Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

Yo Yo ! majowa ................27...............1cs........................ .. :) Fiona................... 25............ .3cs............................ :) rozusPL................21..............4cs............... ............. :) taka oto ja.............24...............2cs......................... .. :) Giubelli.................27..............9cs...........1 dz........... :) smerfetka9............19...............1cs............... .................@16.10. _nessaja_.............21...............2cs............... 1 dz............@ 23.10 Kajakaja12345......25................26cs..............1d ............@26.10 bejbe27.................27...............18cs............ ..................@ 09.12. JovankaJo.............29...............3cs............... 1 dz..........@ 11.11. eska 22................22...............12cs..................... ........@ 14.11. PauliśC.................22..............15cs............ ...1 dz........@ 18.11. motynka.............24.................2cs............... .................@18.11 paulinka121989......24..............6cs.................1 dz .......@ 30.11. Angelusdominus ...23 ..............3cs............... 4 dz.........@ 31.11. Eweelka...............31................5cs.............. 2dz............@ 03.12 MaćkowaŻona.......27..............11 cs............................. @ 13.12. Stymulowana........27...............13cs................. .............@ 20.12. Moje drogie, mój lekarz to Anioł. Wyjechaliśmy dziś wcześniej bo musieliśmy odebrać dyplom po obronie mojego męża (po 7 latach studiów inżynierskich (!) nadszedł w końcu ten czas :P ) wizyta na 11.oo a my w korku o 10.50 50 km stamtąd. Oczywiście wkurw na męża raczej bezpodstawny, tak o!, żeby się wyżyć, że sobie akurat teraz wymyślił odbiór dokumentów, kiedy ja mam najważniejszą praktycznie wizytę w życiu, ja usłyszałam o sobie jaka jestem, on też usłyszał o sobie a potem to już razem jechaliśmy tam w****ieni :P wyprzedzał na trzeciego, 5 razy zderzylibyśmy się z tirem, na szczęście mój mąż jest super megaśnym kierowcą, i kiedy z nerwów miałam dziewczyny tak pełny pęcherz jak nigdy ! Nigdy w życiu nie czułam takiego bólu, choć czasem mogę pół dnia trzymać, to teraz wystarczył ruch - i sikałam po moich wydepilowanych nóżkach specjalnie dla doktorka :P wpadł mężu na stację, ja sikałam przy otwartych drzwiach - serio ! wypadłam i dojechałam na wizytę o 11.50, lecę, za mną M. nie mogę trafić w drzwi, nie pamiętam które piętro - no cyrk na kółkach. 🌼 Wchodzimy do niego, a on sieeeedziiii, patrzyyyyy w oneeeetttt i mi mówi : ssspokooojnie, ja zaaaawszeeee czekaaaamm naaa paaacjjjentttówww :) opowiedziałam mu wszystko, wsadził tą pałę w moje podwozie no i ujrzałam po prostu moje dziecko. Nasze dziecko. Tak jak w aplikacji mojej ma idealnie 8 tyg 1 dzień. Mąż o dziwo nie wzruszył się, ale stał tam i patrzył na monitor no z taką znów tą jego dumą że szok ! :) W szoku stwierdził że serce małeGO (!) - bo on jest przekonany że to będzie Jaś a nie Małgosia :P bije jak dzwon ! Małe ma ponad 13 mm, wszystko pięknie, ścianki na około boskie, szyjka git, jajniki wporzo. No wszystko na miejscu tak jak ma być ! Hurrrrraaa ! Słuchajcie, siedzieliśmy tam godzinę ! U mojego poprzedniego wizyta trwała 7 minut....

