Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rouzee

Mleko/kaszki z ROSSMAna - czy to dobre JAKOŚCIOWO jedzenie dla dzieci??

Polecane posty

Gość Rouzee

Chciałabym przejsc na mleko babydream z rossmana i moze tez kaszki -ponoc zawiera mniej cukru niz np. polskie bebiko ale to jakaś nowa firma,sprowadzana i nie polska... Czy to jest zdrowe? Czy nie jest to jakaś :podróba" ??

kaszke kupuję czasem tą czekoladową,mleko ze 2 razy kupiłam ... chyba może być ... spróbuj

Gość produktu z rossmana wg mnie
maja bardzeo dobry sklad! jestem fanka, jak tylko jestem w pl to kuopuje, na zapas tez!

Gość sam fakt ze tania firma
kosmetyczna to produkuje powinno być sygnałem NIE KUPUJ nie truj dziecka tanim gównem ! zaoszczędzisz kasę na jego zdrowiu ?

Gość Rouzee
No własnie chcę spróbować,ale myślę tu o mleku .. Bo jak widzę,ile cukru jest w pl kaszkach czy mlekach to krew mnie zalewa... Jednak troszke się boje takiech sprowadzanych,"obcych" mlek

Gość truuullla
ja kupuję mleko hipp

Gość to jest dosyc tanie mlekoo
a wiadomo co tanie=do kitu...nie wiem...chyba bym sie nie zdecydowala, wole pl bebilon czy tez hipp bo wiem,co daje dziecku... a tu nie dosc,ze niemieckie to nie wiadomo co tam sypią,jakie sa kryteria produkcji mleka, no i CZY JEST ZDROWE-bo coś to tanie... A jak ma byc jak bebiko to dziekuje :/

Gość do truula
a co mnie obchodzi ze ty kupujesz hipp :/

Gość komary już
Że tanie to nie znaczy, że od razu do kitu. Liczy sie skład. My kupowaliśmy córce obiady i desery z babydreama. Owoce nieraz jeszcze sie zdarzy ze dostanie. Co do obiadów - jak dla mnie (smakowo) innych firm są jakby lepsze choc im obiady dla starszegoo dziecka tym lepsze ale to ma dziecku smakowac - a z tego co czytalam, to że rodzicom nie smakuje nie znaczy, że dziecku tez nie. My jestesmy przyzwyczajeni do przypraw soli itp a w nich własnie tego brakuje, dlatego mi pewnie nie podchodziły. Co do mleka - spróbowaliśmy kiedyś chyba "3" - i nie wiem czy jaies dziwne mi sie trafiło ale jak dla mnie za bardzo sie pieniło i zostaly mi grudki, choc mieszałam mocno i energicznie. W mlekach 1 i 2 ponoc tak sie nie dzieje.

Gość u nas sie nie sprawdzilo
Uzywalismy bebiko ale chcialam kupić to z rosmana na probę i niestety nie udalo się. Mleko się nie rozpuszczalo tak dobrze jak bebiko i dziecko niezbyt chetnie je piło. Natomiast kaszki są paskudne. Mają taką dziwną konsystencję.

Gość dskjhds
Kaszki paskudne , mają taką dziwną konsystencję :D O kurcze , a może mają właśnie konsystencję kaszki a nie sztucznego prochu jak w Bobovicie ? :D Niedługo taka głupia krowa otworzy torebkę z ryżem sypkim i powie że dziwne białe ziarenka widziała i czy to normalne.

Gość Nie wiem jak autorka
ale ja to się boję własnie tych naszych polskich miejscowych produktów dla dzieci i wiem co mówię. Od roku kupuję od stałego dostawcy mleko Hipp z Niemiec i kaszki i tylko tym ufam , raz kupiłam kaszki Hipp tu u nas i nie mogłam się nadziwić dlaczego zawierają cukier niektóre skoro te same z Niemiec go nie mają! To samo z mlekiem !

