Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziakniko

85 kg przy 1.69 cm

Polecane posty

Gość madziakniko

Tak jak w temacie sytuacja tragiczna ale i tak już zgubiłam 7 kg musze walczyć dalej staram sie systematycznie robić 20 km rowerem od dziś zaczynam ewe ch. chodzi mi jednak o diete co i ile jeść tylko bez żadnych wymyślnych rzeczy chodzi mi o takie składniki które są zazwyczaj w lodówce warzywa jajka wędliny co pić zielona czy czerwona herbata ? pozdrawiam

Gość SimpleBeauty
Może ja pomogę:) Co jeść? zasadą jest 5 posiłków dziennie, wtedy metabolizm działa dobrze, wszystko spala się na bieżąco. Jakie produkty? Najlepiej jak najmniej przetworzone. Warzywa, owoce, chude mięso i ryby (kolejno gotowane na parze, jak nie to w wodzie, jak nie to pieczone w folii, jak nie to ewentualnie duszone, smażone jest najgorsze), jajka w każdej postaci, płatki owsiane, otręby, wszelkie ziarna- unikać gotowych musli czy kaszek, dla dodaniu smaku takim np owsiankom dodawać orzechy wszelkiego rodzaju, suszone owoce (tu ostrożnie bo mają sporo cukru). Wędliny raczej ograniczyć, lepiej zrobić samemu, tak samo jakiś pasztet czy pieczeń- przygotowana w domu z dobrych jakościowo składników będzie świetnym dodatkiem do kanapek, oliwa, gorzkie kakao, jogurty naturalne, mleko 1,5-2%. Co do picia- podstawą jest woda, zielona czy czerwona herbata?- czerwona działa pomocnie w procesie spalania, lekko pobudza, wzmacnia diurezę, zielona oczyszcza z toksyn, również jest delikatnie moczopędna. Którą wybierzesz zależy od ciebie i twoich upodobań smakowych, możesz pić obie na zmianę. Dobre są też napary ziołowe np mięta- są dostępne w wersjach smakowych. Jak masz pytania to postaram się pomóc.

Gość SimpleBeauty
aha jeszcze pytałaś ile jeść. Na śniadanie swawola- może być do syta, obiad tak żebyś się najadła ale nie przejadła, najlepiej jeść wolno, kolacja- jeśli czyste białko to bez obaw ale też bez przejedzenia. Przegryzki mają być albo małe albo niskokaloryczne (np micha sałatki z warzyw) Zapomniałam jeszcze o bardzo ważnym składniku! twaróg! najlepszy półtłusty ewentualnie chudy. Ogólnie to staraj się jeść zdrowo a nie tak żeby było jak najmniej. Energię musisz skądś czerpać żeby ćwiczyć. Porcje po czasie będziesz umiała dostosować sama, mniej więcej pół godziny przed kolejnym posiłkiem powinnaś już odczuć lekki głód. Jeśli nie czujesz będziesz wiedzieć że zjadłaś za dużo i następnym razem zmniejszysz trochę porcję;)

Gość Olcia Dubicka
Zarówno czerwona jak i zielona herbata jest dobra. Najlepiej pić na zmianę aby nie przyzwyczaić organizmu. Co do tego ile jeść to Ci nie pomogę bo ja nie liczę kalorii. Kiedyś liczyłam ale taka dieta nie była dla mnie skuteczna. Obecnie kobieta której opiekuję się dziećmi zaraziła mnie zdrową żywnością produkty bez przetworzenia a do tego tabletki Forever Slim, można je kupić na allegro. W końcu zauważyłam rezultaty, już 18 kilogramów w 2 miesiące stosowania ;)