🌼 Zalecenia takie (choć kontrowersyjne niektóre i nie będę się stosować do wszystkiego tak ściśle...) : - nie współżyć do 3 m-ca (czyli jeszcze miesiąc) - nie kąpać się w wannie i basenie, bo woda może zostawić bakterie bla bla bla - myć się mydełkiem bobas, absolutnie nie płynem do hig. int. - nie wpychać tam palców, nie rozchylać itp :P - uważać na cytrusy bo uczulają, grzyby, wędzone rzeczy, serki pleśniowe, gazowane napoje reszty nie pamiętam - można je jeść ale w małych ilościach - jak rzyganko to popijać niegazowaną wodą w małych łyczkach - jeśli jak nie wymiotuję to już raczej nie będę - nie jeździć na rowerze, zero wstrząsów i ruchów w których g***townie się przemieszczam i hamuję ;) np. gra w kręgle albo skoki na bungee :) - zero alko - to jasne - nie brać już kwasu foliowego ! - max. do 7 tyg. się powinno, a teraz mam sobie kupić pharmaton matruelle - do końca ciąży. Znacie ten lek ? jak sobie przypomnę resztę to dam znać, ale mówił też o naszym wyjeździe na kanary że trochę może mi dać popalić zmiana ciśnienia, turbulencje w samolocie no i wygrzewanie dziecka. Ale przecie tam jest 25 stopni - toż to wiosna, poza tym siostra męża była w 5 miechu i leżała na 35 ' u nas w Polsce i jakoś chyba nie stało się nic. Poza tym nie mam zamiaru leżeć plackiem, bo takie wakacje to mnie nie urządzają. Dziwne te niektóre jego wskazania, albo ja jestem hardcorem. A no i żeby dźwigać tyle ile uniosę w jednej ręce prostując ją na wysokość oczu, więc lekkie zakupy i tyle. 🌼 za miesiąc kolejna wizyta, zlecił mi badania, sprawdzę czy opłaca się je robić osobno czy ten pakiet wezmę.... ściskam Was mocno, czekam na kolejne dwupaki bo czytam Was i widzę, że szanse są :) dawajcie znać :* PA!

Giubelli, aż się wzruszyłam i uśmiałam jak przeczytałam "wsadził tą pałę w moje podwozie no i ujrzałam po prostu moje dziecko. Nasze dziecko. Tak jak w aplikacji mojej ma idealnie 8 tyg 1 dzień." cieszę się Twoim szczęściem:) Ja dostałam jakiegoś plamienia, które jutro pewnie przeistoczy się w @ :( brzuch mnie boli:( dzwoniłam do doktorka i kazał przyjechać więc czekam na mojego M i jedziemy:(

Giubelli ty to masz gadane powinnas opowadania pisac!! hihi bardzo fajnie się czyta :D to swietnie ze dzidzia rozwija sie prawidlowo ;-) heh niełe mieliscie atrakcje przed wizyta :P ale grunt ze wszystko OK :D Stymulowana moze to dzidzia sie zagnieżdża !!! :D po wizycie odrazu pisz co sie dzieje

Giubelli !!! :D zdradź jak robisz te z******te magiczne kwiatuszki ułłaa Uła :D heheh

:* moje drogie :) a więc macie tu link, ćwiczcie bo jestem pewna że całe 9 miechów przed Wami tu na forum oczywiście w dwupaku !!! http: //forum. o2. pl// emotikony. php tylko przerwy połączcie między bo przecież jako spam uznało :/

dobry wieczór kobietki ale mnie tutaj noie było oj mam co do nadrobienia hehe pół nocy będe czytać. u mnie już lepiej ostatnie dni nie były przyjemne. dzisiaj byłam u dentysty czas ząbki podleczyć bo ja to ogólnie słabe mam a i jeszcze ciąża daje popalić. giubelli jak narazie tak szybciutko twój ostatni post przeczytałam i no myślałam że popuszcze ze śmiechu hehe no zalecenia twojego lekaża są jak dla mnie dziwne no ale ja jestem nie do zdarcia może dlatego. nie współżyć do 3ciego mc haha to dopiero wyczyn ja to naprwde szczerze mówiąc rady bym nie dała.nie kompać się w wannie jej no ja bez wanny chociaż raz w tygodniu przyszłości nie widze gorąca woda dużo piany i dobra gazeta musi być. mnie nic nie uczulało a cytrusy żarłam w nieograniczonych ilościach i teraz też.a i często chodzę na kręgle. mi lekarz kwas foliowy kazał brać do końca 3mc wiec to chyba od podejścia lekarza zależy. pamiętam że jak z Dawidkiem w ciązy byłam to się wygrzewałam ale to były początki z to w połowie maja było tak ciepło że się opalaliśmy i tylkmo brzuszek zasłaniałam żeby nie opalić bo rozstępy mogły się pojawić i to tyle. no ale jak mówię ja jestem nie do zdarcia baba.