Gość u nas sie nie sprawdzilo
glupia krowa to chyba ty :P Jak gotuje kasze czy to kasza manna czy każda inna to wlasnie ma konsystencję grudek. Kleik ryżowy bobovity ma konsystencje rozgotowanego ryżu przetartego przez sitko a kaszki z rosmana są wstrętne. Są jakby ktoś je już raz zjadł, przetrawił i wydalił. Mają konsystencję pasty a nie kaszki! A mleko jak widac wyzej nie tylko mnie się nie rozpuszczalo. To znaczy że jednak coś z tymi produktami nie jest ok do końca.

Ja daję dziecku mleko z Hippa odkąd skończyła pić moje, teraz jestem przy "4", i nie narzekam, jej też smakuje. Rozpuszcza się dobrze, kupuję wielką puszkę i mam spokój, a i promocje też często są, to można taniej kupić. Kaszek nie próbowałam, a słoiczki z babydreama są.... cóż, paskudne:)

Ja daję dziecku mleko z Hippa odkąd skończyła pić moje, teraz jestem przy "4", i nie narzekam, jej też smakuje. Rozpuszcza się dobrze, kupuję wielką puszkę i mam spokój, a i promocje też często są, to można taniej kupić. Kaszek nie próbowałam, a słoiczki z babydreama są.... cóż, paskudne:)

Gość rouzee
Pnapisze jeszcze raz " CO MNIE OBCHODZI MLEKO HIPP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja jestem zdania ze Babydream ma rzeczy dobre jakosciowo, a przynajmniej niektore z nich. Sama mieszkam w Polsce, moja siostra natomiast (jest pediatra) i mieszka w Niemczech. "Testowalysmy" we dwie na naszych maluszkach produkty HIPP-a i Babydream-a. Powiem tak jesli chodzi o marke Babydream to w niemczech jest uwazana za najlepsza jakosciowo zywnosc dla dzieci (i tutaj trzeba dodac ze mleko z rossmanna ma taki sam sklad jak niemieckie - to ze jest tanie nie oznacza ze gorsze, tym bardziej ze porownujac je z mlekiem HIPP nie znalazlysmy duzo roznic poza zawartoscia probiotykow i prebiotykow w HIPP-ie, jesli chodzi o kaszki tutaj sie zgodze ze to tych wypuszczonych na Polski rynek jest dodawany cukier i tutaj jest brany pod uwage gust konsumentow - w tym przypadku naszych maluszkow, jesli zas chodzi o dania to niczym nie ujmuja od tych niemieckich, trzeba jednak brac pod uwage ze nasz rynek jest inny niz rynek konsumentow w Niemczech, tam zywnosc w sloiczkach Babydream jak najbardziej smakuje maluszkom ale na naszym rynku inne firmy (nie bede tutaj wypisywac jakie) przyzwyczajaja maluszki albo do slodkiego albo do sawartosci soli, niewielkiej ale dzieci potrafia to wyczuc). Sama osobiscie karmilam dziecko mlekiem Babydream tym z Rossmanna i nie moge powiedziec ze bylo zle, musielismy jednak zmienic na HIPP ze wzgledu na zawartosc probiotykow (mialam do wyboru albo dawac dziecku mleko z Rossmanna i dwa razy dziennie podawac probiotyk - dodam ze opakowanie 12 saszetek, ktore starcza na 6 dni kosztowalo mnie prawie 20 zl, na promocji 18, albo dac mleko ktore juz je zawiera - w tym wypadku wybralam HIPP-a). Jesli chodzi o obiadki moja corcia od samego poczatku je tylko Babydreama i powiem tak, dostalismy kiedys w prezencie deserki i obiadki innej firmy. Reakcja mojego dziecka byla jednoznaczna, nie chciala ich jesc, plula nimi dalej niz widziala co nigdy jej sie nie zdazylo po Babydreamach (nie jestem w zaden sposob zwiazana z ta firma, opisuje reakcje mojego dziecka na produkty, ktore spozywa). Dzis ma 11 miesiecy i nadal jada sloiki Babydreama - jako dodatek do kaszek (kupuje zwykle ze zdrowej zywnosci bez cukru dla dzieci [wiele z nich, Holle, Babysun lub Topfer mozna dostac w tej samej cenie co np kaszki HIPP-a w Auchan] i do tego dodaje przeciery ze sloiczkow, dzieki temu dziecku sie nie nudzi jeden smak, codziennie ma cos innego) i pije mleko HIPP-a. Takze wszystko drogie Mamusie lezy po naszej stronie, kazda z nas bierze nietylko pod uwage gust maluszkow ale takze sprawy finansowe, sklady zywnosci dla dzieci i wiele innych czynnikow. Moje dziecko nigdy nie bylo chore w ciagu tego prawie roku, nie rozchorowalo sie po zadnym ze sloikow ani po mleku babydream [dostawala je do 6 miesiaca zycia], rozwija sie prawidlowo, wrecz ksiazkowo. Roznorodnosc zywnosci dla dzieci jest po to zebysmy mialy wybor, co dajemy maluszkom i uwazam ze skomponowana jest tak aby maluszkom niczego z witamin i skladnikow odzywczych nie brakowalo, a czy wybierzemy jedzenie z dodatkiem soli, cukru czy bez dodatkow to tylko nasz wybor.

