz zaczynaja mówić i chodzić w brzuchu.wrrrrrr

Gość sasasasasasssssssasanka
moja ma 2,5 i używamy z tego względu że młoda śpi na spacerze codziennie dlatego też ten wózek...

Gość lutvrybugklhijkl
Moja tak do 3 lat ale gdzieś od 2,5 roku tylko na dalekie piesze wycieczki

Gość bbvbvasdddfdfdd
moj kochany syneczek ma 5 lat i woze go w wozku bo lubi.spi w dzien.