też mi się wydaje, że trochę przesadza, przezorności nigdy za wiele, ale szaleć na punkcie ciąży nie zamierzam. No i właśnie, o orzechach włoskich jeszcze mówił, że jak się zdarzą 2-3 to ok, ale nie jakiś krem orzechowy. Wydaje mi się że facet ma trochę skrzywienie bo....jego żona jest lekarzem dermatologiem. No po prostu trzeba uważać w pierwszych trzech miesiącach, i to mówię też staraczkom! Bo np. ja gdyby nie na początku ból pleców i temperatura to nie wiedziałabym że w ciąży jestem....ani nie wymiotuję, brzuch boli tak samo jak i bolał podczas zwykłego cyklu, czasem zakuje, czasem zaswędzi :P miałam 3 dni jakieś dziwne, ból głowy, nudności - ale herbatka, łóżeczko, pilocik - i przeszło jak nic ! Więc ja się nie czuję jak w ciąży to też niezbyt uważam na siebie....M. posłuchał u lekarza i stwierdził że musimy się wziąć za siebie! 🌼 Właśnie! Oglądając moje wnętrza, pokazał gdzie dzidziak i takie tam, i mówi że O! Są tu jeszcze ślady owulacji! ja się pytam jakiej kurna owu jak ja w ciąży od przeszło 6 tyg jestem, a on mówi że ten drobny ból co czułam podczas ciąży to czasem występująca u niektórych kobiet dodatkowa owulacja, ale już nie dojdzie do zapłodnienia. Moja mina leżąc tam była chyba dziwna, bo nie wiedziałam o co kaman, ale potwierdził, że czasem tak bywa :) i tym optymistycznym akcentem i fantastyczną ciekawostką kończę! Odchodzą w wieczną krainę snu bo 00:00 wybiła. Nie wiem kiedy wrócę bo czekam na Was! Ciao !

Dzień dobryyyyyyyyyyy:) Byłam wczoraj wieczorem u doktorka, zrobił mi USG no i dupa;/ moje plamienie zamieniło się w @, ale na szczęście wszystkie pęcherzyki popękały więc żadnych torbieli nie ma ufffff bo różnych dziwnych rzeczy się naczytałam, że np torbiel jajnika może mieć włosy i zęby! Było mi trochę smutno, że się nie udało, ale głowa do góry:) od jutra zaczynam nową stymulację mocniejszą niż poprzednie więc mam nowe nadzieje:):):):):) Miłego dniaaaa:) i w poniedziałek ma spaść śnieg:)

majowa ................27...............1cs........................ .. usmiech.gif Fiona................... 25............ .3cs............................ usmiech.gif rozusPL................21..............4cs.............. . ............. usmiech.gif taka oto ja.............24...............2cs......................... .. usmiech.gif Giubelli.................27..............9cs...........1 dz........... usmiech.gif smerfetka9............19...............1cs.............. . .................@16.10. _nessaja_.............21...............2cs.............. . 1 dz............@ 23.10 Kajakaja12345......25................26cs..............1 d ............@26.10 bejbe27.................27...............18cs........... . ..................@ 09.12. JovankaJo.............29...............3cs.............. . 1 dz..........@ 11.11. eska 22................22...............12cs..................... ........@ 14.11. PauliśC.................22..............15cs........... . ...1 dz........@ 18.11. motynka.............24.................2cs.............. . .................@18.11 paulinka121989......24..............6cs................. 1 dz .......@ 30.11. Angelusdominus ...23 ..............3cs............... 4 dz.........@ 31.11. Eweelka...............31................5cs............. . 2dz............@ 03.12 MaćkowaŻona.......27..............11 cs............................. @ 13.12. Stymulowana........27...............14cs................ . .............@ 21.12.