Gość gość
bez cukru są jeszcze Holle i Sun baby, to są bardziej ekologiczne, jeśli nie chcesz bebiko itp.

Gość gość
Holle, Sun baby są w Auchan?

Gość gość
Holle, Baby Sun, Sunval i Hipp Bio są w sieci Organic Farma Zdrowia jednak nie wydaje mi się, by było na nie stać przeciętne kobiety piszące na tym forum. Np. maleńki słoiczek z wołowiną Holle kosztuje 10 zł. Reszta podobnie. Raczej niewielu stać na taką rozrzutność, dlatego uważam, że kupując Babydream niczego się nie traci, bo są dość zbliżonej jakości, wolne od przeciwutleniaczy i cukru, który jest standardem w promowanych ogólnodostępnych produktach robionych pod polskie dziecko... niestety.

Gość gość
Te sklepy Organic są w dosłownie każdej galerii handlowej i nie tylko więc nie ma problemu z dostępnością, ale tak jak mówię, nie uważam, że przeciętnych ludzi na nie stać. Raz pewnie można kupić, ale jak ktoś miałby karmić tym dziecko regularnie to musi mieć proporcjonalnie wysoki przychód, co na tym forum jest rzadkością.

Gość gość
a mleko Babydream to jest Humana (ta podstawowa linia Humany). Porównajcie skład Humana 1 i Babydream 1 itd. Są identyczne. Mają mniej cukru (mniejszą zawartość laktozy) niż polskie w podobnej cenie np. Bebiko. I tak jak pisze poprzedniczka, jedynymi słodzonymi produktami Babydream są kasze, ale przecież można dawać niesmakowe, naturalne. Nawet niekoniecznie te z linii dziecięcych tylko zwykłe dorosłe i zmiksować na drobniejszą masę, bo to jest to samo, tylko przemielone, żeby niemowlę się nie dławiło większymi grudkami.

Gość gość
Mój 6-cio miesieczny synek je mleko babydream 2 wczesniej 1 i wszystko jest i bylo oki.natomiast kaszki bebydream uwielbia zjada je na raz inne mu tak nie smakuja.

Gość gość
no niestety, ale nigdy więcej już nie kupię mleka Babydream:O co z tego, ze zawiera MNIEJ CUKRU niz inne mleka skoro zawiera SYROP GLUKOZOWY:O najgorsze możliwe świństwo:O poczytajcie sobie o syropie glukozowo-fruktozowym

Gość gość
Kaszki moje dziecko bardzo lubi, sa bardziej sycace niz np. Nestle. Natomiast mleko nas nie przekonało, za wiele grud które ciezko rozpuscic