Gość paulinka121989
Dzien dobry dzieweczki. Do mnie @ zbliza sie wiiieeelllkimi krokami, wiec nawet testowac nie bede bo wiem, ze tak franca przyjdzie. sa juz wszystkie objawy:/ takze teraz tylko czekac:/ i jak tu sie nie zalamywac:(

paulinka121989 wiem co czujesz, czekanie na @ to chyba najgorszy etap:( Dziewczyny powiedzcie mi czym jeszcze można się wspomóc, żeby w końcu się udało??? Bo nie mam zamiaru zmarnować kolejnego cyklu:) Co to jest ten wiesiołek??? Napiszcie wszytsko co może wspomóc:):)

stymulowana bardzo mi przykro z powodu @;( nie smuć się jesteśmy z Tobą, działamy dalej !! :* jeśli chodzi o wiesiołka to poprawia jakość śluzu, jest go po prostu więcej, ja łykam Oeparol Femina- też wyczytałam na jakimś forum, ja zauważyłam w 2 miesiącu brania zwiększoną ilość, różnie dziewczyny się wypowiadały jednym pomagało innym nie, dlatego trzeba wypróbować ;-) podobno olej lniany też dobrze działa na śluz piłam też kilka miesięcy wcześniej ale specjalnie nie zauważyłam u siebie poprawy, żel wspomagający (Conceive Plus) stosuję od wczoraj nie wiem jakie będą rezultaty ale jest bardzo fajny (chodzi o konsystencję) jak na razie nic złego na niego nie mogę powiedzieć, a tak to to już też mi się możliwości wyczerpały 'co jeszcze można zrobić' jak macie jakieś rady to piszcie!! ;-) 🌼 Giubelli dzięki za emotki teraz będę szalec! hihi a co! :D 🌼 paulinka121989 nie łam się!! jeszcze nic nie wiadomo jak to będzie, trzeba być dobrej myśli :* 🌼 taka oto ja nie ma co jesteś normalnie hardcorem :D heh ;-) 🌼🌼🌼

Gość JovankaJo
Dzień dobry Kochane:) Tak mocno za Was trzymam kciuki, żebyście wszystkie zaciążyły jeszcze w tym roku, że - autentycznie! - zasypiam z tą myślą i budzę się czasem w nocy z jakimś radosnym niepokojem i rozmyślam godzinę, dwie:) Mam do Was ogromną prośbę - zajdźcie Wy wszystkie w ciążę, BO JA SIĘ NIE WYSYPIAM!!! W czwartek przyleciała do Polski moja Mama i zostaje do niedzieli (nie widziałam jej od kwietnia), więc teraz żyję tylko Nią i naszymi rozmowami o wszystkim. Wczoraj opowiadała mi, że jechała kiedyś taksówką (była ze mną w ciąży) i nagle złapały ją mdłości:) Taksówkarz spokojnie jej tłumaczył, że nie może się teraz zatrzymać, bo są na środku r****iwej ulicy, a ona była coraz bardziej przerażona wizją swojego pawia kapiącego z całego wnętrza auta:):):) W końcu się zatrzymał, mama otworzyła drzwi i wisiała tak 10 min - cytuję: " z ciągnącą się śliną i żółcią ze swoich pięknych, pomalowanych na czerwono ust...". Boże, myślałam, że umrę ze śmiechu jak mi to opowiadała:) I wiecie co? Fotografowała swoje wnuczę (tak je nazywa:) ) z mojego pierwszego USG, żeby pokazać potem mojemu tacie:) Boże, jak ja ich kocham:)

aaa sasasasa i są kwiatuszki :D:D:D naana :P dziki laans bans :D hehe sadzi mi hihi ^^ humor mi dziś dopisuje po upojnej nocy hihi ahaha :P dobra ide skoczyć z szafy :P

Gość paulinka121989
Moje nadzieje sa znikome. Nawet brzuch mi dzis wywalilo jak zawsze przed @ ;( bejbe skoczylas wariatko juz z szafy?;) Giubelli jestes boska! Moglabys pisac tu non stop bo jak sie czyta to normalnie wszystkie emocje odczuwam;) Stymulowana kiedys sie uda! Damy rade;* jovanka ucaluj od nas mamuske;) a jej przygoda jest mega odlotowa usmialam sie cholernie;) siedze dalej w pracy i jebca dostaje! Na szczescie jutro juz pierwsza zmiana;) Mezus wczoraj wrocil ale nawet mi sie sexic nie chcialo taki mialam dolek... buziale:*

heloł dziewczyny :) nie bylo mnie tu dwa dni a czytania prawie na godz :P chcialabym kazdej odpisac ale juz nawet nie pamietam co ktora pisala :P ale pamietajcie ze wspieram was we wszystkim i trzymam za was kciuki :) Giubelli tak sie ciesze ze wszystko wporzadku! ale powiedz mi, jak to liczyl Twoj lekarz, od @ czy od zaplodnienia? no zalecenia niektore ma dziwne hehe np z tym zeby nie myc sie plynem do hig.intymnej, ja sie myje caly czas i nic mi sie nie dzieje :P na basenie teraz bylam to tez zadnych zmian :) bylismy teraz na weekendzie z pracy od mojego na wycieczce w zakopanem, luuudzie, jak mnie w piatek w autobusie zaczelo mdliiiic, specjalnie przeze mnie sie zatrzymywali a potem to juz z workiem na glowie jechalam, muli mnie do dzisiaj chociaz juz nie tak tragicznie. Boli mnie zoladek i czasem tak zemdli ze musze usiasc.. i jestem potwornie zmeczona, niewyspana i w kazdej mozliwej chwili spie :P oby tylko dzidzi bylo dobrze a ja jakos zacisne poslady i przetrwam te mdlosci na widok oscypkow, sledzi, marynowanych pieczarek i salatek :)

majowa ................27...............1cs........................ .. :) Fiona................... 25............ .3cs............................ :) rozusPL................21..............4cs.............. . ............. :) taka oto ja.............24...............2cs......................... .. :) Giubelli.................27..............9cs...........1 dz........... :) _nessaja_.............21...............2cs.............. . 1 dz............:) smerfetka9............19...............1cs.............. . .................@16.10. Kajakaja12345......25................26cs..............1 d ............@26.10 bejbe27.................27...............18cs........... . ..................@ 09.12. JovankaJo.............29...............3cs.............. . 1 dz..........@ 11.11. eska 22................22...............12cs..................... ........@ 14.11. PauliśC.................22..............15cs........... . ...1 dz........@ 18.11. motynka.............24.................2cs.............. . .................@18.11 paulinka121989......24..............6cs................. 1 dz .......@ 30.11. Angelusdominus ...23 ..............3cs............... 4 dz.........@ 31.11. Eweelka...............31................5cs............. . 2dz............@ 03.12 MaćkowaŻona.......27..............11 cs............................. @ 13.12. Stymulowana........27...............14cs................ . .............@ 21.12.

Witam kochane!! no więc... jestem już po teście... no i SĄ!! Dwie czerwone krechy!! Praktycznie od razu się pokazały. Jeszcze jestem w szoku! Jak tylko je zobaczyłam to od razu się popłakałam. No i teraz kochane musicie mi doradzić kiedy ja mam do gin iść,bo jestem tak zakręcona że już nie wiem co mam robić. Mój nie dowiedział się w jakiś szczególny sposób, bo robiliśmy test można powiedzieć że razem, no i jak wyszłam taka zdenerwowana to już wiedział o co chodzi. Oczywiście mnie przytulił i powiedział że mnie kocha :) To forum przynosi jednak szczęście :) W szoku jestem cały czas!! :*

Gość paulinka121989
Paulis gratuluje!!!:* znow zostaniemy ciotkami! Ale sie ciesze przeogromnie!

Aaaaa Paulis gratuluje z calego serducha!!!! :) fantastycznie kochana ze Ci sie udalo :) Paulinka glowa do gory. Trzymam za Ciebie kciuki zeby jednak @ nie bylo!!!! Angelus jak synek sie czuje? :)

PaulisC! jeeeeeeeruuuna gratulacje! :* ale wypasik hihiihi :D wiedzialam, czulam to :D ajajaj az mi ciarki chodza po ciele :P normalnie geba mi sie cieszy :* noo @ sie juz spoznia troche czasu wiec jak sie umowisz na ok za 2 tygodnie powinno byc ladnie widac :) chyba ze jestes niespokojna, masz jakies watpliwosci to pedz i naciesz sie tym pieknym widokiem usg :) hiihi ale super :) Angelus to dobrze ze z synkiem znaczna poprawa, oby nie powrocilo to cholerstwo na dobre :) snieeg?? o matko :P gdzie sa moje czapki i rekawiczki i wogole drapaczka z auta?? u nas w nocy dzis tez zapowiadaja snieg, oby na swieta byl :) fiona a Ty jak sie czujesz? :) gdzie jest smerfetka i jak tam postepy u innych? mackowa? eska jak u Ciebie? co te nasze stare staraczki sie nie odzywaja :P pisac, pisac i jeszcze raz pisac bo ciagle mysle co u was slychac :)

Gość MaćkowaŻona
Nessaja u mnie dni plodne sie zblizaja wielkimi krokami chociaz wcale tego po mnie nie wida. :( sluzu poki co nie widac, testy owu tez negatywne jedynie temperatura podskoczyla o 0.40 stopnia. Wiesiolka chyba zbyt krotko pije bo poki co nie dziala :/ Angelus no to super, bardzo sie ciesze ze maluszkowi sie poprawilo. I szalenie zazdroszcze sniegu. U mnie to tylko deszcz leje i glowa przez to caly dzien glowa boli. I jak na zlosc nocka w pracy :(

Pauliś ! Cudownie !! A nie mówiłyśmy ? Wszystko po kolei :) Załapiesz się na lipiec ? :) Zapładniajcie się dziewczyny !!! :) nessaja - no to miałaś przygody....nienawidzę rzyganka w takich warunkach... Najpierw ja powiedziałam lekarzowi który to tydzień i sprawdziło się co do dnia, on liczy od ostatniej @. Ja mdłości nie mam, chce mi się tylko bardziej pić, no i ciągle spać ;) Katar mi już zniknął ale kupię sobie dziś prenalen, bo wieczorami czuję jakbym była rozpalona. Wczoraj byliśmy na obiedzie u teściów i siedziałam w takim epicentrum choroby, że od samego tam siedzenia miałam dość. Dzieci na mnie kaszlały, najmłodsze miało zapalenie krtani, teść 2 tydzień chory, mój M. smarka, no dramat. Jovanka - widzę że szaleniec z Ciebie po mamie ;) no ale co biedna miała zrobić, obrzygać kierowcę ? :P bejbe - świrze :) nie skacz z szafy bo coś sobie zrobisz :P Stymulowana - trzymam kciuki za twe stymulacje !!!!!!!!!! :* angelus - super że z małym wszystko ok. Dawaj mu suszoną żurawinę - na nerki i siuśkowe sprawy bardzo dobrze działa. A i smaczna jest. Maćkowa - ten śluz to nie będzie się z Ciebie wylewał :) pij do owu, potem już nie, a zobaczysz że zadziała ale tam w środku :) U mnie z pogodą to samo.... :/ dramat. Siedzę w tej pracy, ale ten jeden dzień urlopu w piątek naprawdę mnie odprężył. Praca to jednak nic dobrego.....